Sivut

perjantai 12. helmikuuta 2016

Zumenon

Laskujeni mukaan tänään "pääsin" kolmosella alkavaan kiertopäivään. Yritän luottaa siihen, että ensi viikolla pääsen aloittamaan Zumenonit, joten hain tänään jo varmuuden vuoksi ensimmäisen paketin apteekista. Paketti muistuttaa mielestäni Teroluteja. Tällä kertaa kävin hakemassa tämän lääkkeen tuosta lähimmästä apteekista, vaikka useimmiten olen hakenut kaikki lapsettomuushoitoihin liittyvät lääkkeet jostain toisesta apteekista. Selvitin tänään, että Gonapeptyliä ei saa tilattua tuohon lähimpään apteekkiin, joten sen takia joudunkin sitten ajamaan kuitenkin isommalle apteekille. 


Minulla luki ohjeistuksena tuossa Zumenon paketin päällä, että "yksi tabletti kolme kertaa vuorokaudessa alkionsiirtoon asti". Olin jotenkin ymmärtänyt, että tuota Zumenonia syötäisiin ainakin sinne testipäivään asti? Täytyy vielä kaivaa tuolta kalenterin välistä se pakastealkionsiirtoon liittyvä ohjeistus, mutta muistaakseni tuota lääkettä oli tarkoitus syödä pidempään.
Jos jotain positiivista tästä pakastealkionsiirrosta, niin ainakaan noiden lääkkeiden hinnat ei ole mitkään ihan hirveät. Yksi paketti maksoi 14,79€ (minulla on vielä kerryttämättä tämän vuoden sitä 50€:n alkuomavastuuta jonkin verran). Minulle jäi vielä kaksi paketti apteekkiin. Yhteensä noita tabletteja minulle on määrätty 84tbl, eli 28päivän tarpeeseen.. Onpa sekavaa, mutta tämäkin selviää sitten viimeistään siinä ensimmäisessä ultrassa.


Minkälaisia kokemuksia teillä on noista Zumenoneista? Tuon lääkkeen lisäksi pitää vielä tosiaan hakea se Gonapeptyl ja Crinone, jos niin hyvin käy, että siirtoon asti pääsisimme. Nyt kuukautiset voisitte alkaa, täällä ollaan valmiina! :)
Tänään ajattelin vielä nauttia tästä hetkestä, ja ottaa lasillisen punaviiniä illalla saunan jälkeen. Vielä toistaiseksi on sellainen fiilis, että täällä aloitetaan tuleva kierto hyvinkin stressittömästi, mutta katsotaan minkälaista tekstiä tulevat viikot tuovat tänne blogiin..

Ihanaa ystävänpäivä viikonloppua! <3

(weheartit)

14 kommenttia:

 1. Kyllä tuota Zumenonia pitäisi jatkaa kierron loppuun ja raskauden alkaessa vielä pitkälle alkuraskauteen. Minulla Zumenon aiheutti migreeniä ja vaihdettiin positiivisen raskaustestin jälkeen Estradot-laastariin. Se on huomattavasti kalliimpi lääke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää. :) Ensimmäisessä ultrassa selviää sitten jatkot.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Mullakin tuolla kaapissa jo odottaa paketti Zumenonia, kunpa pääsis pian aloittamaan ne. :D Mä jo viime vuoden puolella ehdin niitä jonkin aikaa käyttämään, kunnes jouduttiin pas keskeyttämään. Mutta mun muistaakseni eivät aiheuttaneet mitään ihmeempiä oireita. :)
  - Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi sinun pas jouduttiin keskeyttämään? Kiva kuulla, että sinulla ei tullut Zumeista mitään kummempia oireita. :)

   Poista
  2. Ultrassa tehtiin pieni, vaaraton löydös, joka kuitenkin vaati toimenpiteen ja sen vuoksi pas päädyttiin siirtämään. :)
   - Kata

   Poista
  3. Ok. Nuo ultrat on kyllä aina jännittäviä. :(

   Poista
 3. Yritin kommentoida jo aiemmin mutta joku meni pieleen. Olen seurannut vähän aikaa kivaa blogiasi. Olet ihailtavan positiivinen ja tekstejä on kiva lukea :) löysin blogin kun etsin kokemuksia letrozolista. Ajattelin vielä sanoa että kun sinulla keliakia joka on autoimmuunisairaus niin kannattaa kysyä kortisonista hoitavalta lääkäriltä. Siitä voi olla hyötyä toisille selittämättömässä lapsettomuudessa varsinkin jos on autoimmuunisairaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan seuramaan! :) Mukava kuulla, että teksteistäni välittyy positiivisuus. :) Letrozole oli hyvä lääke mielestäni, koska sillä kierrot pysyivät säännöllisinä, ovulaatio tapahtu joka kierrossa, ja yksi raskauskin saatiin alkamaan (vaikka se menikin kesken).
   Täytyy kysyä tuosta kortisonista. En ole kuullutkaan, että siitä voisi olla minulle apua, kun on tuo keliakia.. Kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Letrozole, terolut ja kortisoni nyt testissä, katsotaan kuinka käy :) Mukavaa vkoloppua! Pidän peukkuja että uusi kierto starttaa vkolopun aikana sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulehan kertomaan, että kuinka sinun käy. :) Samoin mukavaa viikonloppua! Vielä ei näy merkkejä uuden kierron alusta.

   Poista
 5. Mulla oli ekaan pasiin valmistautuessa määrätty zumenon kolmesti päivässä. Raju vuoto alkoi ennen seurantaultraa ja ultrassa nkyi vaurioitunut limakalvo, joka valui pois kymmenen päivän ajan. Nyt käytän taas primoluteja että saan vuodon, että voin alkaa käyttämään estradot-laastareita, kaksi laastaria kerrallaan, kahdesti viikossa. Mun kroppa meni zumenoneilla ihan sekaisin. Ei ikinä enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hurjalta tuo sinun Zumenon kokemus. Katsotaan kuinka täällä käy. :) Kolmen päivän kokemuksella en osaa vielä sanoa oikein mitään Zumenonista. Osasiko ultraaja selittää, että miksi Zumenonit toimivat sinulla noin? Kasvoiko limakalvo liian nopeasti vai oliko annos liian suuri?

   Poista

Kiitos kommentista!