Sivut

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Alle kaksi vuorokautta punktioon

Pistin Pregnylin tänään kello 19.30. Tuosta hetkestä on punktioon 36 tuntia ja 30 minuuttia! Perjantai aamuna 7.30 pitäisi miehen olla antamassa omaa näytettään, ja minun punktiossa heti kello 8.00. Pääsimme heti aamun ensimmäiseksi, joka on ehkä ihan hyvä asia... Eipä ehdi jännittämään niin paljoa. :) 
Tähän mennessä ei Gonalista tai Orgalutranista ole vatsanturvotusta kummempaa oiretta tullut. Oikea munasarja on tehnyt selvästi enemmän töitä, koska ihan jos paikalleen jää oloja seuraamaan niin jotain pientä vihlontaa on ollut ajoittain. 
Pregnylin pistäminen meni ihan hyvin. Tein kaiken kyllä niin ohjetta seuraten, että ihan rupesi piston jälkeen huvittamaan koko touhu. Ainoa ongelma oli siinä kohtaa, kun olin liuottimen ruiskuttanut kuiva-aineeseen, niin en meinannut mitenkään saada kaikkea lääkeainetta vedettyä ruiskuun. Pieni tippa Pregnyliä jäi varmasti ampullin pohjalle. Tarkistin varmaan miljoona kertaa tuossa kohtaa, että olen vetämässä sillä pidemmällä neulalla lääkeainetta ruiskuun, eikä vaan ole vahingossa tullut otettua sitä neulaa käyttöön, mikä oli tarkoitettu pistämiseen. Sain nuo neulat polilta, joten ei pitäisi olla siitä kiinni, että olisi vääränlaiset neulat ollut käytössä.

Miehen kanssa juteltiin tänään vähän enemmän tästä hoidosta. Mietimme myös, että olemmeko valmiita tekemään tämän uudelleen, jos emme onnistu vielä tällä ensimmäisellä hoidolla. Fyysisesti tämä ei ole ollut rankkaan, mutta onhan tässä tullut käytyä monenlaisia ajatuksia läpi. Ehkä se kovin henkinen kamppailu käydään sitten, jos testi näyttää negatiivista joulukuussa tai raskaus päättyisi keskenmenoon.
Kuitenkin koen olevani melko postiviisiella mielellä tätä hoitoa kohtaan. Olen pyyhkinyt pois kaikki ne oikeat tilastot ja ajatellut, että meidän mahdollisuudet onnistua on 50/50. Nyt mennään päivä kerrallaan, ja toivotaan tämän hoidon tuovan meille sen kauan kaivatun lapsen. 

6 kommenttia:

 1. Muakin alkaa aina huvittamaan Gonal- pistosten jälkeen, kun kaikki tekee niin varmasti oikein ja tarkistaa kokoajan ohjekirjasta :D silti töissä on kyennyt pistämään vuosikaudet toisille vaikka ja mitä ilman suurta paniikkia :D pregnylissä jännittää se ampullien katkaisu, jos meneekin mönkään.. Sujuiko sulla ihan helposti?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se itsensä pistäminen tuhat kertaa vaikeampaa.. Ja itseäni jännitti alkuun pistää kotona, kun mietti ettei apu ole lähellä, jos vaikka jonkun vakavan allergisenreaktion olisi saanut. :/ Pregnylin kanssa meni hyvin. Ensin jännitin hieman juurikin sitä, jos olisin vaikka saanut jotenkin sen ampullin hajoamaan kokonaan, mutta hyvin se sitten meni. :D

   Poista
 2. Sama juttu oli mulla tuon Pregnylin kanssa. Se neulan kärki oli sen mallinen, että sillä ei saanut millään otettua kaikkea nestettä pohjalta, vaikka kuinka käänteli.

  Toivottavasti kaikki menee/meni hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna tähän aikaan punktio on jo varmasti ohi, jos nyt ei jotain ihan ihmeitä tapahdu. :)

   Poista
 3. Niin laitoin äskeinen kommentin, kuin tänään olisi se punktiopäivä, mutta huomenna onkin vasta perjantai. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna tosiaan. :) Ei enää hirveän kauaa joudu odotella. :)

   Poista

Kiitos kommentista!