Sivut

maanantai 14. joulukuuta 2015

Ensimmäinen taukokierto

Meidän poliklinikan soittoaika oli kurjasti vasta iltapäivällä, joten odotellessani selailin pakastealkionsiirtoon liittyviä seikkoja. Onnistumisprosentti on hieman huonompi tuoresiirtoon nähden, mutta ei mielestäni ihan hurjasti huonompi. Pakastetun alkion siirrossa onnistumisprosentti on 25-40% per. siirto. Tuoresiirrossa prosentit on 30-55%.Nyt kaipailisinkin kokemuksia pakastealkionsiirrosta. :) Onkohan mitään sellaista lääkettä olemassa, joka estäisi tuon liian aikaisin alkavan vuodon? Tänään alkoi nimittäin kp1, ja tiputtelua on ollut sieltä lauantaista asti. Olisiko meidän lapsettomuuden syy minun kohdunlimakalvossa? Huomaan taas etsiväni syytä tälle lapsettomuudelle, mutta kai sekin on vain tapa käsitellä tätä asiaa.

Vihdoinkin iltapäivällä sain meidän poliklinikan hoitajan kiinni, ja pääsin kertomaan meidän ensimmäisen tuoresiirron päättyneen negatiiviseen testiin. Hoitaja oli todella pahoillaan, mutta nopeasti pääsin hoitajalle kertomaan, että olen ihan kunnossa harmituksesta huolimatta. Tänään alkoi ensimmäinen taukokierto, jonka aikana saamme miettiä että olemmeko valmiita jo heti seuraavasta kierrosta pakastealkionsiirtoon. Todennäköisesti seuraava kierto alkaa tammikuun puolenvälin jälkeen, joten eiköhän siinä kohtaa olla valmiita taas yrittämään. Joulu on kuitenkin kiva viettää ilman mitään hoitoihin liittyvää.

Hoitaja totesi meidän alkioiden olevan jokainen omissa oljissa (olikohan se olki?), joten yksitellen niitä ruvetaan sitten sulattelemaan. Toivottavasti selviävät sulatuksesta. :) Seuraavan kierron alussa ilmoitan polille ensimmäisen kiertopäivän, jonka jälkeen minulle määrätään ultra kp12. Tuon ultran jälkeen rupean tikuttamaan ovulaatiota. Ovulaation jälkeen siirto tapahtuu viiden päivän kuluttua, jos oikein ymmärsin. Minulla hoitoa yritetään lääkkeettömään kiertoon, koska ovulaatio tapahtuu luonnostaan. Tukilääkityksenä tulevassa siirrossa on taas Crinone. Gonapeptylistä ei hoitaja maininut mitään, mutta muistaakseni lääkäri mainitsi silloin hoitojen suunnittelussa, että sitä käytettäisiin myös tässä kohtaa hoitoja?

Lääkkeettömässä kierrossa taitaa olla se ongelmana, että siirtoon ei tietenkään pääse viikonloppuna. Lääkkeellisessä kierrossa vissiin voidaan jotenkin koko homma hoitaa paljon paremmassa kontrollissa? Katsotaan miten meidän käy..

Nyt otan vastaan kokemuksia pakastealkionsiirrosta, sekä tietysti niitä onnistumistarinoita. 

8 kommenttia:

 1. Minulle tehty 1 tuoresiirto ja 4 pakastesiirtoa, kaikki luonnolliseen kiertoon. Luge-tuella vuoto alkaa 10 päivää siirrosta. PAS-siirrot tehty samalla tavalla kuin sinulla eli 5 päivää ovulaatiotestistä. Kolmas pas (tukena gonapeptyl+luget) toi haalean plussan ja varhaisen km:n 4+6. Viimeisessä pas:sissa tukena 5x pregnyl 3 päivän välein siirron jälkeen ja gonapeptyl 2 päivää siirron jälkeen, jolloin vuoto alkoi vasta 16 päivää siirron jälkeen. Luget ei mulla pidä vuotoa pois, jos nega on tuloillaan. Diagnoosi selittämätön. Vaihtoehtoja kuitenkin on. Nyt odottelen seuraavaa IVF:ää, joka alkaa tammikuun lopussa. Tsemppiä sinulle Passeihin, moni onnistuu niissä, vaikka tuoresiirto ei tärppäisikään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hyvältä, että olet päässyt noin moneen siirtoon! :) Itse taidan jännittää eniten sitä, että selviävätkö alkiot sulatuksesta. Tehtiinkö nuo sinun neljä pakastesiirtoa peräkkäisiin kiertoihin?

   Poista
 2. Lääkkeellinen ja luomusiirto ocat yhtä hyviä onnistumisprosentiltaan, jos kierto on säännöllinen ja ovulaatio tapahtuu käytetään mieluiten luomukiertoa. Mutta siinä on sitten aina sse stressi ajankohdan kanssa, blastojen siirrossahan se ajankohta on erityisen tärkeä. tiputteluvuotoa voidaan hillitä juuri lugesteronille/crinonella ja tarvittaessa voidaan käyttää myös estrogeenia.

  Minulla tuoresiirrosta tuli kemiallinen, silloin vuoto pysyi pois lugesteronilla. PAS tehtiin luomukiertoon vaikka oma iertoni on epäsäännöllinen ja luteaalivaihe lyhyt. Käytin silloin estrogeenilaastereita ja myös lugea isolla annoksella. Tiputtelu alkoi silti jo pp10 ja tulos oli puhdas nega. Uskon että minulla siirtoaika kyllä arvioitiin väärin. Tämän jälkeen taukokierrosta alkoi yllätysluomuraskaus, siinäkin oli tiputtelua DPO 10 alkaen mutta raskaus on jatkunut silti normaalisti ja nyt ollaan jo yli rv 30. Jos jatkossa vielä PAS tehdään en suostu muuhun kuin lääkkeelliseen kiertoon mutta minulla tilanne on vähän eri epäsäännöllisten ovulaatioiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kierto ei ole säännöllinen, mutta ovulaatio on tapahtunut todistetusti jokaisessa kierrossa jossa se on verikokeella varmistettu. :)
   Onnea raskauteen! Ihana kuulla, että hoidoissa olevillakin tapahtuu noita yllätysluomuraskauksia!

   Poista
  2. Mulla on sellainen tutina että mulla tuo ivf ja progekuurit(eli lugesteron) jotenkin normalisoi sitä omaa munasarjojen toimintaa ja kiertoa. Itse asiassa PAS:ssa on parempi tulos jos tuoresiirto on nega. Koska alkioista aina vaan tietty osuus on sellaisia että niistä voi raskaus edes alkaa-jos käy hyvä tuuri se osuu tuoresiirtoon. Mutta jos tuoresiirtoon ei osu juuri se oikea, niin se jäljellä olevien alkioiden todennäköisyys olla niitä "oikeita" kasvaa :)

   Poista
  3. Tuohan voi olla ihan mahdollista, että lugrt normalisoi sinun omaa munasarjojen toimintaa ja kiertoa. Toivottavasti pitää paikkaansa, että todennäköisyydet kasvaisi tässä hoitojen edetessä. :)

   Poista
 3. Ensimmäinen kommentoija jatkaa: Kaikki pakastealkiot selviytyivät sulatuksesta, joka oli kyllä iloinen yllätys. Kaikki PAS:it tehtiin muuten peräkkäisiin kiertoihin, mutta tuoresiirron ja keskenmenon jälkeen on ollut yksi välikierto. Vain kerran siirto meinasi mennä viikonlopulle, mutta siirto "aikaistettiin" pregnyl-irrotuksella. Hyvää tuuria ei sitten olekaan enää riittänyt tuloksiin asti. Takana 2,5 vuotta yritystä ja tosiaan saldona 1 varhainen km.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meilläkin on tuoresiirron jälkeen tämä pakollinen taukokierto, mutta sitten jatkossa en tiedä onko taukokiertoja aina pakastesiirtojenkin välissä. Minullakin takana 3,5 vuotta yritystä, ja yksi keskenmeno..

   Poista

Kiitos kommentista!