Sivut

tiistai 6. tammikuuta 2015

Vuoden alun mietteitä

Kiertopäivissä on tänään menossa numero 29 ja oikeastaan fiilis on ihan ok, vaikka vuodon alkaminen on todennäköisempää, kuin se ettei vuoto alkaisikaan. Taas nimittäin kasvoihin on tullut muutama mehevä finni kertomaan kuukautisten alkamisesta lähipäivinä. Ajattelin lisätä uuden vuoden lupauksiin/toiveisiin vielä yhden asian.. Yritän uskoa ihmeisiin, eli siihen että tämän vuoden aikana onnistuisimme hoidoissa. Pakkohan sitä on uskoa, vaikka helpolla emme varmasti tule pääsemään.

Jännitän jo hieman viimeisen Letrozole kierron alkamista, koska sen jälkeen alkaa taas muutaman kuukauden tauon jälkeen käynnit lapsettomuuspoliklinikalla. Uskomatonta, että edellisestä käynnistä on jo useampi kuukausi aikaa. Olen kyllä yllättänyt itseni sillä etten ole soitellut poliklinikalle kertaakaan meidän kuulumisista. Polin lääkäri oli nimittäin kirjannut epikriisiin, että "jos raskaus ei ala seuraavan kolmen kierron aikana, niin yhteys poliklinikalle vuoden vaihduttua". Vuosihan on kyllä vaihtunut, mutta olemme vasta kolmannessa Letrozole kierrossa ja tuo "seuraavat kolme kiertoa" oli ymmärtääkseni sen ensimmäisen kierron jälkeen. 
Toki voisin vuodon alkaessa soittaa ja muistuttaa meidän olemassaolosta poliklinikalle sen verran, että he tietävät missä meidän kohdalla mennään. Haluan myös varmiistaa, että mitä sen taukokierron aikana tapahtuu. Haluaisimme ainakin tietää tauon aikana seuraavien kiertojen suunnitelman, mutta siihen vaikuttaa taas varmasti paljon se, että kuinka ruuhkautunut poli on näiden kaikkien pyhien jälkeen. 


Toistaiseksi olemme pääseet melko vähillä kustannuksilla näissä hoidoissa, koska olemme hoidossa julkisella. Ymmärtääkseni kuitenkin ne seuraavien hoitojen lääkkeet tulevat maksamaan jo aika sievoisen summan. Onneksi on olemassa lääkekatto, joka mielestäni on kyllä tosi hyvä juttu, jos lapsettomuushoidoissa käytettävät lääkkeet edes kerryttävät tuota lääkekattoa? Toisaalta lääkkeiden kustannuksilla ei ole meille mitään merkitystä, koska olemme valmiita tekemään ja maksamaan tämän asian eteen mitä vain, eikä useampienkaan satasten kuluminen tunnu pahalta, jos lopputuloksena on oma lapsi. <3 Voisihan ne rahat huonomminkin käyttää. 
Pohdimme ennen virallisiin lapsettomuustutkimuksiin hakeutumista julkisen ja yksityisen välillä, ja edellenkin olemme olleet todella tyytyväisiä julkiseen hoitoon, vaikka poliklinikan kesäsulku tuntui hieman tympeältä. Toisaalta ei se naisen kuukautiskierto sen nopeammin ainakaan minun kohdallani kulu, vaikka olisimmekin hoidossa yksityisellä. Toki olisimme voineet varmasti siirtyä nopeamminkin rankempiin hoitoihin, mutta mielestäni on ihan hyvä kokeilla ensin näitä kevyempiä hoitoja kerta niihin meillä on mahdollisuus. 


Toisaaltahan nämä hoidot etenevät melko hitaasti, joten olen myös miettinyt, että joudutaanko jotain tutkimuksia tekemään uudestaan? Esimerkiksi papa otetaan minulta varmasti viimeistään toukokuussa, koska silloin on edellisestä kulunut taas jo se vuosi. Miehen sperma-analyysi otettiin elokuussa, mutta onkohan senkin kanssa joku aikaraja, että tulokset ovat vielä luotettavia? Ymmärtääkseni tuo sperman laatu vaihtelee jopa kolmen kuukauden välillä huomattavasti ainakin heidän kohdalla, joilla se ei ole normaali. Tosin miehelläni tuo tulos oli lähellä jotain ihan priimaa, mutta voihan siihen tulla muutoksia kaiken järjen mukaan.
Paljon on taas herännyt kysymyksiä. Muistaisinpa vaan taas kysyä näitä, kun lapsettomuuspoliklinikkaan olemme yhteydessä. Tietysti otan myös teiltä vastaan vastauksia, jos näihin minun mietteisiini osaatte suoraan antaa vastauksia. :) Seuraavaksi rupean etsimään meidän vierashuoneeseen tulevaan lastenhuoneeseen tapetteja. ;) Ihanaa pakkaspäivää kaikille. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!