Sivut

torstai 7. tammikuuta 2016

Uuden kierron odottelua

Taukokiertoa on takana jo lähemmäs kolmekymmentä päivää. Tarkemmin laskettuna tänään on päivä numero 25, eli vielä hetki pitää odottaa uuden kierron alkua, mutta kieltämättä tämä taukokierto meni melko nopeasti. Jouluun ja uuteen vuoteen liittyvät kiireet tekivät varmasti tämän, etten ole oikeastaan ehtinyt miettiä hirveästi tulevaa hoitoa. Tässä viime päivien aikana olen miettinyt, että jos tämä ensimmäinen pakastealkionsiirto peruuntuu esimerkiksi sen vuoksi etten löydä ovulaatiota, niin onkohan seuraava yrityskierto automaattisesti lääkkeellinen? Tarkistetaanko yleensä lääkkeettömässä kierrossa verikokeella, että ovulaatio on tapahtunut?

Seuraavalle polikäynnille on kyllä paljon kysymyksiä mielessä, mutta mistä vetoa että olen unohtanut puolet kysymyksistäni siihen poli kertaan mennessä. Myös se mietityttää, että tehdäänkö nuo siirrot peräkkäisissä kierroissa, vai onko näidenkin kohdalla aina yksi taukokierto?
Soittaessani polille tuoresiirron negasta hoitaja kertoi ensimmäisen (ja ymmärtääkseni ainoan) pas. ultran olevan kp12. Peruuntuuko siirto jo pelkästään siitä, jos tuo ultra osuu viikonlopulle? Letrozole kierroissa muistan ulran olleen joskus perjantaina hieman liian aikaisin, jos ulra muuten olisi osunut viikonlopulle.

Meille ei ole tullut mitään kirjettä niistä meidän neljästä pakastetusta alkiosta. Onko se ihan yleinen käytäntö, että pakastetuista alkioista tulee joku kirje kotiin? Alkioiden luokituksistakaan minulla ei ole mitään hajua, mutta ymmärtääkseni kaikki pakastetut olivat jollain mittapuulla "hyviä", koska päätyivät kerta pakkaseen niiden muiden alkioiden joukosta.

Miten minusta tuntuu, että säännöllisesti minun tekstit loppuvat lauseeseen "nyt vain uutta kiertoa odottelemaan". :)


2 kommenttia:

  1. Luomukierron jäljeen voi heti mennä lääkkeelliseen ja lääkkeellisen perään tehdä toinen lääkkeellinen ilman taukoa mutta lääkkeellisen ja luomukierron välillä pitää olla tauko. Ovulaatiota ei varmisteta verikokeella koska alkio on yleensä jo siiretty siinä vaiheessa kun verikoe otettaisiin. Luomukiertoa kai suositan nykyään, yksityisellä saa varmaan esittää enemmän toiveita, julkisella ehkä yritetään vielä luomukiertoa jos kierrot on säännölliset ja ainoa syy siirron leruuntumiselle on väärä ajankohta. Kai sielläkin vähän neuvoteluvaraa on klinikasta ja lääkäristä riippuen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, eli periaatteessa jos tämä ensimmäinen lääkkeetön menee mahdottomaksi, niin jo heti seuraavassa kierrossa voisi lääkkellisesti yrittää. :) Meidän polilla sai vaikuttaa kyllä lääkkeettömään tai lääkkeelliseen. Me halusimme nyt tämän ensimmäisen lääkkeettömään, mutta katsotaan miten käy.. :)

      Poista

Kiitos kommentista!