Sivut

torstai 18. helmikuuta 2016

Soitto poliklinikalle

Soitin tänään poliklinikalle tämän pitkittyvän kierron takia. Päätin myös soittaa siksi, että minun hemoglobiini oli minusta otettujen labrojen mukaan vain 114. Minulla on ollut aina matala HB, mutta noin matala se ei ole ollut pitkiin aikoihin. Hoitaja otti asiani vakavasti (iso kiitos hänelle). Sain saman ohjeistuksen, kuin kotikuntani terveysasemalta, eli aloitin tänään vahvan kuurin rautalääkettä + muutamia vitamiinilisiä, jotka auttavat raudan imeytymiseen. Kaksi viikkoa voin vielä odottaa kuukautisten alkua, mutta sitten olisi jo aiheellista miettiä, että miksi kuukautiset eivät ole vielä alkaneet. Sain myös kehotuksen raskaustestin tekoon, vaikka olen aivan varma ettei kuukautiset ole poissa raskauden vuoksi.
Keskuselimme hoitajan kanssa muutenkin minun tämän hetken tilanteesta, kun on tuo toinenkin terveyteen liittyvä asia menossa lapsettomuushoitojen rinnalla. Toisaalta labroista olikin nyt hyötyä, kun löytyi tuo matala hb, sekä muutama muu ei viitearvoissa oleva arvo. Nyt sain hirveän innostuksen oman ruokavalion muokkaamiseen, vaikka syönkin jo nyt tosi terveellisesti. Polilta tehdään lähete myös sellaiseen labraan, jossa tarkistetaan minun "rautavarastot". 
Tästä päivästä opin taas sen, että yksin ei saa jäädä näiden asioiden kanssa. Heti tuli parempi mieli, kun sai jutella tuon polin hoitajan kanssa. :) Nyt yritän olla mahdollisimman luottavaisin mielin, ja toivoa uuden kierron olevan ihan nurkan takana.

10 kommenttia:

 1. Kysymisestä on harvoin haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :) Sitä vain ei haluaisi olla vaivaksi, mutta nyt kyllä helpoti kun soitti.

   Poista
 2. Toivotaan, että uusi kierto alkaa ihan pian!
  Ihanaa, että hoitaja otti asian vakavasti ja tuli parempi mieli!
  Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään alkoi uusi kierto. :D Saan siis soittaa uudestaan polille heti tänään. :P Oli kyllä ihana suhtautuminen hoitajalla huoleeni. Helpotti kovasti. Kiitos tsempeistä. <3

   Poista
 3. Ihanaa että asiasi otettiin vakavasti, sillä on niin suuri merkitys että tulee kuulluksi! Toivottavasti kuukautiset alkavat pian ja hb lähtee nousuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tankkaan rautaa, ja kolmen kuukauden kuluttua on kontrolli. :) Ihan totta, sillä on hirveän suuri merkitys, että tulee kuulluksi. Uusi kierto alkoi tänään.. :D

   Poista
 4. Moikka!
  Mahtavaa, että sulla asiat etenee :)
  Mulle hoitaja soitti tänään verikokeen tulokset ja negahan se oli. Tiesin sen kyllä, koska vuoto yrittää tulla jo läpi. Nyt taukokierto ja maaliskuun kiertoon tehdään pas. Kuinkahan aa-äm:llä piinailut? Joko tulos on selvillä?

  Hyvää viikonloppua! :)

  -Toive*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,
   Pahoittelut negasta. :( Täytyy huhuilla, että mitä aa-äm:lle kuuluu.. :) Mulla kävi samanlailla, että vuoto alkoi lääkkeistä huolimatta. Minulla alkoi vuoto tänään! Kohta kirjoitan pikaisesti tämän päivän puhelusta polille.
   Tehdäänkö sinulla muuten pas luomu vai lääkekiertoon?

   Samoin hyvää viikonloppua! :)

   Poista
  2. Uskoisin, että luomukiertoon. Ei ollut hoitajan kanssa muuta puhetta kuin, että soitan kun maaliakuun kierto alkaa. Jos pas on lääkkeellinen niin koska lääkkeet pitäisi aloittaa?

   Poista
  3. Minulla alkaa heti huomenna Zumenon, eli kp2. :)

   Poista

Kiitos kommentista!