Sivut

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Eteenpäin

Olemme puhuneet miehen kanssa joskus kauan aikaa sitten, että voisimme suorittaa joskus Pride- kurssin. Lähinnä mahdollista adoptiota varten sitten joskus tai ehkä sijaisperheenä toimimista silmällä pitäen. En ole uskaltanut täällä blogissa kertoa aikaisemmin, mutta olemme nyt sitten melkein suorittaneet tuon kurssin! Mietin pitkään, että jos joku kurssilainen minut täältä tunnistaa, mutta onhan noita kursseja käynnissä niin monella paikkakunnalla, että melkoinen sattuma olisi, jos joku kurssilta minut tunnistaa. Kiinnostaako ketään kuulla meidän ajatuksia kurssista? Hieman lähdimme ristiriitaisin ajatuksin tuohon kurssiin mukaan, koska keskenmenoon päättynyt raskaus oli juurikin kurssin alkaessa käynnissä. Hetkeäkään en ole katunut Pride-kurssille lähtöä, joten ehkä meistä tosiaan vielä joku päivä voisi tulla vaikka sitten sijaisperhe.  
Keskenmeno sattui sinällään maailman huonoimpaan saumaan, että olimme juuri kurssin aloittaneet. Voittepa kuvitella, että oli ajatukset hieman sekaisin ensimmäisellä kotikäynnillä, kun ei oikein tiennyt että olenko raskaana vai mitä ihmettä. Päätimme käydä kurssin loppuun asti, vaikka se ihme tapahtui meidän kohdalle, että raskaus alkoi ja päättyi keskenmenoon. Kurssissa on ollut paljon positiivista. Toisinaan olemme pohtineet adoptiota lapsettomuushoitojen lopetuksen jälkeen, mutta ei tuo sijaisvanhemmuuskaan kuulosta yhtään hullummalta. :) Miksi emme voisi tarjota sijaiskotia lapselle, joka ei sillä hetkellä voi biologisten vanhempien kanssa elää? En missään nimessä ajattele sijaislapsen korvaavan meidän lapsen paikkaa, eli emme ole kurssilla siksi, että haluaisimme viedä kenenkään biologisen vanhemman paikkaa lapsen elämästä. Haluamme tarjota vain hyvän kodin meidän perheessä sen aikaa, kun lapsi sitä tarvitsee. Vielä puntaroimme tuota sijaisperheenä toimimista, koska onhan se iso päätös ottaa toisten lapsi omaan kotiin. Pakko myös myöntää, että pelkään toisinaan kiintyväni liikaa sijaislapseen ja sitten, jos ja kun tulee se lapsesta luopuminen eteen. Näitä aiheita on onneksi mietitty kurssin aikana. Myös vastaanottoperheenä toimiminen kiinnostaisi noista sijaisperheen muodoista, mutta eiköhän se meidän "muoto" hahmotu tässä kurssin lopun lähestyessä. 

Mitä mietteitä sijaisvanhemmuus herättää?
Onko teillä ajatuksena siirtyä adoptioon hoitojen jälkeen?

Meillä hoidot on vielä kesken, joten lähinnähän tuo Pride on nyt "vain" käyty. Katsotaan sitten niiden IVF-hoitojen ja muiden jälkeen, että olisiko edelleen tuo meidän kolmas huone vapaa sijaislapselle vai kallistummeko sittenkin enemmän adoptioon. :) Kaikki ajallaan kuitenkin.. Nyt on kuitenkin vielä tämä hetki, että yritämme omaa lasta. Täällä mennäänkin vasta kiertopäivässä numero viisi, eli vielä on pitkä matka edessä tätä kiertoa.
Taas joudun toteamaan, että melkoinen muutoksien vuosi tästä vuodesta meinaa tulla.. Uusi työ, keskenmeno, Pride.. Apua jos löydämme itsemme vielä uutta asuntoa etsimästä! :D Ehkä elämässä asiat vaan tapahtuu välillä vähän rytinällä..

(weheartit)

Aamulla minulta lähti kaksi (!!!) ripseä toisesta silmästä lähes samaan aikaan. Päätin sitten ottaa vihoviimeiset keinot kehiin tässä lapsettomuus asiassa.. Puhalsin nimittäin silmäripset sormenpäästä samalla toivoen! :) Ette varmaan arvaa, että mitä mahdoin toivoa? Meneeköhän tää touhu jo vähän hulluksi. 

4 kommenttia:

 1. Kiinostaa lukea ajatuksiasi kurssista ! Meillä olis tarkotus ryhtyä sijaisvanhemmiksi heti kun ikää tulee tarpeeksi. Nyt alotetaanki tolla tukiperhetoiminnalla kunnes täytän sen vaaditun 25vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitinkin jo kirjoittamaan hieman tarkempaa postausta kurssista, eli tulossa on. :) Kannattaa ehdotomasti lähteä tuohon Pride-kurssille! Tehtävät on melko työläitä, mutta mielestäni tehtäviin käytetty aika tulee tuplana takaisin kurssin edetessä. :) Oletko kirjoittanut tuosta teidän tukiperhetoiminnasta blogiisi? Täytyy käydä lukemassa ja liittyä lukijaksesi. :) Minullakaan ei ole se 28 täynnä, joka on tuohon sijaisvanhemmuuteen vaadittu ikä, mutta pääsimme kurssille miehen iän ja minun työkokemuksen vuoksi. :)

   Poista
 2. Kiinnostavaa! Itsekään en tiedä, kallistuisinko adoption (mistä?) vai sijaisvanhemmuuden kannalle, mutta kurssi vaikuttaa kyllä hyvältä ajatukselta punnita näitä. Mies ei liene vielä ajatellut näitä "aivan" läpi myöskään, ja päätös isommista askelista kun on yhteinen... Hyvä ajatus. Toki mullekin juuri lasten saaminen kotiin omin soluin olisi ensisijaista (ainakin esikoisen kohdalla), mutta eipä sitä tiedä elämästä!

  "Toiveena vauva"lle: Tukiperhetoimintaa mäkin olen, tosin vasta alustavasti, miettinyt - pitäisiköhän ryhtyä ottamaan enemmän selvää..? :) Olisihan se kiva, jos lähistöllä voitaisiin olla jonkin apua tarvitsevan lapsiperheen tai vaikka yksinhuoltajan tukena, monetkin kummilapsemme kun asuvat kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tuohon kurssiin lähtöä mietittiin pitkään, koska onhan tuon Pride-kurssin käyminen todella sitova juttu. Tapaamisten välissä on nimittäin aina kotitehtäviä ja kotikäyntejä, joten ei ihan pikku juttu. :) Miehen kanssa punnittiin pitkään, että missä kohtaa lähdemme kurssia suorittamaan, mutta sosiaalityöntekijän yhteydenoton jälkeen päätimme lähteä heti seuraavaan kurssiin mukaan.

   Mekin toki toivomme, että saisimme omin soluin lapsen, mutta nyt kurssin jälkeen en pidä mahdottomana ajatuksena adoptiota tai sijaisperheenä toimimista.

   Poista

Kiitos kommentista!