Sivut

torstai 26. maaliskuuta 2015

Vitamiinit ja malttamattomuus

Kiertopäivissä huidellaan jo päivässä numero 22. Keskenmenoa ennen pystyin olemaan mielestäni melko rennosti näiden kiertopäivien kanssa, mutta nyt olen todella tietoinen siitä missä kohtaa kiertoa ollaan milloinkin menossa. Kierto jossa raskauduin oli joulukuun kierto. Ovulaatio osui muistaakseni joulupäivälle. Join viiniä jouluna, joulupäivänä, tapaninpäivänä.. Eikä vuosi vaihtunut täysin selvänä. Heti taukokierron jälkeen päätin olla ottamatta ainuttakaan saunasiideriä tai viiniä ruoan kanssa aina positiivisen ovulaatiotestin jälkeen (ei sitä alkoholia kyllä normaaleissa olosuhteissa tule käytettyä paljoa). Tosin viininhän pitäisi pieninä määrinä auttaa jotenkin alkion kiinnittymiseen? Nauratti tuossa pari päivää sitten, kun mies toi kaupasta minulle kivennäisvettä, jos saunassa haluan juoda jotain tavallista vettä maistuvampaa. Hassu mies. :)

Muuten tässä kierrossa on käytössä Minisun monivitamiinivalmiste, rautalisänä Obsidan Fe++, Solgarin E-vitamiini ja uuden työn vuoksi olen syönyt kohta kuukauden maitohappobakteereita, jos vaikka säästyisi sairaspäiviltä nyt ainakin alkuun. Minisunia olen syönyt jo useamman vuoden ajan. Minisunista löytyy riittävästi Foolihappoa, joka on ymmärtääkseni jo raskautta suunniteltaessakin suositeltavaa syödä. Rautalisää syön alhaisen hemoglobiinin vuoksi lähes aina. Joskus söin vain viikon kuukautisten ensimmäisestä vuotopäivästä alkaen, mutta hemoglobiini ei pysynyt yli 120, joten sain ohjeeksi syödä jatkuvasti jos vain maha kestää (toistaiseksi on kestänyt). E-vitamiineja olen syönyt vasta muutaman kuukauden. Huuhaata tai ei, mutta jostain luin e-vitamiinin olevan hedelmällisyyden vitamiini. ;) Jostain luin että ei-toivottuun lapsettomuuteen suositellaan avuksi E-vitamiinia ja lisäksi B- ja C-vitamiineja sekä naisille foolihappoa. Mitä vitamiineja te syötte?

Minullahan on todettu Keliakia, joka voi olla hedelmättömyyden taustalla. Minulla keliakia todettiin melkein samoihin aikoihin, kun jätimme ehkäisyn pois. En ole saanut ikinä selkeää vastausta siihen, ettö onko keliakia kuitenkin se meidän syy lapsettomuuteen. Keliakiani on kuitenkin ollut jo useamman vuoden hyvässä hoitotasapainossa, joten tällä hetkellä sen ei pitäisi vaikuttaa meidän lapsettomuuteen.
Googlailin tässä samalla tuosta monivitamiinien syömisestä lapsettomuuden aikana. Joissain artikkeleissa tyrmätään suoraan se, että vitamiineista olisi mitään hyötyä lapsettomuudessa, kun taas tuota E-vitamiinia ainakin suositellaan, koska se on juurikin jonkinlainen hedelmällisyyttä lisäävä vitamiini. Tiedä sitten, mutta ei noista mitään haittaa ole, joten jatkan niiden syömistä kaikesta huolimatta. :)

Nyt on sellainen hieman aaltoileva olo tämän kierron suhteen. Toisaalta ovulaation aikaan olimme hyvinkin aktiivisia, mutta eipä se ole aikaisemminkaan riittänyt. Viikko sitten sain ovulaatiotestiin hymyn, joten ainakin viikko vielä pitäisi malttaa testaamisen kanssa, jos ei kuukautiset ehdi alkaa ennen ensi viikon torstaita. :) Puuh.. Ihmettelen edelleen, että olin 2014 uudesta vuodesta tekemättä ainuttakaan raskaustestiä ennen sitä tammikuun 2015 raskaustestiä (vuoden, ihan käsittämätöntä!!!). Nyt polttelee testit hieman ihan älyttömästi tuolla kaapissa. Ne DPO jututhan lasketaan vissiin niin, että positiivisen ovulaatiotestin seuraava päivä on DPO 0? Joten tänään on sitten vasta DPO 6. Ehkä toiset kuusi päivää maltan olla testaamatta. :)

(Weheartit)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!