Sivut

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Vielä viikko

Huomenna on kulunut viikko siirrosta. Siirrosta seuraavina päivinä tuntui nipistelyä, mutta muuten olo on ollut täysin normaali ilman mitään mainittavia oireita. Testipäivään on viikko vielä. Aina tämä tuntuu menevän näin, että tämä ensimmäinen viikko menee melko nopeasti ja sitten vasta alkaa ne vaikeat päivät. En ole ostanut vielä yhtään testiä kotiin, mutta uskon testin ostettuani tekeväni testin joskus ensi viikon lopulla. Jännittää vaan että vuoto alkaa taas jo ennen testipäivää. Toivottavasti nyt olisi pikkuinen päättänyt tarrata lujasti kiinni. Esikoisesta minulla ei ollut mitään oireita, eli oireettomuus ei taida kertoa vielä mitään. Tietysti toivon kovasti, että olisimme nyt onnistuneet.

9 kommenttia:

 1. Hauska sattuma, mutta minulle siirrettiin 2 viikkoa sitten naistenklinikalla 6-päivän ikäinen blasto pakkasesta myöskin lääkkeelliseen kiertoon (progynova+lugesteron). Kyselin jo ennen siirtoa ultrassa lääkäriltä, että mitä teen lääkkeiden kanssa, jos vuoto alkaa paljon ennen testipäivää. Tämän lääkäri vastasi, että kuukautiset eivät voisi alkaa ennen kuin lopettaisin ko. lääkkeiden käytön ja asiasta olisi turha murehtia.

  Olen ollut nämä 2 piinaviikkoa täysin oireeton, jos kamalaa flunssaa ei lasketa. Ei ole huvittanut edes testailla ennen huomista virallista päivää, sillä ahdistaa negatiivisen näkeminen niin paljon.

  Paljon zemppiä piinailuun ja plussaonnea sinne päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoresiirron jälkeen minulla alkoi vuoto ennen testipäivää, mutta silloin ei ole ollut käytössä tuota Progynovaa. Toivottavasti pitää paikkansa, ja vuoto tosiaan pysyisi poissa sinne testipäivään asti. :)

   Ootko ollut pitkään hoidossa Naistenklinikalla? :) Kiva kun tulit kommentoimaan ja tuu kertomaan miten kävi. Toivottavasti vahva plussa tulee huomenna! Mulla vielä tosiaan viikko aikaa odotella.

   Poista
  2. Negaahan sieltä tuli :( Nyt odottelen sitten klinikalta viestiä hoitopolulle, että mitä tehdään viimeisen pakkasalkion ja seuraavan siirron kanssa.

   Minulla oli ICSI-hoidon ensikäynti naistenklinikalle jo vuosi sitten helmikuussa, mutta itse hoitoa minun piti odottaa viime elokuulle saakka.

   Poista
  3. Äh, harmittaa kyllä muidenkin negat hoidoissa ihan valtavasti.:( Toivottavasti vielä ennen kesäsulkua ehditte seuraavaan siirtoon. Ymmärtääkseni kesäkuussa naistenklinikan lapsttomuuspoli auki, mutta sitten alkaa pidempi sulku. Meillä tämä taitaa jäädä keväältä viimeiseksi, ja syksyllä sitten seuraavan siirto.

   Onpa viime vuonna ollut pitkä jono hoitoihin. Vaikuttiko kesäsulku? Meillä lähete vanhalta polilta meni elokuussa Naistenklinikalle. Tämä on tosiaan meidän toinen IVF-hoito, ja seitsämäs siirto. Esikoisen jälkeen kolme siirtoa ja negaa vain. :/ Onko teillä aikaisempia hoitoja? Kiva kun kävit kommentoimassa. Näissä hoidoissa kyllä elää niin muidenkin hoitoja.:)

   Poista
  4. Niin siis esikoisen jälkeen tämä on neljäs siirto, mutta tulos ei tietysti vielä selvillä. Kolme negaa ennen tätä.

   Poista
  5. Kyllä nuo negat tosiaan harmittaa vietävästi, varsinkin kun on syönyt lääkkeitä lukemattomia määriä "turhaan". Sain onneksi positiivisen viestin klinikalta, että siirron voi tehdä jo heti seuraavaan kiertoon :), joka tulee olemaan myös lääkkeellinen. Nyt täytyy vaan odottaa kuukautisten alkamista ja aloittaa progynovat uudelleen. Se mietityttää, että mitä sen jälkeen, kun viimeinen pakkasalkio on käytetty. Joudunkohan taas odottamaan puoli vuotta vai voisinko päästä keräämään uudet munat ennen kesätaukoa...

   Minulla oli tosi huono tuuri viime vuonna jonotuksen kanssa. Helmikuussa kerrottiin, että hoito alkaisi toukokuussa. No kiertoni temppuili ja pääsin vasta kesäkuun alussa ilmoittautumaan hoitoon. Naistenklinikan hoidoissa ei näytä olevan yhtään joustovaraa, sillä kertoivat ilmottautumisen yhteydessä, että en mahtuisikaan enää kesäkuulle mukaan, sillä sen kuukauden punktioajat olivat jo ehtineet täyttyä. Tästä syystä ja kesätauon takia koko hoito siirtyi elokuulle. Pettymys oli aivan valtaisa.

   Tätä ennen meille on tehty yksityisellä yksi IVF-hoito, mutta siellä lääkitys arvioitiin tosi pieleen ja siitä hoidosta onnistui vain yksi alkio tuoresiirtoon, josta tuloksena negatiivinen. Yksityiseltä siirryttiikin sitten julkiselle, jossa jonotus olikin sitten paljon pidempi kuin mihin osattiin varautua. Jos olisin tämän tiennyt, olisin ehkä tehnyt vielä yhden hoidon yksityisellä.

   Poista
  6. Teille on kyllä osunut kurjia sattumuksia.Lääkkeiden syöminen ilman tulosta tuntuu kyllä niin "turhalta". Oma hommansa noiden lääkkeiden kanssa, että oikeasti ne tulisi laitettua tai syötyä oikeaan aikaan. Kohtuutonta kyllä julkisella se ettei mihinkään suuntaan tunnu olevan joustoa. Kesäsulusta ei vielä ole ainakaan minulla ihan varmaa tietoa, että kuinka pitkä tuleva kesäsulku on.

   Poista
 2. Mää jännäilen niin teidän puolesta, onko testit jo ostettu? :)

  T. A-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Huomiseksi on ostettu digitesti, kiitos kun jaksat jännittää vielä meidänkin puolesta.

   Poista

Kiitos kommentista!