Sivut

lauantai 14. marraskuuta 2015

IVF täältä tullaan!

Kierto venyi sitten 46 päivän mittaiseksi. Tänään alkoi sitten se kauan odotettu kierto, eli nyt ihan oikeasti kohti IVF-hoitoa. Huomenna aloitan illalla Gonal-f pistokset. Meidän polilla pyydettiin aloittamaan pistäminen illalla, mutta mitään kellonaikaa ei kyllä muistaakseni sanottu.. Onkohan kello 21 ihan ok aika..? :) Iltaisin minulla on ensi viikolla muutamia menoja, joiden vuoksi en kyllä pysty pistämään oikeastaan ennen kello 20. Maanantaina ilmoitan polille, että vihdoinkin tämä uusi kierto alkoi. Ensi viikolla tulee sitten myös mukaan Olgalutran.

Ihan omituinen olo tuota alkavaa hoitoa kohtaan. Eka odottelen malttamattomana hoitojen alkua, mutta nyt tuntuu etten ole sitten yhtään valmis. Pistäminen jännittää vähän, mutta eniten jännitän sitä, että mokaan koko pistämisen jotenkin.. Huh.. Ehkä ensimmäisen piston jälkeen tämä helpottaa. Mutta ihan oikeasti olen innoissani.

13 kommenttia:

 1. Tsemppiä kauheesti pistämiseen ja koko hoitorumbaan ! <3 Hyvin se pistäminen menee ja kohta se menee jo ihan rutiinilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän se ensimmäisten pistojen jälkeen rupea sujumaan. :)

   Poista
 2. JEE! Hoito alkakoon :) Mutta oli kyllä outo tuo 46 päivän kierto...ehkä jotain alitajuista stressiä kuitenkin! Minulle sanottiin että illalla 21-22 aikoihin on hyvä pistää. Gonal-F on onneksi helppo käyttää ja neula tosi pieni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla stressi vaikuttaa kyllä aina kiertoihin, eli todennäköisesti siitä johtuvaa tuo kierron pitkittyminen. :) Kävin hakemassa Gonalin ja Orgalutranin nyt viikolla, ja kappas kuukautiset alkoi. :D Taidan ottaa tuon kello 21 minun pistoajaksi. Katsoin Gonalin olevan todella samantyylinen, kuin insuliinikynän.

   Poista
 3. Moi!
  Minulla alkaa myös ens kuussa eka IVF, ja oon tässä pohdiskellut sitä lääkekattosysteemiä, että sehän todennäköisesti täyttyy jo ekalla apteekkireissulla, jos ostan kaksi gonal-f kynää ja orgalutran 1x5...? Että tiiätkö, joudunko silti maksaa koko summan ja sitten periä ylimenevä osuus Kelasta? Vai? :D kiitos jo etukäteen jos jaksat infota!

  A-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Lääkkeiden lisäkorvaukseen vuonna 2015 oikeuttava omavastuuraja oli 612,62euroa (ensi vuoden omavastuurajaa en ole vielä katsonut, mutta varmaan aika sama summa). Ensimmäinen ostokseni apteekista oli: Gonal-f 900IU omavastuu 262,71€, Gonal-f 300IU omavastuu 96,06€ ja Orgalutran 0,25mg/0,5ml x5 omavastuu 132,88€ yhteensä ensimmäinen ostos 491,65€.

   Minulla Gonal-f annosta nostettiin ensimmäisen ultran jälkeen, eli määrättiin taas lisää Gonalia. Toinen ostos ekan IVF-hoidon aikana: Gonal-f 450IU omavastuu 137,72€, Pregnyl 5000IU omavastuu 5,75€, Lugesteron 200mg 15fol ei korvattava 20,21€/pkt ja Orgalutran 0,25MG/O0,5ML x 1 omavastuu 30,42€ yhteensä toinen ostos: 194,10€

   Kolmas ostos oli ei korvattava Crinone 8% Lugesteronin tilalle 84,03€ ja Gonapeptyl 18,34€ ei korvattava.. Yhteensä kolmas ostos 102,37€.

   Toivottavasti vastauksestani oli jotain apua, mutta siis saattaa olla ettei ensimmäisestä hoidosta lääkekatto mene täyteen. Riippuu ihan siitä kuinka paljon Gonalia tarvitset. :) Lugesteronia en ostaisi yhtä pakettia enempää aluksi, koska itselläni se jouduttiin vaihtamaan, ja sitä saa hyvin apteekista. Olisi mennyt rahaa reilu satanen hukkaan.

   Kela lähetti tosi nopeasti kirjeen kotiin, että lääkekatto on ylitetty. Muista säilyttää kuitit, koska tarvitset niitä Kelaa varten. :) Joudut siis maksamaan koko summan itse, ja periä sitten Kelalta omasi pois.

   Poista
  2. ps. mahtava juttu muuten, että pääset vuoden alusta hoitoihin! Jos joutuisit uuteen hoitoon ensi vuonna, niin joudut maksamaan 1,5€ per. korvattava lääke. :) Meillähän kerrytetään ensi vuonna lääkekatto uudelleen, jos ei pakastetuilla saada raskautta alkamaan.

   Poista
  3. Kiitos, eli joudun maksaa itse ensin ja sitten periä Kelalta yli menneet rahat takaisin.. :) mulle on määrätty gonalia 175 yksikköä/päivä, että mulla varmaan ylittyy kerrasta.. Lugeja oon käyttänyt ennenkin, joten se on ihan tuttu "kaveri" :D joo, yritin olla kaukaa viisas kun meille ehdotettiin hoitojen aloittamista marraskuun menkoista, että toivoin jos aloitettaisiinkin vasta tammikuulla juuri tämän lääkekaton vuoksi. Toki meillä oli tässä omakotitalontakennusprojekti ihan loppusuoralla, ollaan just päästy muuttaan, enkä sit senkään takia halunnut lisästressiä... Talonrakennus/muutto/ivf olis kuulostanut aika karulta yhdistelmältä.. :)

   A-M

   Poista
  4. Talonrakennus/muutto/ivf olisi varmasti ollut aikamoinen setti! :) Mekin mietimme hoitojen aloitusta vasta tammikuun menkoista, mutta meidän poli ei osta enää ensi vuonna palveluita tuolta yksityiseltä, joten olisimme joutuneet toisen klinikan 6kk:n jonoon.

   Poista
  5. Niin aivan, harmi juttu! Me ollaan hoidoissa ihan vaan julkisella puolella.. :) olin ihan varma että ne ei suostu siihen mun toiveeseen aloittaa hoitoja vasta Tammikuulla,mutta ei siinä onneksi ollut mitään ongelmaa.. :)

   Poista
  6. Mekin olemme julkisella, mutta tämän vuoden loppuun rankemmat hoidot on ostettu yksityiseltä klinikalta. :)

   Poista

Kiitos kommentista!