Sivut

maanantai 20. kesäkuuta 2016

8+2

Tänään tapahtui jotain ei niin mukavaa.. Päivällä laittaessani Lugesteronia huomasin pientä verta. Verta ei tule pyyhkiessä, enkä ole uskaltanut sen koomin "tutkia" vuodon syytä, mutta nyt huolestuttaa. Lauantaina oli ensimmäinen päivä, kun Lugesteronia meni 200mg vähemmän aikaisempaan nähden ja Zumenoniakin vähennettiin yhden 2mg:n tabletin verran. Johtuuko vuoto lääkityksen vähentymisestä, kuivista limakalvoista vai onko kyseessä nyt se mitä en halua edes kirjoittaa? Muilla kokemuksia vastaavasta?

9 kommenttia:

 1. Lugesteron kuivattaa limakalvoja ja voi altistaa tihkuvuodoille. Itselläni oli tiputteluvuotoja joko alkuraskauden(luge käytössä) ja yksi runsaampi rv 12 mut kaikki meni silti hyvin loppuun asti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kaikki on vuodosta huolimatta mennyt loppuun asti hyvin. :)

   Poista
 2. Alkuraskaudessa vuodot ovat tosi tavallisia (ja limakalvot vuotavat herkästi). Tuo kuulostaa tosi vähäiseltä määrältä, joten eiköhän se ole ihan harmitonta :)

  VastaaPoista
 3. Itselläni nyt neljäs raskaus menossa ja jokaisessa raskaudessa minulla on tullut juurikin noiden viikkojen aikaan parina päivänä tuhrua. Minun tapauksessa ei ole ollut vaarallista. Ja jos Vuoto on vähäistä, eikä siihen liity kipuja niin on usein vaaratonta. Tsemppiä! Tiedän kokemuksesta että se aina säikäyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään kipuja ei ole ollut. Vuotoa tuli Lugesteronin laiton yhteydessä, ja hetki sen jälkeen. Säikäytti kyllä kovasti, mutta kiitos rauhoittavasta kommentista. :)

   Poista
 4. Mulle ainakin neuvolassa sanottiin että vähäinen ruskea veri ei ole vaarallista. Punaisesta verestä saa huolestua mutta sekään ei vielä automaattisesti tarkoita pahinta. Ja vissiin tosi monilla raskauteen kuuluu jotai vuotoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se taitaan olla. :) Onneksi tuo vuoto oli hyvin vähäistä, mutta kylläpä säikäytti.

   Poista
 5. Itsellä 2 raskautta joista toinen päätyi keskenmenoon ekalla kolmanneksella. Keskenmenneessö oli punaista/vaaleanpunaista tihkuvuotoa joka aika pian tuli runsaammaksi kera menkkakipujen eli ei jättänyt paljoa arvailujen varaan.
  Toisessa raskaudessa tuli ruskeata tiputtelua rv 8 ja 9 ja kaikki hyvin. Kävin silloin gynelläkin joka sanoi että n. Joka neljännes nainen tiputtelee rusehtavaa vuotoa alkuraskaudessa mikä on ihan normaalia.

  Myöhemmin toisella kolmanneksellakin tuli vähän vuotia johtuen kuivista limakalvoista. En usko et sullakaan on nyt yhtään mitään hätää :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!