Sivut

lauantai 11. kesäkuuta 2016

rv7+0

Eilen suljin ainakin toistaiseksi lapsettomuuspoliklinikan oven. Polin tarjoamassa ultraäänessä näkyi viikkoja vastaava alkio napakalla sydämensykkeellä. Oireettomuudesta kätilö ja lapsettomuuslääkäri käskivät nauttia. Kätilö kertoi omasta oireettomasta raskaudestaan, jonka aikana raskaudesta kertoivat ainoastaan kuukautisten puuttuminen, kasvava vatsa, vauvan liikkeet ja lopulta synnytys. Katsotaan pääsenkö itse ihan noin helpolla. :)

Raskausoireita on tällä hetkellä tosiaan tuo kuukautisten puuttuminen, ja ihan muutama päivä sitten huomasin rinnoissani muutamia kovia "möykkyjä". Toisinaan myös rinnat ovat hieman arat, mutta arkuus ei ole jatkuvaa. Mielestäni myös rintojen verisuonet ovat jotenkin "pinnalla".
Olen pyrkinyt pitämään ruoka-ajat hyvinkin säännöllisinä, koska jotain pientä heikotusta on ollut tämän viikon aikana. Heikotus on ollut niin lievää, että se saattaa olla normaalia heikotusta, kun ruokailusta on päässyt kulumaan liian pitkä aika.

Neuvolaan uskalsin ottaa yhteyttä, ja sain kaksi aikaa heti kesäkuulle. Ensimäinen on hoitajan käynti, ja toinen sitten neuvolalääärin tapaaminen. Sain eilisltä käynniltä mukaan äitiysneuvolakortin, jonka saaminen tuntui ihan uskomattomalta. Onko tämä tosiaan minun neuvolakortti? Onko minusta oikeasti tulossa äiti?

Lugesteronin ja Zumenonin lopetus alkaa viikon kuluttua, Toisaalta jännittää noiden lääkkeiden vähentäminen ja lopetus, mutta on se kyllä ihan kiva päästä arkeen, jota ei rytmitä noiden lääkkeiden muistaminen.


Nyt vain odotellaan. Jokaisen raskausoireen otan vastaan ilolla, ja joka päivä yritän olla luottavaisempi tämän raskauden suhteen. Päivittäin raskaus on mielessä, mutta vielä se ei ole kovinkaan konkreettinen (?) asia.. Ultrat toivat toki sitä varmuutta itselleni siitä, että jotain minun sisälläni tapahtuu, joten nyt vain pyrin nauttimaan tästä onnellisuudesta, jota tuo pieni muutaman millin kokoinen tyyppi on saanut minussa aikaan. <3

2 kommenttia:

 1. Nauti! Mulla on 7+6 ja olen pää vessanpöntössä joka aamu. Mutta ainakin se rauhoittaa mieltä että joku on kotona.... ihanaa odotusta :)

  - T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän nauttia! :) Hieman pelotti kirjoittaa tuo etten ole voinut juurikaan pahoin tai oksentanut. Huomenna alkaa varmaan jäätävä pahoinvointi ja oksentelu. :D Samoin sinulle, ihanaa odotusta. :)

   Poista

Kiitos kommentista!