Sivut

lauantai 16. tammikuuta 2016

Keskustelu

Ystävä: Mun serkku kävi sellaisissa hedelmöityshoidoissa, ja ne sai silloin tytön.
Minä: Ok.. 
Ystävä: Ehkä teidänkin kannattais jo mennä ihan niihin HEDELMÖITYSHOITOHIN.
Minä: Mmmm..
Ystävä: Nyt se mun sekku odotaa toista lasta.
Minä: Mmmm..
Ystävä: Voitko uskoa että se toinen lapsi on periaattessa tehty samaan aikaan ***** (tytön nimi) kanssa, kun tää mitä mun serkku nyt odottaa, niin on semmoine pakastealkio. Niillä on pakkasessa lisääkin niitä sisaruksia, mut nyt niiden lapsiluku on kuulemma täynnä.

Tuon keskustelun kävin hetki sitten yhden ystäväni kanssa joka tietää, että meillä yritetään lasta.. Tietää myös sen, että sitä lasta on yritetty kaikki nämä melkein neljä vuotta. Hänen lapsi täyttää parin kuukauden päästä kolme. Tuo valoittava kolmevuotias on saanut alkunsa heti ensimmäisestä kierrosta, kun ehkäidy jätettiin pois. Ystäväni miettii oikeaa ajankohtaa toiselle lapselle ja toivookin kovasti, että olisimme samaan aikaan raskaana. Ystävälläni on vain sellainen toive ettei lapsi numero kaksi syntyisi talvella. Onhan se nyt vaan ikävää pukea vauvaa toppapukuun. 
Tästä taisi tulla tämän blogin ensimmäinen hieman katkera teksti, mutta joskus ihmisten ajattelemattomuus pistää vain mielen matalaksi. En sitten viitsinyt kertoa ystävälleni meidän hedelmöityshoidoista tai siitä, että olemme olleet lapsettomuustutkimuksissa, ja diagnoosi on selittämätön. Periaatteessa voin tulla raskaaksi ihan milloin vain, mutta niin ei vain käy. Voi kun ottaisinkin sen toppapukuun puettavan vauvan vastaan ihan koska vaan..

21 kommenttia:

 1. Voi ei =/. Olen tässä muutaman kuukauden seurannut blogiasi (tietysti lulenut vanhemmatkin jutut) ja tää tosiaan oli ensimmäinen katkeran sävyinen kirjoitus, eikä mikään ihme! Ihailen kuinka posiitiivinen olet jaksanut olla! Näistä saa itsellekkin tsemppihenkeä.

  Meillä alkaa ensimmäinen IVF seuraavasta kierrosta, eli ihan näinä päivinä. Fiilikset on tällä hetkellä jännittyneet, odottavat, toiveikkaat ja samalla pelkään, että entäs jos tämä ei onnistu.. Oikein tunteiden sekamelska.
  Pidän teille sormet ja varpaat ristissä. Toivon todella, että saisitte sen toppapukuun käärittävän pikkuisen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että blogistani saa myös muut tsemppihenkeä! :) Kirjoittaminen auttaa kyllä vaikeimpien hetkien yli. Myös tieto siitä, ettei ole ainoa näiden ajatusten kanssa.

   Tsemppiä ensimmäiseen IVF- hoitoon! Tulethan kertomaan miten teidän kävi? :)

   Poista
  2. Tulen kyllä :) tänään alkoi gonal-f.

   Poista
  3. Tulen kyllä :) tänään alkoi gonal-f.

   Poista
  4. Jännittäviä aikoja! :) Minulla oli tänään ensimmäisen pas. kierron ultra. :)

   Poista
 2. Olipas inhottava kommentti. :( Mulle sanoi yksi tuttu (joka tietää meidän lapsettomuudesta) tällä viikolla, että tehän voitte hankkia sellaisen sijaislapsen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni on todella mukava ihminen, mutta tuo käyty keskustelu oli kyllä kammottava.. :/ Sijaislapsi on tietysti mahtava juttu, mutta mielestäni sijaislasta ei saa ikinä ottaa oman lapsen korvikkeeksi.

   Poista
  2. Täysin samaa mieltä... Sijaislapsi voisi ehkä jossain vaiheessa tulla kyseeseen, jos omia ei saada ja saadaan meidän lapsettomuus käsiteltyä. Mutta korvike ei sijaislapsen saisi olla. Sijaislapsen parashan olisi, että lapsi saisi ehkä jossain vaiheessa palata omille vanhemmilleen tai ainakin hänen olisi hyvä olla yhteyksissä biologisiin vanhempiinsa. Se asettaa paljon sopeutumista sijaisvanhemmille. Ärsyttää vain kovasti, että joku edes ajattelee, että sehän on hyvä vaihtoehto jos ei nyt heti satu tulemaan raskaaksi! Varmaan tulee pian joku, ja sanoo, että hei ottakaa adoptiolapsi.

   No, joka tapauksessa toivon teille kovasti onnea seuraavaan siirtoon. <3 :)

   Poista
  3. Välillä myös tuntuu, että ihmiset eivät ymmärrä adoptiolapsen ja sijaislapsen eroa. Sijaislapsessa täytyy tosiaan aina muistaa se, että lapsi saattaa palata biologisille vanhemmille takaisin ja, että se on myös yksi sijoituksen tavoite.

   Onnea tarvitaan, ja kiitos. <3

   Poista
 3. Minä olin yksi niistä, jotka nuorena ajattelivat että en halua loppuvuodesta syntynyttä lasta. Nyt minulla on joulukuussa syntynyt lapsi. :D Aloitimme yrityksen niin että laskettu aika olisi ollut tammikuussa. Vuosien varrella mietin olenko aiheuttanut huonoa onnea tyhmillä ajatuksillani. Mutta tietämättömät laukovat tyhmiä asioita. :(

  Kaverini kertoi työkaveristaan, jolla on keinohedelmöityksellä alkunsa saanut lapsi. (Siis ivf) Tuli ihan sellainen olo, kuin olisi kyse eläimistä. Miehen sisko sanoi koeputkilapsista että hyi olkoon. Ja meillä on kaksi icsi-lasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aika hauska sattuma, että teillä on nyt joulukuussa syntynyt lapsi. :) Tietääkö miehesi sisko, että teidän lapset ovat icsi- lapsia? Ei tosiaan tuokaan kiva kommentti...

   Poista
 4. Ihmeellistä, miten toisilla on varaa toivoa, ettei saisi talvivauvaa... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä viitti.. :( Itse en moista ole ikinä edes ajatellut, että minä vuodenaikana olisi kiva saada vauva.

   Poista
 5. Voi kun viimeinen virke kiteytti kauniisti kaiken - vauva on lahja ja ihme ihan mihin aikaan vuodesta tahansa.

  VastaaPoista
 6. Kaikenlaisia ohjeita sitä saakin! Mietin vaan, että jos osat olisivat toisinpäin, laukoisiko sitä itsekin tuollaisia juttuja. Niin ja toppapukuinen talvivauva kelpaisi tännekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos osat olisivat toisin ja laukoisin tuollaisia juttuja niin toivoisin tosiaan, että joku hieman "ravistelisi" minua. :D

   Poista
 7. Mä oon säilynyt aika hyvin kaikilta idioottimaisuuksilta, mutta muutama oikein ihanaa kertaa on.. Kerran on taputeltu vatsaa, kun voin pahoin ja toisen kerran kysyttiin että milläs aikataululla te alatte lapsia tekemään. Niin että ihanko aikataululla! Mieheltäni kysyttiin lapsista ja vastasi sitten että ei olla vielä edes mietitty(kun ei halunnut jatkaa aiheesta) niin hänellä vaan sanottiin että ei tarvitse miettiä, n*ssimallahan niitä tehdään.. Voi luoja.

  Ps. Välillä on varmasti hyvä purkaa blogissa paineita!:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mies parkaa.. Hirveä tuo kommentti! :D Minäkin olen melko hyvin säästynyt typeriltä kysymyksiltä tai keskusteluilta. :)

   Huomasin pienen blogi purkauksen tekevän hyvää. :P Pyrin kuitenkin pitämään yllä positiivista mieltä.

   Poista
 8. Joo, tuo "periaatteessa voin tulla raskaaksi milloin vain" -kohta just on se ahdistavin! Tai en tiedä, tietenkin jokin iso syy voisi myös olla.

  En malta odottaa, miten mulle kommentoidaan, kun saadaan tietää raskauden alkaneen (inssien ja yhden niukkasaldoisen IVF-kierronkin jälkeen) lopulta luomusti. Hyvät ystävät varmaan reagoi kivasti, mutta kaikista ei tiedä... Arvottavatko asiaa läpikäymättömät näitä? Periaatteessa mulle tässä vaiheessa raskauden alkamistavalla ei enää ollut merkitystä. Merkitys tulee sitten, jos/kun myöhemmin toivoo uutta raskautta ja laskee mahdollisuuksiaan. Eikä siltikään voi laskea todennäköisyyksien varaan.

  Tsempit seuraaviin siirtoihinne, toivottavasti kaikki menee parhaasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilisellä poliklinikkakäynnillä saimme "kiinni" ensimmäisen keirron, josta todettiin ettei ovulaatio tapahdu. Eilisestä asti olenkin nyt pähkäillyt, että entäpä jos kuitenkin se vika on minun epäsäännöllsissä keirroissa, ja ovulaation epäsäännöllisyydestä. Myös tuo ohuen ohut limakalvo aiheutti harmitusta.. Eihän sinne mikään kiinnity, jos ei ole limakalvoa.

   Joo itsellenikään ei ole mitään merkitystä sillä, että millä tavalla raskaus saadaan alkamaan. Luotan kuitenkin vielä siihen, että vielä joskus on oltava se meidän vuoro. :)

   Kiitos tsempeistä. <3

   Poista

Kiitos kommentista!