Sivut

torstai 16. kesäkuuta 2016

Oireeton raskaus

Raskaus on edelleen hyvin vaikeasti ymmärrettävissä, koska kuulun niihin onnekkaisiin (kuulemma), jotka säästyvät lähes kaikilta raskausoireilta. Ei ole helppoa tämmöinen raskaus. Mietin jo kuumeisesti, että kehtaisinko mennä kurkistamaan kohdussa kasvavan minityypin tilannetta joku päivä sinne ykityiseen neuvolaan. :P Ensi viikon keskiviikkona on ensimmäinen neuvola, mutta ymmärtääkseni silloin ei ultrata? Lääkärin luokse pääsen kahden viikon kuluttua, mutta ultrataanko vielä sillonkaan?
En kuulunut ikinä yritysaikana niihin "himotestaajiin", jotka tekevät useita raskaustestejä jopa saman päivän aikana, mutta taidan kuulua johonkin sekopäisiin ultrattaviin. Kertokaapa kaikki oireettomat odottajat, että miten ihmeessä jaksoitte odottaa siihen viralliseen ensimmäiseen ultraan? Haluaisin myös tsemppaavia kommenteja siitä, että kaikki menee yhtä hyvin näissä oireettomissa raskauksissa, kun niissä raskauksissa, joissa oireita on enemmän kuin tarvitsisi.

25 kommenttia:

 1. Neuvola käynnin jälkeen tulee parin viikon sisään kotiin kutsu ensimmäiseen ultraan joka on n. rv 12-13. Seuraavaan ultraan tulee myös myöhemmin kutsu joka on sitten siinä rv 20 aikoihin. Näin siis ainakin Helsingissä. Oireeton raskaus voi hyvinkin muuttua vielä, sen verran paljon niitä viikkoja on raskaudessa :) Kannattaa siis nauttia nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, että tämä oireettomuus ehtii vielä monta kertaa muuttua, koska tosiaan niitä viikkoja on jäljellä. :) Yritän nauttia!

   Poista
  2. Noin ne ultrat meni mullakin. Eli periaatteessa ilman hoitoja voisi olla vain kaksi ultrakertaa koko raskausaikana! Aika helpottaa tuossa panikoinnissa. Olisihan se ihanaa, jos voisi nauttia oireettomasta raskaudesta (tai oireellisesta), mutta ei se minulla ollut ainakaan helppoa. Murehdin jos on oireita ja murehdin myös oireettomuutta. :D

   Poista
  3. Ihan hurjan vähän ultria normaalisti. Toivottavasti pian tulisi se aika, kun olisi luottavaisempi mieli raskauden suhteen.

   Poista
 2. Tuohan on mahtavaa ja toisaalta piinaavaa. Käytkö yöllä vessassa? Eikö ole edes mitään pieniä vihjeitä? En voi sanoa muuta kuin että nauti, mutta ymmärrän kyllä olosi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä olen ihan oikeasti tyytyväinen, että ei ole esimerkiksi pahoinvointia, mutta toisaalta jokin selkeä raskausoire olisi ihan helpottava juttu. Rinnat on pinkeät ja kosketusarat vaihtelevasti. :D Vessassa käynnit on mielestäni ihan selitettävissä sillä määrällä mitä olen juonut.. Eli hyvin oireetonta. Se lohduttaa kyllä, että olen nähnyt jo kahdesti pienen sydämen sykkivän, vaikka mitään oireita ei ole ollut. :)

   Poista
 3. Hei! Valitettavasti en pysty mieltäsi rauhoitamaan, koska olen itse ihan samassa tilanteessa :( Viikkoja on nyt 8+0 ja raskaus on ollut lähes oireeton. Lisäksi minulla on taustalla keskenmeno viime talvelta (rv 10), joten pelkään ihan kuollakseni onko mahassa mitään, tuleeko keskenmeno, onko kaikki hyvin….Muistan vieläkin ne lääkärin sanat viiem keskenmenossa "Valitetettavasti täällä ei ole enää elämää, olen pahoillani". Minun on ihan mahdotonta uskoa, että raskauteni etenisi normaalia kaavaa ja kaikki olisi hyvin. En tavallaan edes ymmärrä olevani raskaana. Olen its epäättänyt, että sitten kun tuo edellisen raskauden keskenmenoviikko on ohi, niin menen yksityiselle ultraan, maksoi mitä maksoi. Kerran sitä vaan raskaana ollaan. Mutta tsemppiä meille, en osaa sinua auttaa kun itsekin olen ihan hysteerinen :) Mutta eiköhän me selvitä, nopeasti nämä viikot kuitenkin menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän menemme ihan samoilla viikoilla. Minulla on tänään 7+6. Kannattaa selvittää onko sinun lähelläsi yksityisiä neuvoloita. Minä kävin ensimmäisessä ultrassa yksityisellä neuvolalla ja hinta ultralle oli vain 74€. Mielestäni hyvin pieni hinta mielenrauhasta (ainakin hetkellisestä). :)
   Tulehan kertomaan kuulumisia! Olet niin samassa kohtaa. :)

   Poista
  2. Oikeastaan ollaan ihan tarkalleen samoilla viikoilla kun sinä, koska menkoista laskettuna mulla on 7+4, mutta hedelmöittymisestä laskettuna 8+0. Ehkä ne viikot ihan tarkasti sitten sijoittuu johonkin noiden väliin :) Ja minulla siis raskaus saanut alkunsa inseminaatiolla.
   Tulen seuraamaan blogiasi ja kommentoimana kuulumisia :) Kiva seurata, kun mennään ihan samoilla viikoilla!

   Poista
  3. Pakko kertoa! Kävin tänään neuvolan lähetteellä ultrassa ja kaikki oli hyvin! Siellä pötkötteli viikkoja täysin vastaavankokoinen räpyläkäsi <3 Eli näköjään elämää voi masussa olla, vaikkei oireita olisikaan!

   Poista
  4. Ihana kuulla! <3 Pakko varmaan tehdä itsekin vielä yksi reissu ultraan, jotta saisi edespienen mielenrauhan tähän muuten oireettomaan oloon. :)

   Poista
 4. Hei! Minä olen kahdessa aiemmassa raskaudessa oksentanut, oksentanut ja oksentanut pitkälle yli puolen välin. Kolmannessa en oksentanutkaan ja paha olokin pysyi lähes kokonaan pois. Olin varma ettei siellä elämää ole, mutta niin vain oli. Ymmärrän että et osaa nauttia, mutta koita edes. :D se oksentaminen on kamalinta! Kaikki menee varmasti hyvin! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua toivoa vaikka mitä oireita, vaikka ei niiden oireidenkaan kanssa helppoa varmasti olisi.
   Kiitos tsempeistä!

   Poista
 5. Mulla oli tänään eka neuvola (8+5) ja siellä ei ultrattu eikä kuunneltu sydänääniä (espoossa). Kuulemma ensi kerralla ja sitä ennen ehtii olla jo Ultra (jos sinne asti toivottavasti pääsee). Itsekin kävin toissapäivänä tarkastamassa onko kohdussa elämää kun pahoinvointi yllättäen hellitti. Tyyppi oli viisi päivää isompi kuin viikot oli ja tänään taas oksettaa joten kaikki hyvin :D sinulla varmasti myös! :) - T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin ensi viikolla ensimmäinen neuvola. :) Miksiköhän ensimmäisessä neuvolassa ei ultrata..

   Poista
 6. Täällä neuvolassa ultrataan vasta ihan viimeisillä viikoilla ja silloinkin vain neuvolalääkäri, eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yksi ultraus saatetaan tehdä ns. synnytystapa-arviossa noin rv 36. Ja siksi saattaa, sillä ultrauslaitteita on vain harvoissa neuvoloissa. Meilläkin on joku 80-luvun laite, jolla näkee nipin napin sen, että ollaanko siellä hengissä.

  Mulla on nyt yksi raskaus takana ja toinen puolessa välissä ja vielä odottelen niitä ensimmäisiä oireita! :D Ihan oikeasti, nauttikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään nauttia! :) Ihana kun tosi moni laittanut kommenttia ettei tosiaan kaikille tule edes mitään ihmeellisiä oireita.

   Poista
 7. Heippa!
  Minun raskauteni oli myös varsinkin alussa *täysin* oireeton ja täydellinen poika syntyi 4 pv lasketun jälkeen (vieläkin liikutun näin 10 kk:n jälkeen :-)).

  Koska tämä viimeinen hoitomme toi meille todellisen yllätyksen, pelkopeikko oli mukana koko raskauden ajan ja luonnollisesti alun oireettomuus oli ihan järkyttävää. Kävin varmaan kymmenen kertaa klinikallamme ultrassa alkuraskaudessa, kun aina välillä tuli isompia paniikkeja tai "huonoja fiiliksiä" asian suhteen. Lääkärini sanoikin, että on ihan tutkitusti osoitettu, että keskenmenoja on vähemmän, jos järkkyjä pelkoja alkuraskaudessa saa rauhoitettua nopealla ultratsekkauksella. Eivät onneksi joka kerrasta laskuttaneet :-).
  Neuvolatoiminta tai lääkäri siellä valitettavasti saanut minua vakuuttuneeksi siitä, että kaikki on kunnossa, ja esim ajan saaminen nopeasti myöhemmin raskaudessa oli vaikeaa :-(. Heh, kotidoppler oli kyllä käytössä minulle tosi hyvä vaikkakin muutaman paniikin ehti aiheuttaa, mutta nopeita helpotuksia oli varmasti 95% kuuntelukerroista.

  Kaikkea hyvää raskauteen ja tsemppiä!
  T. Aa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä kommentti helpotti. Ehkä varaan vielä ainakin yhden ultran.. :) Ei meinaa kyllä uskoa, että olisi raskaana, kun oireita ei ole juuri mitään.

   Poista
 8. Suurimmalla osalla ystäviäni, mammakavereitani ja itsellänikin oli oireeton raskaus. Se on vaan tv:n yms. vaikutusta, että kuvitellaan että kaikki voivat pahoin ja muita oireita. 80 prosenttia raskauksista ei juuri oireita aiheuta. Ei tarkoita yhtään mitään siis oireettomuus vaan on enemmän kuin tavallista. Mutta ei kannata ajatella että "kehtaako" mennä ultraan, jos se sinun mieltä helpottaa niin tietysti menet! Ei se ole keneltäkään pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pitää varmasti paikkaansa, että elokuvat ja tv yleensä luovat raskaudesta sellaisen mielikuvan, että kaikki oksentaa ja voivat huonosti.
   Kiva kuulla, että muidenkin raskauden ovat olleet oikeasti oireettomia.
   Ehkä minä nyt vaan menen vielä ultrattavaksi, niin saan edes jonkinlaisen mielenrauhan. :)

   Poista
 9. Täällä olisi bingo tuon oireettoman alkuraskauden kanssa. Nyt menossa jo rv 32+3 mutta mutta.. Yritänpä muistella aikaa sieltä alusta.

  Totta puhuen, jos en olisi ikinä tehnyt sitä positiivista testiä, en varmaan olisi tiennyt olevani raskaana. Toki jokin pieni jännitys oli takaraivossa ensimmäiseen ultraan mennessä, että onko siellä sitten kuitenkaan ketään (silloin rv 12+jotain). Mutta siellähän se meidän neiti oli ja heilui menemään. Sen jälkeenkin meni todella pitkään ilman minkään laisia oireita. Mikään haju ei tehnyt pahaa, mikään ruoka ei inhottanut, ei ollut aamupahoinvointia tai muutakaan pahoinvointia. Sitä vaan oli ja monesti kuulin että ole onnellinen kun sulla menee noin kivasti. :)

  Nyt vasta kun on tultu tänne 30 ja yli viikoille niin on alkanut tulla kaikenlaista, pääosin ilmeisesti asiaan kuuluvaa iltaan mennessä nousevaa turvotusta. Ja se maha.

  Nautiskele, ehdit saamaan vielä kaikenlaista kremppaa kroppaan. Ja niistäkin omalla tavallaan nauttii sitten lopulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän nauttia, ja kiitos kommentistasi. :) Sitä vaan on luonut sellaisen mielikuvan, että kaikilla täytyy olla jotain selkeitä raskausoireita.
   Katsotaan minkälaisista krempoista tulen raskauden edetessä tänne blogiin vielä kirjoittamaan. :P

   Poista
 10. Minullakin oli alussa hyvin vähän oireita ja raskaus tuntui epätodelliselta. Minulla nyt menossa 10+1 ja ensimmäinen ultra on vasta tasan kolmen viikon päästä! On piinaavaa, vaikka joitain raskausoireita nyt onkin. Kertaakaan en kuitenkaan ole joutunut oksentamaan, vaikka etovaa oloa joskus on ollutkin. Mutta sekin tulee ja menee, eikä ole ollut mitenkään perinteisesti esim. aamuisin. Välillä olo taas normalisoituu täysin. Että kai meitä on moneen junaan. :) Onnea odotukseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sinulle myös onnea odotukseen. Ultran odottelu on kyllä tosi piinaavaa.

   Poista

Kiitos kommentista!