Sivut

tiistai 31. toukokuuta 2016

"Hei, olet raskaana!"

Lataamassani sovelluksessa luki tänään "hei, olet raskaana!". Teki mieli kysyä sovellukselta, että "minäkö?". Edelleenkään en voi uskoa, että neljän vuoden lapsettomuuden jälkeen olen raskaana. Tänään uskalsin tehdä viimeisen digitaalisen testin, ja kyllä siellä edelleen lukee "Pregnant". Erona aikaisempaan digitaaliseen on uusi luku! Sain vihdoinkin sen 3+ tuloksen! 


Oireita ei ole juurikaan. Vaikea sanoa mikä johtuu näistä helteistä, ja mikä raskaushormooneista. Jano on usein, mutta kenellä ei olisi näillä helteillä? Iltaisin nukahdan nopeasti, mutta uni on katkonaista. Ainoa ihan oikeasti raskauden tuoma asia on muutama leukaan ilmestynyt finni. Kyseessä ei tosiaan ole mitkään pikku näpyt, vaan ihan oikeasti sellaiset kipeät isot mollukat. Iloitsin leukaan ilmestyneistä finneistä niin paljon, että joku varmaan olisi voinut toimittaa minut suljetulle osatolle hoitoon. :D

Muutenhan täällä lasketaan öitä varhaisultraan. Enää kymmenen yötä, ja ehkä tuo testiin ilmestynyt uusi luku toi pienen mielenrauhan. Olen hieman jännittänyt tätä oireettomuutta, mutta selvästi minussa jotain tapahtuu. <3

Ihan mielenkiinnosta googlailin tuon Clearbluen digitaalisen raskaustestin herkkyyksiä, että minkälaisilla arvoilla se mahtaa näyttää mitäkin. Tässä nämä arvot, jos joku muukin niitä pähkäilee:

raskaana 1-2 = 25-200
raskaana 2-3 = 200-20 000
raskaana 3+ = yli 20 000

10 kommenttia:

 1. Onpa ihan valtava vaihtelu noissa Clearbluen viikkojen arvoissa. :O

  VastaaPoista
 2. Niinpä, noiden arvojen löydettyäni maltoin odottaa paremmin uuden testin tekoa, kun kyllähän hcg:n nousu kestää hetken ennenkuin se noihin 3+ arvoihin pääsee. :)

  VastaaPoista
 3. Finnit saattaa kieliä tytöstä. Näin sanoi lääkäri minun alkuraskaudessa ja tyttö tosiaan tuli. ;)

  Kovasti onnea plussasta vielä näin jälkikäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja nuo ennustukset, mutta samaa olen joskus kuullut, että tytöt vievät äidin kauneuden raskausaikana. :D

   Kiitos onnitteluista!

   Poista
 4. Onnea lisääntyneistä raskaushormoneista, hieno juttu! :) Mulla oireet alkoivat vasta joskus seiskaviikolla (aluksi: pientä kuvotusta, jos ei heti saanut aamupalaa; rinnoissa esim. tuntemuksia vasta myöhemmin).

  Mulla oikeastaan kaikki testit ja uskomukset "tuleeko tyttö vai poika" -osastolla ovat viitanneet poikaan, viimeksi eilenkin sain pari "poikamaha"toteamusta pyytämättä eri ihmisiltä. Ihokin ollut hyvä ja etenkin alkuraskauden himot pikemmin suolaiseen kuin makeaan ruokaan. Emme ole paljastaneet arveltua sukupuolta kenellekään: Molempien viime ultrien lääkärit ovat olleet vähän epävarmoja, mutta kallistuneet ennemmin arvelemaan tyttöä... Saapa nähdä kumpi lopulta tulee! ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täällä on niin oireetonta, että raskaus tuntuu edelleen ihan epätodelliselta. Onneksi ensi viikolla on jo varhaisultra. Huomenna minulla alkaa raskausviikko 7, eli 6+0-6+6.. Jännittävää, jos jotain oireita jo ilmaantuisi.

   Tulehan kertomaan, että kumpi teille tuli. :)

   Poista
 5. Se on kyllä ihan uskomaton fiilis, kun saakin niin pitkän odotuksen jälkeen plussan :) Paljon onnea teille!!!

  VastaaPoista
 6. Olisi kiva kuulla miehesi ensimmäinen reaktio raskausuutisiin? Minusta on niin upeaa, kun tulevat isät ovat niin innoissaaan. Minulla on kolme "normaalisti" ja helposti alkanutta raskautta ja miehen reaktio on aina ollut " no sepä kiva" ja muuta vastaavaa. Liian laimeaa :D Toki hän on yhtälailla jokaista lasta halunnut ja heistä on onnellinen, mutta ah niin olisin halunnut jotain riemukasta/tunteellista reaktiota uutisiin. Onhan jokainen raskaus suuri asia. Uusi ihminen. _ Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein voisin tehdä tästä aiheesta oman postauksen. :) Mies otti tämän raskauden ensimmäisen positiivisen tuloksen varovaisen onnellisesti vastaan, mutta hurahti kyllä ihan minun mukana niihin viikkonäytöllisiin testeihin. :D Melko koominen näky varmaan, kun kaksi odottelee testin viikkojen nousua, ja iltaisin mietittiin koska voisi testata jo uudestaa. :P

   Poista

Kiitos kommentista!