Sivut

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kohti taukokiertoa

Lääkkeellisen pakastealkon siirron jälkeen suositellaan yhtä taukokiertoa, joten sellainen on meillä nyt edessä. Tuntuu ihan hyvältä toistaiseksi, jos taukokierto pysyisi tällä kertaa maltillisena. :) Ehdin syödä Zumenonia kuukauden verran, joten ihan kiva välillä olla lääkkeettömästi (olisin toki syönyt lääkettä erittäin mielelläni pidempäänkin, jos testi olisi tuonut meille plussan).
Taukokierto alkaa varmasti tällä viikolla, joten mahdollisesti seuraavan kerran lapsettomuushoitojen parissa olemmekin sitten toukokuussa. Kesällä poliklinikka on kiinni, joten siinä kohtaa tulee sitten taas useamman kuukauden tauko. Toivottavasti pääsisimme kuitenkin nauttimaan seuraavan siirron jälkeen positiivista uutisista.

Taukokierron aikana polin hoitajan pitäisi olla minuun yhteydessä. Hoitaja kysyy poliklinikan lääkäriltä tuosta lääkityksestä, että onko siihen mahdollisesti jotain muutosta, joka estäisi liian aikaisen vuodon. Haluaisin kokeilla myös kortisonia, mutta luettuani useita keskustelupalstoja huomasin ettei kortisonia anneta kauhean helposti. Alkion pidemmästä viljelystäkin oli puhetta, mutta katsotaan mikä on lääkärin mielipide.

Omituista tässä päivässä on ollut se, ettei minua ole itkettänyt ollenkaan. Olen ollut ihan normaali. Ehkä sitten alitajunnassa olin valmistautunut jo tähän tulokseen, ja ei minua ole aina normaaleissakaan kierroissa harmittanut ihan älyttömästi. Näille asioille ei oikein itse mitään voi. Keväällä on varmasti myös iso merkitys tämän olotilani kanssa.

4 kommenttia:

 1. Harmi ettei teidän PAS onnistunut. Ihmeellistä miten viileästi pystyt asian ottamaan. Meillä testipäivä tänään (nega) ja olen kyllä jo tainnut pp7 asti testailla negoja. En halua soittaa klinikalle tuloksesta, koska meillä ohjeistaavat jatkamaan lääkkeitä ja testaamaan kahden päivän päästä uudelleen ja kun kaksi päivää on kulunut niin sama homma jatkuu taas. Lopetan lääkkeet ja soitan mieluummin kun vuoto alkaa. Meillä enää yksi alkio pakkasessa (eikä ole varmaa kestääkö se sulatuksesta), sen jälkeen alkaa meidän 3. ICSI eli käsittääkseni viimeinen hoito, jonka julkinen puoli tarjoaa. Siksi ehkä mieli vähän maassa.. Meillä lääkkeelliset pakastealkionsiirrot on tehty aina heti seuraavan perään. Katsotaan tehdäänkö nytkin. Mieluiten pitäisin kyllä kuukauden taukoa. Syksyllä sitten rankemmat hoidot taas edessä.

  -anpiainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä miettiin, että kuinka erilainen tämäkin päivä olisi, jos tulos olisi positiivinen. Toisaalta en myöskään halua jäädä liian pitkäksi aikaa asioita murehtimaan, koska murehtimalla ne eivät kuitenkaan muutu. Tietysti itkeminen tekee useimmiten todella hyvää, mutta tällä kertaa tuntuu vahvasti näyttävän siltä, että tästä kerrasta porskutellaan ihan ok mielellä kohti seuraavaa siirtoa. :) Tilanne on varmasti toki erilainen, kun hoitoja on takana enemmän.

   Minä lopetin lääkkeet eilen hoitajan ohjeen mukaan. Onkohan noin sitten käynyt joskus, että plussa on tullutkin vasta muutamia päiviä virallisen testipäivän jälkeen? Itse koen jaksavani hoitoja paljon paremmin, kun saan antaa itselleni luvan rentoutua muiden asioiden pariin hoitojen sijaan. Melkein neljä vuotta on lapsettomuutta takana, joten satunnaiset taukokierrot eivät minua haittaa. Välillä hirvittää, kun hoitoja tehdään hoidon perään, ja ihmiset on ihan loppu (tämä ihan henkilökohtainen mielipide).

   Poista
 2. Minkälainen diagnoosi teillä on?
  Kiinnostaa siksi ku itse olemme yrittäneet lasta vuoden verran ja hakeutuneet lapsettomuustutkimuksiin ja kummaltakin otettu perusnäytteet ja kaikki on ok. Niin rupee tuntuu et missäs sitten vika voi olla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän diagnoosi on valitettavasti sama, eli selittämätön lapsettomuus. Vaikeinta näiden vuosien aikana onkin ehkä ollut juuri se, ettei mitään selittävää syytä ole vielä löytynyt.. Tsemppiä tulevaan. :)

   Poista

Kiitos kommentista!