Sivut

perjantai 20. marraskuuta 2015

Ensimmäisen ultran kuulumiset

Kävin tänään aamulla ensimmäisessä ultrassa. Kohdussa limakalvo oli 6.9mm. Oikealla puolella oli munarakkuloita seuraavasti 1x10, 3x9, 1x8 ja 1x6. Vasemmalta löytyi 1x10, 1x9, 2x7 ja 2x5. Kasvutahti oli lääkärin mukaan maltillista, joten Gonal-f annosta lisätään tästä illasta lähtien siten, että 150IU:n sijaan pistänkin 200IU. Gonal-f jatkuu aina maanantai illan pistokseen asti. Orgalutrania pistän vielä tiistaina 24.päivä yhden annoksen.
Lääkäri oli alunperin ajatellut, että olisin päässyt punktioon jo keskiviikkona, mutta munarakkuloiden ollessa vielä noin pieniä punktio siirtyikin ensi viikon perjantaille. Tiistain ultran jälkeen lääkäri kertoo ajankohdan, jolloin pistän Pregnylin. Ymmärsin kuitenkin, että sen pistoajankohta olisi todennäköisesti keskiviikkona.
Toinen ultra onkin sitten ensi viikon tiistaina. Nyt peukut ja varpaat pystyyn, että munarakkulat ottaisivat pienen spurtin kasvussaan, ja pääsisimme ihan oikeasti ensi viikon perjantaina punktioon. Siirto tulisi tapahtumaan sitten 30.11.
Tälle perjantaille tuli sitten pieni lääkkeenhakureissu, koska Gonal-f ei tule riittämään edes viikonlopuksi tuolla uudella annoksella. Siispä mikä mukavampi tapa viettää perjantaita, kun suunnata lähimpään Yliopistolliseen apteekkiin. :)
Lähdin poliklinikalta myös toisen reseptin kanssa. Sain nimittäin reseptin sellaiseen lääkkeeseen, kun Gonapeptyl. Kuulemma tukemaan alkion kiinnittymistä. Hassua puhua alkiosta, kun eihän tässä ole munarakkulatkaan vielä kasvaneet kovinkaan kummoisiksi.

2 kommenttia:

  1. Eivätköhän rakkulat tuosta kasva :) ihan hyvä määrä niitä ainakin on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne ehtii hyvinkin vielä kasvaa. :) Ihan hyvä fiilis jäi ultrasta, vaikka huomasin lääkärin hieman olevan "huolissaan" limakalvon paksuudesta.. Paljonkohan sen olisi hyvä olla sitten siirron hetkellä..? Ainakin tuo oikean puolen munasarja tekee "töitä" kovasti. :P Oikealla ne nipistelytkin on tähän mennessä ollut.

      Poista

Kiitos kommentista!