Sivut

lauantai 25. lokakuuta 2014

Suuria toiveita?

Olen pyöritellyt keskiviikon poliklinikka käynnin jälkeen lukuisia kertoja mielessäni kysymystä, että voisiko kymmenen Letrozole tablettia olla meidän kohdalla ratkaisu lapsettomuuteen? Toivoisin löytäväni edes jonkun tarinan netistä, että Letrozolellakin on onnistuttu. Poliklinikan lääkäri vakuutteli kyllä, että emme olisi ensimmäiset em. lääkkeellä onnistuneet, jos tulisin raskaaksi, mutta vaikea uskoa kymmenen pienen tabletin voimaan. Clomifenien aikana olin lähes varma, että onnistuisimme. Clomifenien kohdalla kohdun limakalvo oheni liikaa, joten nekin neljä kiertoa söin Clomeja aivan turhaan. Nyt Letrozolien aikana olen enemmänkin sitä mieltä, että tässä odotellaan vain tammikuuta ja rankempia hoitoja. Miksi ihmeessä ei tuokaan lääke saanut limakalvoa kasvamaan riittäväksi! Niistä munarakkuloista puhumattakaan..
Huomaan myös käsitteleväni lähes päivittäin saamaamme diagnoosia: Määrittämätön naisen hedelmättömyys/selittämätön lapsettomuus. Tutkimusten perusteellahan meillä pitäisi olla kaikki mahdollisuudet saada raskaus alkuun, mutta tästä huolimatta reilun kahden vuoden aikana emme ole saaneet ainuttakaan positiivista tulosta raskaustestiin. 
Raskaustestejä ei ole tosin tehty tänä vuonna ainuttakaan (uskomatonta!). Aina ne kuukautiset on yllättänyt ennemmin tai myöhemmin.. Useimmiten myöhemmin. Edelleen lääkekaapin perältä löytyy viime uutena vuotena ostettu raskaustesti. Ostin Clear bluen tuplapakkauksen huomatessani, että kiertoni oli jo reilussa viidessäkympissä. Testin tein illalla ennen uuden vuoden juhlia ja tuloshan ei yllättänyt ollessaan negatiivinen. Yöllä vuoden vaihtuessa kuukautisetkin alkoi.
Tuon raskaustestin jälkeen päätin etten tuhlaisi rahoja enää testeihin. Uskoin vahvasti vuoden vaihtuessa, että tuolla toisella testillä teen vuonna 2014 positiivisen testin. Pian on kuitenkin jo se hetki, että testin saa heittää vanhentuneena roskiin. Testissä ei nimittäin ole käyttöaikaa 05/2015 pidemmälle. 


Ps.. Torstaina ajoin illalla kohti työpaikkaa. Näin tähdenlennon.. Arvaatteko mitä toivoin? <3

4 kommenttia:

 1. Toivon kovasti, että teillä pian tärppäisi! :) <3

  VastaaPoista
 2. Hei! Itselläni kohdun limakalvo oli myös turhan ohut normaalissa kierrossa, mutta nyt ensimmäisessä letrozol-kierrossa se oli kuulema jo oikein mukavan paksuinen. Eli lääkkeestä on mahdollista saada apua limakalvon paksuuteen. Toivottavasti jatkossa letrozol auttaisi tuohon limakalvon paksuuteen sinunkin kohdallasi. Kovasti onnea teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla että Letrozolesta on ollut sinulle apua tuon kohdun limakalvon kanssa. :) Aikastuiko sinulla ovulaatio tai lyhenikö kierrot Letrozolella? Minullahan ovulaatio on välillä tapahtunut vasta siellä jossain kp 19-20 paikkeilla.

   Poista

Kiitos kommentista!