Sivut

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Taukokierrosta ensimmäiseen pakastealkionsiirtoon

Tänään loppui taukokierto! Soitin poliklinikalle iltapäivällä, ja sainkin ensimmäisen ultraäänen ensi viikon perjantaille. Ensi viikon perjantai on kp10. Hoitaja mietti taas lääkkeettömän ja lääkkeellisen hoidon välillä, kun nuo kierrot on epäsäännöllisiä toisinaan. Hoitajan kanssa päädyimme kuitenkin lääkkeettömään, mutta mahdollisesti seuraava tehdään sitten lääkkeelliseen, jos tämä ensimmäinen ei nyt onnistuisikaan.

Sen verran heittoa on minun kierroissa,  ja ovulaatioplussien ajankohdissa, että tässä voi käydä ihan miten vaan.  Toivon tietysti kovasti, että ovulastiotesti antaisi minulle hymyn sellaisena päivänä, että siirto ei osuisi viikonlopulle.
Saadessani hymyn oikeana päivänä ruvetaankin jännittämään, että saadaanko pakkasesta mitään siirrettävää. :)

Eilen minulta poistettiin yksi viisaudenhammas sieltä ikenen sisältä. Toimenpide oli nopeasti ohi, ja kunnon puudutuksen vuoksi en tuntenut juuri ollenkaan kipua. Tänään poski on kovasti turvoksissa, ja syöminen hieman hankalaa. Pettymykseksi ikenen sisällä muhii vielä poistettavia viisaudenhampaita. Luulin että eilen olisin päässyt kaikista eroon, mutta nuo poistetaankin yksitellen. Minulla on nimittäin kuvien perusteella kaikki viisaudenhampaat juuresta hermoon kietoutuneita (tuolle oli joku hienompikin nimitys). Onneksi hampaiden poistoille tehtiin suunnitelma, mutta tämä vaikuttaa todennäköisesti tuleviin hoitoihin.
Seuraava poisto on huhtikuussa, joten katsotaan mikä on silloin meidän tilanne. :) Nyt sain lääkkeiksi Kefexinin ja Panacodin, jotka ymmärtääkseni eivät ole vaaraksi raskauden aikana..? Toki en haluaisi raskaana syödä mitään lääkkeitä.

Taidan kysyä lapsettomuuspolin lääkärin mielipidettä, että käynäkö ensin tuon hammas rumban läpi, ja jatkaisimme hoitoja sen jälkeen. Ajallisesti noiden kolmen hampaan poistoon menee reilusti yli kesän, kun en ole kiireellinen hoidettava, kun hampaat eivät ole tulehtuneet tai huonossa kunnossa. Toki ne poistetaan ripeästi, jos rupeavat vaivaamaan.
Tosin tuntuisi hassulta lykätä hoitoja nyt, kun on pakkasessa alkiota.  Pakollinen odottelu tulee kuitenkin siinä kohtaa, jos joudumme tekemään toisen IVF-hoidon alusta asti. Jonoon päästessä odottelua on maksimissaan 6kk.

No.. ne niistä viisaudenhampaista. :) Muuten hampaat on hyvässä kunnossa, ja seuraavan hammastarkastuksen saan varata vasta syksyllä 2017.. Tai hammaslääkärin sanojen mukaan "sitten kun tulet raskauden aikaiseen maksuttomaan hammastarkastukseen". :) Ihana hammaslääkäri. Ja yllättävän rennosti kerroin hammaslääkärille meidän lapsettomuudesta.

Pahoittelut kirjoitusvirheistä.. Naputtelin tätä postausta sängyssä Panacodin vaikutuksenalaisena.. :D Vielä lopuksi täytyy mainita, että tuntuu hyvältä jatkaa hoitoja. Hyvää teki taas taukokierto


2 kommenttia:

  1. Moi! Olen seuraillut blogiasi, en muista olenko kommentoinut aiemmin. Itsellä viisaudenhampaat olivat myös hankalia, mutta pari vuotta sitten saatiin viimeinenkin leikattua pois. Osa kamalia kokemuksia, osa nopeita ja helppoja toimenpiteitä. Itse varmaan tekisin nyt heti sen PAS:in, varsinkin jos hampaat ovat oireettomia. En malttaisi odottaa. Toivon mukaan ajoitus lääkkeettömänä onnistuu. Minulla kerran siirtyi viikonlopun takia kuukaudella eteenpäin lääkkeetön PAS. Yksi lääkkeetön ja yksi lääkkeellinen PAS onnistui viime vuonna suunnitellusti, vaikka tulos tietysti olikin negatiivinen. Eli onnea siirtoon, toivottavasti ajoitus onnistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sitä jo kovasti odottelee, että hoidot pääsisivät jatkumaan. Katsotaan kuinka meidän käy tuon ajoituksen kanssa. :) Näiden vuosien aikana olen käyttänyt melko paljon ovulaatiotestejä, mutta ajallisesti positiivinen tulos on tullut kyllä todella vaihtelevasti.. Useimmiten positiivinen tulos on tullut kp11-17 välillä. Kaikki on siis mahdollista. :P

      Poista

Kiitos kommentista!