Sivut

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kesken keskenmenon

Otsikon mukainen fiilis on ollut viikonlopun aikana jatkuvasti mielessä. Teinkö positiivisen testin tosiaan "kesken keskenmenon". Silittelinkö tiistaista perjantaihin tyhjenevää kohtua? Miksi ihmeessä tein sen raskaustestin? Mies on ollut keskenmenosta huolimatta meistä se positiivisempi. Hänen mielestään meidän tulisi ajatella, että nyt tiedämme raskauden olevan edes jollain tasolla mahdollista. Millään tavalla keskenmeno ei ole miehen mielestä minun vikani. Enhän minä voinut tietää olevani raskaana, kun viimeisiä Letrozoleja söin. Itselläni on edelleen vahva fiilis siitä, että keskenmeno ainakin osittain johtui omasta huolimattomuudestani. Tosin silloin 9 tammikuuta olin tulossa konsertista junalla, jolloin vuosin niinkin runsaasti, että kotiin tullessani huomasin siteen falskanneen reilusti.. Miksi siis olisin luullut, että kohdussani kannan meidän pientä ihmettä.. Vai oliko keskenmeno jo silloin alkanut?
Kätilön mukaan olin raskautunut joulukuun kierrosta, eli kolmannesta Letrozole kierrosta. Kolmas kerta tossissaan toden sanoi. Kätilö kuitenkin kielsi minua ehdottomasti ajattelemasta ollenkaan, että olisin Letrozoleja syömällä saanut raskauden keskeytymään. Kätilö muistutti, että vuoto oli runsasta jo ennen neljännen kierron lääkkeitä. Hänen mukaansa raskauden jatkuminen oli vuodon alkaessa todella epätodennäköistä. Keskeytymisen syytä emme saa ikinä selville, mutta todennäköisesti syy oli alkion kehityksessä (kromosomivika tmv..).
Huomenna menen labraan tarkistuttamaan vielä hCG arvon. Toivotaan, että suunta on edelleen laskussa, koska uusi kierto voi alkaa ymmärtääkseni vasta siinä kohtaa, kun raskaushormoni on laskenut lähelle nollaa tai ainakin alle viiden. Itse en ole tehnyt testejä kotona, koska uskon niiden olevan vielä positiivisia ainakin herkimmillä testeillä. Huomenna yritän myös saada hieman selvyyttä jatkoista, joten lisää meidän tilanteesta ensi viikon aikana. Yksi lääkkeetön kierto tässä ainakin tulee, mutta koska sitten kuukautiset alkaa, niin sitä ei kukaan vielä voi ennustaa. Toivottavasti ei nyt hirveän pitkälle anna odotuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!