Sivut

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Uuteen kiertoon

Otsikkokin sen jo kertoo, että täällä siirrytään todennäköisesti uuteen kiertoon joko tänään tai huomenna. Aamulla käydessäni lenkillä mietin ensimmäistä kertaa miehen reaktiota, kun kerron jälleen ettemme tässäkään kierrossa onnistuneet. Mies on ottanut uuden kierron alkamisen aina todella neutraalisti, eikä liiemmin muutenkaan murehdi tätä asiaa ainakaan hirveän näkyvästi. Miehen mielestä aika näyttää, että mitä hoidot tuovat tullessaan. Hän myös toteaa usein lapsettomuudesta keskusteltaessa, että "mun on hyvä olla sun kanssa kahdestaan". Lapsettomuushoidot mies on ottanut todella asiallisesti, eikä hän ole liiemmin kyseenalaistanut tutkimuksia, käyntejä poliklinikalla tai hoitomuotoja.
Hänen tutkimuksien (sperma-analyysin + perustutkimuksien) aikana huomasin miehessä pientä jännitystä. Matkat poliklinikalle on menneet lähinnä minun puhuessa, mutta takaisin tullessa mies on useimmiten kysellyt asioista, jotka ovat hänelle vielä vieraampia. Toisinaan heitämme melko karuakin läppää, mutta mielestäni se on vaan positiivinen juttu, ettei homma ihan surkutteluksi mene.

Avatessamme yhdessä meidän hoitotuloksia sisältävän kirjeen mies oli hetken todella hiljainen ja jännittynyt, mutta saatuamme hyviä uutisia mies oli silminnähden onnellinen. Kiertojen edetessä mies on muutamaan kertaan todennut, ettei lapsettomuus täytä enää meidän arkea kokonaan, vaan siitä on tullut lähinnä yksi osa meidän elämää tällä hetkellä. Lapsettomuus on meidän puheissa melko usein, mutta sen lisäksi meillä on paljon muitakin merkityksellisiä asioita ja suunnitelmia tulevaisuudelle. Lapsettomuudesta ei puhuta enää edes päivittäin (toki hoitomuoto on ollut jo pidempään sama).

Olen luonteeltani hieman malttamaton, joten turha varmasti sanoa, että odotan jo hirveästi sitä seuraavaa käyntiä lapsettomuuspoliklinikalla. Haluaisin jo tietää, että miten meitä lähdetään sitten maaliskuussa(?) hoitamaan. Maaliskuu kysymysmerkillä, koska en tiedä ihan 100%, että joudummeko pitämään ainakin sen yhden kierron verran taukoa hoitomuodon vaihtuessa. Toisaalta ihan hyvä varmasti antaa kropan hetken hengähtää, ja eihän kyse todennäköisesti ole kuukautta tai kahta pidemmästä ajasta.
Jos tässä eletään pian neljättä Letrozole kiertoa, niin voisin tehdä sellaisen postauksen, jossa kasaan ajatuksiani tämän hoitomuodon aikana, vaikka emme tällä tavalla saanetkaan raskautta alkamaan. Neljäs kierto päättyy helmikuun alussa, joten toivon kovasti aikaa lapsettomuuspoliklinikalle helmikuun aikana, jotta pääsisimme sitten maaliskuussa kokeilemaan sitä toista hoitomuotoa, mikä se sitten ikinä onkaan. :) Miten tiedän hoidot on jatkuneet Letrozolen/Femarin/Clomifenin jälkeen (nuo lääkkeet ovat vissiin eniten toistensa kaltaisia?).

(Weheartit)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!