Sivut

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Lapsettoman päivä

Kävin eilen iltalenkillä kahdeksan jälkeen illalla, mittarin näyttäessä enää muutamaa hassua astetta yli nollan. Lenkin heitin epätyypillisen rauhallisesti antaen karvakorvien (koirien) nuuskutella lähes kaikki tolpat ja pensaiden aluset. Leikittelin ajatuksella, että olisin raskaana tai jopa jo synnyttänyt meidän lapsen. Mietin, että muistaisinkohan hetkiä ennen lasta, joten siitä se idea lähti.
Ajattelin antaa pienen palasen itseäni tänne blogiin, sekä tallettaa muistoja tästä ajasta. Vaikka tietenkin on mahdollista, että emme tule saamaan lasta ikinä, mutta ihan mielenkiintoista se olisi parin vuoden päästä palata katselemaan, että minkälaista se arki olikaan lokakuussa vuonna 2014.

9:00
Herätyskello herättää vapaapäivään. Torkutan hetken nousten ylös vasta 9:20. Annan koirille ruoan ja puen päälle ulkovaatteet. Ulkona on vain 4,1 astetta lämmintä. Hyrr... Lenkillä lehdet rapisevat kenkien alla. Heitämme lenkin läheisellä luontopolulla. Nappaan muutaman kuvan kännykällä, mutta vain tämä yksi päätyy tänne blogiin.


10:10
Takaisin kotona. Päätän lämmittää illalla saunan, joten käyn vain pikaisessa suihkussa. Kuivashampoo pelastaa hieman rasvoittuneet hiukset. Teen itselleni leivän, jonka seuraksi nappaan lasillisen mustikkakeittoa ja kupillisen kahvia. Aamupalaa syödessä selaan blogeja.


10:30
Vaihdan vaatteet ja meikkaan kevyesti. Hiusten kanssa menee taas aikaa, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Tuntuu toisinaan hieman hassulta meikata ja laittaa hiuksia, jos ei ole selkeää suunnitelmaa siitä, että poistuu päivän aikana lenkkiä kauemmas kotoa.


11:00
Puhelin soi taukoamatta ja mies lähettää viestiä reissultansa. Ei enää montaa päivää siihen, että mies on taas kotona. On jo ikävä. <3 Suunnittelen kauppalistaa, mutta tajuan pärjääväni ainakin perjantaihin jääkapin antimilla (yksin sitä kuluu kyllä todella paljon vähemmän ruokaa). Kaupassa on käytävä, koska vajaalla rullalla vessapaperia ei perjantaille selvitä. Muistan myös tarvitsevani lahjapaperia tai lahjapussin viikonlopun syntymäpäiviä varten. Mietin myös kirpparilla käyntiä.

12:30
Syön lounaaksi kaalikeittoa (miehen inhokki, mun lemppari), ja lähetän miehelle kuvaviestin omasta lounaastani. Mieheltä tulee vastaukseksi höpöhöpö viesti, kun yritän vakuutella kaalikeiton olevan ehkä jotain parasta maailmassa. Ei tuosta kaalikeitosta kyllä hyvää kuvaa saa, mutta kaikki sen ehkä tunnistaa kaalikeitoksi. :P Löytyykö muita kaalikeiton ystäviä?


13:10
Puen taas ulkovaatteet päälle. Päätän leikata nurmikon ja juoksuttaa koiria pihalla.. Tässä kohtaa kamera unohtui matkasta. Juttelen hetken naapurin kanssa.

14:00
Palaan sisälle ja päätän lähteä pyörähtämään paikallisella kirpputorilla, sekä siellä kaupassa hakemassa sitä vessapaperia. Kaupassa kävelen epätyypillisesti lehtihyllyn ohi. Silmiini osuu tarjous syyskuun Vauva- lehdestä, jonka mukana saisi Meidän Perhe lehden. Nappaan lehdet koriini.


16:30
Palaan kaupoilta ja kirpputorilta. Tässä kohtaa säntäilen ympäriinsä, koska päivä tuntuu kuluvan ihan liian nopeasti ohitse. Päätän kuitenkin rauhoittua lukemaan noita lehtiä, jonka jälkeen kello onkin jo lähempänä puolta kuutta. Valmistaudun iltalenkille. Hetken pohdin reittiä, mutta päädyn kuitenkin siihen pidempään lenkkiin. :) Ennen lenkkiä puhun äitini kanssa puhelimessa.

18:15
Lähden koirien kanssa lenkille. Päätän juosta osan matkaa, mutta nappaan yhden sillan kohdalla kuvan aivan tyynestä joesta. Pitäisi lähteä luontoon järkkärin kanssa, koska eihän nää kännykällä otetut kuvat ole lähelläkään järkkäri laatua.


19:15
Kotona. Sauna lämpenemään. Toisen koiran pesu, sekä pyykkikoneen täyttö. Mietin varaavani huomenna ajan hammastarkastukseen, joten etsin netistä hammashoitolan numeron.


19:30
Saunan lämmitystä odotellessa syön iltapalaksi kaksi karjalanpiirakkaa ja jugurttia. Televisiosta tulee Salatut elämät.

20:00
Saunaan. Saunan jälkeen lasi viiniä. Saunominen on kyllä super tylsää yksin, eikä tuo lasi viiniä maistunut samalta kun miehen kanssa esimerkiksi viikonloppuna. En kuitenkaan valita, mukavaa rentoutumista.


21:00
Toisenlaiset äidit. Itse tykkäsin jaksosta. Ainut asia mitä jäin miettimään oli sen naisen kommentti niistä hänen kokemistaan keskenmenoista. Se nainen sanoi jotenkin, että "emme saaneet niitä lapsia, koska joku toinen tarvitsi heitä meitä enemmän". Ymmärsin kyllä kyseisen perheen kannalta, että noin oli varmasti paljon helpompi käsitellä oman lapsen menettämisen surua, mutta itse lapsettomana kommentti tuntui aika pahalta. Emmekö me saa lasta, koska joku muu tarvitsee lasta meitä enemmän? Asianhan voi toki ajatella monella tavalla. Kuitenkin jaksosta tykkäsin muuten kovasti. Ihanan oloinen perhe. :)

22:00
Tämän postauksen kuvien lataamista ja sivusilmällä BB2014.. Repeilin ihan totaalisesti niille kolmelle, jotka menivät sinnen kivikkoon. :D Mielettömät reaktiot niillä naisilla.

23:30
Pian tämä postaus on valmis, joten uskon ennen kello 24 koittavan hampaiden pesun ja sänkyyn hiipimisen. Näin kului minun päiväni lapsettomana lokakuussa 2014. :) Mahtuisiko tähän päivään lapsi? Ainakin tuo viini varmasti puuttuisi keskiviikko illasta. Ehkä heräämienkin tapahtuisi vapaallakin hieman aikaisemmin. Mitä mieltä "lapselliset". ;)

Tuntuu, että en tehnyt päivän aikana juuri mitään! Perus siivouksetkin unohtui kuvata postaukseen. Pesin nimittäin sen täyttämäni koneellisen pyykkiä ja siivosin keittiön..

2 kommenttia:

  1. Täälä myös odotellaan miestä työmatkalta kotiin ja voin ilmoittaa olevani kaalikeiton ystävä! :) Toisenlaisista äideistä sen verran, että pidin jaksosta. Muutaman kerran tuli itselläkin tippalinssiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että meitä on muitakin kaalikeiton ystäviä! :) Mies ei voi sietää kaalin hajua, joten näitä herkkuja pääsee syömään vain miehen matkojen aikana. Tuo oli kyllä yksi parhaimmista jaksoista Toisenlaisissa äideissä. Tykkäsin.

      Poista

Kiitos kommentista!