Sivut

perjantai 27. toukokuuta 2016

14 yötä varhaisultraan..

Varhaisultraan on vielä neljätoista yötä. Raskausviikko vaihtuu seuraavaksi lauantaina, eli huomenna. Tänään on rv 4+6, eli hyvin alussa mennään. Mielestäni minulla ei ole mitään selkeitä raskausoireita, joka hieman tietysti mietityttää. Missä kohtaa raskautta teillä on tullut raskausoireita? Ja mitä raskausoireita teille tuli? 
Tänään tein toistamiseen raskaustestin, ja edelleen se on vahvasti positiivinen. Sorrun ihan varmasti pian tekemään sen viimeisen digitaalisen testin, mutta ainahan niitä saa kaupasta lisää. :P Toivoisin vain näkeväni viikkojen kasvaneen jo sinne "raskaana 3+" puolelle. Harmi ettei meidän lapsettomuuspoliklinikalla tehdä sitä raskaushormonin määritystä verestä näin "normaalissa raskaudessa". Silloin keskenmenoa epäiltäessä sain ravata labrassa useamman viikon ajan, koska hcg:n lasku haluttiin varmistaa. 

Edelleen mieli on kuitenkin hyvin toiveikas sen suhteen, että minun sisälläni kasvaa ihan oikeasti pieni ihme. Uskaltauduin jopa lataamaan kännykkään sellaisen sovelluksen, josta voi tarkistaa raskausviikot (tosin minun tilanteessa olen hyvinkin tietoinen missä kohtaa raskautta mennään), ja lukea aina kyseisen viikon tapahtumista. Muuten en ole vielä uskaltautunut liiemmin puhumaan raskaudesta edes miehen kanssa. Kukaan muu ei tosin edes tiedä raskaudesta, eikä tule tietämäänkään ennen suurempia viikkoja. Mies on ihailtavan positiivinen tämän raskauden suhteen. Hän oli laskenut jo, että mihin kohtaan laskettuaika mahtaa osua.

Melkoisia sissejä nuo pakastealkiot. Jotenkin luotan siihen, että tämä yksilö selvisi pakastamisesta, sulatuksesta, siirrosta ja vielä kiinnittyi kohtuuni, joten miksi tämä superalkio ei jaksaisi kasvaa aina loppuun asti.
Nyt vain kalenteri täyteen menoja seuraaviksi kahdeksi viikoksi, jotta en liikaa mieti omaa napaani. Mielestäni siirron jälkeinen kaksi viikkoa menee paljon nopeammin, kuin tämä odottelu siihen varhaisultraan. Onhan tämä odottelu tosin melkein viikon pidempi. Osaankohan rentoutua kokonaan siinä kohtaa, kun näen alkion sydämen sykkivän? 
Koen kuitenkin olevani edelleen rauhallisen onnellinen. Iltaisin silmät sulkiessa hymyilen tälle pienelle salaisuudelle, ja toivon koko sydämestäni, että tämä odotus jatkuu aina lapsen syntymään asti. <3

14 kommenttia:

 1. Ensinnäkin suuret onnittelut! Tuo odottaminen oli pahinta, tuntui että alkuraskaus oikein mateli. Me kävimme pari kertaa varhaisultrassa (ensimmäisellä kerralla 6+ jotain ei vielä näkynyt sykettä). Neuvolassa taisin käydä ekaa kertaa vasta 9+0. Itse en muuten myöskään saanut testiin ikinä tulosta viikkoja 3+ joten älä hätäile jos sitä et saa :) Itselläni ei kyllä juurikaan oireita ole ollut koko raskauden aikana (nyt 26+3), lievää huonovointisuutta alussa, sekä rinnat oli tosi kipeet.. Tsempit jatkoon! T. Eveliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla se varhaisultra on 6+6, eli hieman myös jännittää jos olen menossa liian aikaisin tuohon ultraan. Meidän poliklinikka aloittaa kesäsulun tuon 10.6 jälkeen, joten sinne en enää kesällä ultrattavaksi pääse. Onneksi on noita yksityisiä. :P
   Kiva kuulla, että raskaus on jatkunut ihan normaalisti, vaikka tuota 3+ tulosta ei ole saanutkaan. Katsotaan minkälaisia oireita tänne tulee, vai mennäänkö oireettomasti loppuu asti. :) Kiitos vastauksestasi!

   Poista
 2. Mulla alko 6.viikolla kuvotus ja oksentelu vasta 9.viikolla. Rintojen arkuutta oli jo aiemmin. Hirveä väsymys tais alkaa myös vasta 9. viikolla. Mä murehdin noilla viikoilla silloin ihan samaa, kyllä ne oireet ehtii tulla! Tai eihän kaikille tule ollenkaan. :) Varhaisultran odottelu oli piinaavaa aikaa. Eikä se siihen loppunut, joten käytiin vielä toisessakin varhaisultrassa ja sitten aloin odottamaan np-ultraa. :D Joten tsemppiä odotteluun! -Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oireet ovat alkaneet vasta myöhemmin. :) Nyt tuntuu kyllä, että aika todellakin matelee, mutta ei tässä voi kun odotella ja toivoa parasta. Kiitos tsempeistä!

   Poista
  2. Mulla oli muuten se eka varhaisultra juurikin rv 6+6, ja hyvin näkyi syke! :) Kyllä se mun mielestä tuolloin yleensä jo näkyy jos on näkyäkseen. Toivottavasti teilläkin. <3
   - Kata

   Poista
  3. Kiva kuulla, että 6+6 pitäisi syke oikeasti näkyä. :) Kuulostaa niin aikaiselta. Toivottavasti syke näkyisi. <3

   Poista
 3. Mulla selkein oire oli kyllä turvonneet rinnat. Siis sillai eri tavalla turvonneet ku normikierrossa :D ja tosi kipeet nännit jo viikolla 3+0. Pahoinvointikin alkoi jo lievänä heti 4+0. Lisäks suu kuivu tosi herkästi, et teki mieli juoda kokoajan jotain. Näitä perusoireita siis :) Tosi yksilöllisiä kaikki, ettei kannata turhaan huolestua oireettomuutta vielä tuossa vaiheessa. Vitsi se ensimmäinen ultra on varmaan jotain mieletöntä! Tsemppiä odotukseen! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo ikinä kuulunut normaaliinkaan kiertoon minkäänlaista rintojen arkuutta, joten sen puuttumisesta en ole huolissani. :) Tuo suun kuivuminen on muuten ehkä minullakin yksi oire! Tai ainakin jano on normaalia useammin, ja nälkäkin on tullut jotenki voimakkaampana.
   Kiitos tsempeistä! <3

   Poista
 4. Hei, ja onnittelut! :) itselläni nyt rv 6+0 ja eilen kävimme alkuraskauden ultrassa ja syke näkyi jo :) minulla on tällä viikolla alkanut pahoinvointi mutta rinnat eivät ole juuri olleet kipeät. Väsymys on myös melko lamauttavaa...Tsemppiä sinne piinaviikoille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva kuulla, että noin aikaisin näkyy syke, koska itse olen miettinyt voiko rv6 näkyä vielä sykettä. Minun alkuraskauden ultra on rv 6+6, ja jotenkin se tuntuu aikaiselta.

   Poista
 5. Mulla ei ole koskaan ollut mitään raskausoireita, vaikka yksi raskaus jo takana ja toinenkin puolessa välissä. Mahakaan ei oikeastaan edes kasva. Menkkojen puuttuminen on ainoa oire, eli jos olisi epäsäännöllinen kierto, voisin oikeasti olla niitä ihmisiä, joille raskaus ja synnytys tulee yllätyksenä! :D Eipä niitä potkujakaan välttämättä tunnistaisi, jos ei olisi mitään hajuakaan ja itselläni on ollut molemmissa raskauksissa etuseinäistukka, joka muutenkin vaimentaa liikkeitä. Kyllä kaikki hyvin menee! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin hepottava kommentti, kun hirmu vähän mitään oiretta ollut.. Jano ehkä, ja tänään jotain pientä pahoinvointia (ehkä). :)

   Poista
 6. Mulla kasvoi rinnat yhden kuppikoon päivä ennen testipäivää, eli pp13. Aamulla oli rintsikat sopivat, mutta kun otin ne illalla pois, niin totesin että nämä ei kyllä enää mahdu. Pientä pahoinvointia oli jo muutaman päivän päästä testauksesta, mutta ihan tosissaan pahoinvointi alkoi rv 5+5. Siitä se sitten jatkuikin ympärivuorokautisesti seuraavat kaksi kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on muutamia kertoja alkanut heikottamaan, kun ruokailujen välit on kasvanut liian suureksi.
   Rinnoissa ei ole mielestäni mitään muutosta.. :)

   Poista

Kiitos kommentista!