Mies kertoi tänään reilusti jännittävänsä lääkkeen sivuvaikutuksia, sekä tulevaa kiertoa. Ehkä olisi pitänyt jättää lukematta lääkepaketin mukana tullut tuoteseloste, koska onhan tuossa lääkkeessä melkoisesti ns. epämiellyttäviä haittavaikutuksia. Apteekissa tosin vakuuteltiin, että lyhyissä hoidoissa haittavaikutukset jäisivät melko lieviksi. Esimerkiksi tuoteselosteessa mainittu hiustenlähtö on kuulemma yleisempää syöpähoidoissa. Tekee pahaa ajatella, että toiset syö tuota lääkettä rintasyöpään, mutta itse sitten syön ns. "vapaaehtoisesti" vain lapsettomuuteen (saiko kukaan kiinni ajatuksestani?).
Netistä olen lukenut suomeksi ja englanniksi erilaisia kertomuksia Letrozolella tai Femarilla onnistumisesta. Prosentteina yhdessä kierrossa onnistuminen on vain 15% luokkaa. Kuulosti aluksi todella pieneltä, mutta ihan normaalissa kierrossa ensimmäisen vuoden yrittämisen aikana prosentti raskauden onnistumisessa on vain 20-25%. Eli neljän kierron aikana on jo ihan hyvä mahdollisuus onnistua. Jostain luin, että ensimmäinen vaihtoehto lapsettomuushoidoille on juurikin tuo ovulaation induktio. Meillä koittaa ensi vuoden kesäkuussa jo kolme vuotta lapsettomuutta! Onko siis jo aivan turhaa odotella tuollaisella 15% onnistumisprosentilla onnistumista? Lapsettomuus on kyllä todellinen kärsivällisyysharjoitus.
Tänään huomatessani että kuukautiset alkoivat säntäsin melkein välittömästi kalenterin luokse. Kärsivällisyyden lisäksi näissä hoidoissa vaaditaan ihan järkyttävästi taitoa sovitta työ lääkärissä ravaamiseen. Melkein tekisi mieli sanoa poliklinikalle, että keskiviikko 22.10 olisi paras, koska se on valmiiksi vapaapäivä. Toisaalta tämän asian takia olen kyllä valmis menemään ultrattavaksi ihan koska vaan. :) Tuo keskiviikko osuisi kiertopäivälle numero 12.
Pidetään peukkuja tälle kierrolle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!