Sivut

perjantai 31. lokakuuta 2014

Vertaistukea

En ole vielä uskaltautunut minkään virallisen lapsettomuusfoorumin jäseneksi. Simpukan sivuilla olen käynyt muutamaan otteeseen, mutta rekisteröityminen on toistaiseksi vielä jäänyt tekemättä. Itseäni kiinnostaisi kovasti aktiivinen keskustelu muiden lapsettomien kanssa. Blogeista saa toki vertaistukea, mutta koen tämän hieman hitaaksi muodoksi hakea muita lapsettomia keskusteluun (saako kukaan kiinni ajatuksesta?). Olisiko jollain ehdottaa jotain hyvää foorumia blogien lisäksi? Ottaisin myös mielelläni vastaan uusia blogeja luettavaksi! :)

Viimeksi poliklinikalla käydessä odotustilassa oli minun lisäkseni muutama muu lapseton pariskunta.  Jotenkin oli ihan kiva nähdä muita pariskuntia, vaikka aluksi jännitinkin törmääväni johonkin tuttuun. Toisaalta mitä sitten, saman asian takiahan me kaikki siellä poliklinikalla istuimme. Muutamaan otteeseen näiden muiden naisten kanssa katseet kohtasivat. Olisi tehnyt mieli jäädä juttelemaan, mutta en uskaltanut.. Tuntui jotenkin, että hekin olisivat halunneet jutella.

Minusta tuntuu, että lapsettomuudesta puhuminen tekee jollain tapaa lapsettomuuden siedettävämmäksi. Se on vaikuttanut paljon huomatessani, että emme ole ainoat lapsettomuudesta kärsivät. Olen myös huomannut, että toisten lapsettomien raskautuminen herättää kovasti toiveikkuutta omassa tilanteessa. Tämän minunkin muutaman kuukauden bloggaamisen aikana on moni lapseton tullut raskaaksi. Onnea heille! Toivottavasti täältä tullaan muiden lapsettomien kanssa kovaa vauhtia perästä. En halua tulla katkeraksi tai kateelliseksi, koska muiden onni ei ole minulta pois, päinvastoin. Ehkä mekin vielä onnistumme.

Tuosta nykyisestä hoitomuodosta toivoin pitkään löytäväni jotain luettavaa, mutta ehkä pelkkä Letrozole  ei ole kovin yleinen hoitomuoto lapsettomuutta hoidettaessa? Meillehän ei suunniteltu tähän kiertoon (tai tuleviinkaan) inseminaatiota tai edes pistelty irrotuspiikkejä. Pelkkä Letrozole ja kotiyhdynnät sopivassa tahdissa, ja näillä olisi onnistuttava. Mielenkiintoista nähdä, että mahtaako se riittää. Vielä haluaisin täältä huudella, että ottaisin todella mielelläni vastaan tarinoita em. lääkkeellä tai sen rinnakkaisvalmisteella Femarilla onnistumisesta. :) Täällähän edetään jo kiertopäivässä numero 21, joten todennäköisesti ovulaatio on jo tältä kierrolta ohitettu. Jännittävää.


(weheartit)

2 kommenttia:

  1. Käytin Letrozolea muutamassa kierrossa jo vuosi sitten. Sain pari oikein napakkaa ovulaatiota, johtofollikkeli näytti hyvältä ultrassa, samoin verikokeet kertoivat ovulaation onnistuneen. Meilläkään ei ollut inseminaatiota, vaan ovulaatiotestit ja yhdynnän ajoitus sen mukaan, mutta raskautta emme saaneet aikaiseksi. Seuraavissa kierroissa pienin annos ei kuitenkaan enää toiminut ja annosta piti nostaa, ovulaatio viivästyi. Oletko käyttänyt ovulaatiotestejä tai tunnistanut sitä oireista?

    VastaaPoista
  2. En ole käyttänyt ovulaatiotestejä tässä kierrossa, mutta seuraavissa ehkä sitten voisin käyttää.. Minulla ei ole myöskään ollut mitään ovulaatioon liittyviä oireita, ne tosin on puuttunut aina. Verikokeella todettiin kesäkuussa, että siinä kierrossa ovuloin, mutta en tuntenut koko kierron aikana mitään. En edes vaikka minulla oli ovulaatiotestit käytössä, ja sain Clear buluen testiin hymynaaman.
    Minulla ei ole pienin annos käytössä tässä ensimmäisessäkään kierrossa, vaan syön 2x päivässä sen yhden Letrozole 2,5mg. Ymmärsin tosin, että vielä tuostakin voisi nostaa, jos on tarvis.. Kiitos viestistäsi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!