Sivut

lauantai 22. marraskuuta 2014

Clearblue -ovulaatiotestistä

Aloitin eilen perjantaina tikuttamaan ovulaatiota. Unohdin aamulla kiireessä testin, joten tein testin vasta myöhään illalla. Testi oli odotuksien mukaan negatiivinen. Muistelin kierronkartoituksessa ovulaation tapahtuneen siinä kiertopäivien 17/18 välillä. Ehdinkin jo eilen pohtia, että olisiko pitänyt kuitenkin odottaa vielä pari päivää ennen testaamisen aloittamista, kun ovulaatio kuitenkin todennäköisesti tapahtuu vasta myöhemmin kierrossa jos on tapahtuaakseen. Tänään aamulla kuitenkin pissasin tikkuun ajatellen, että kerta nyt on testaaminen aloitettu niin testataan nyt siihen asti, että testit loppuu tai hymynaama ilmestyy.. Voitte kuvitella ilmeeni olevan todella hämmästynyt, kun testiin ilmestyi hymynaama kiertopäivänä numero 13 ilman mitään oireita ovulaatiosta! Koko päivän olen miettinyt, että voiko noihin testeihin nyt luottaa, koska tämä jos jokin on minulle todella epänormaalia! Ovulaatiohan todennäköisesti tapahtuu tässä kierrossa ihan "normaalin" ihmisen aikaan.
Clearblue Digital Ovulation Test
Noiden Clearbluen -ovulaatiotestien pitäisi olla yli 99% herkkiä tunnistamaan LH-huipun ennen tapahtuvaa ovulaatiota, joten täytyyhän tässä nyt oikeasti uskoa siihen, että tämäkin kroppa on tainut herätä! Kyseisien testien pakkauksessa on mukana ohjeet, joiden mukaan pitäisi tietää kuukautiskierron normaali pituus ennen testien teon aloittamista, jotta testit tulisi tehtyä varmasti oikeaan aikaan LH-huipun havaitsemiseksi.
Itse tuumailin kiertoni olleen useimmiten ennen Letrozolen aloitusta 32-37 päivän mittaisia, joten tuon alla olevan taulukon mukaan olisin aloittanut testaamisen vasta kiertopäivänä 15.. Eipä olisi tikkuun hymyä ilmestynyt..

Kuukautiskierron pituus päivinä21 tai vähemmän2223242526272829303132333435363738394041 tai enemmän
Aloita testaaminen oman kiertosi pituuden vieressä näkyvänä päivänä556789101112131415161718192021222317 päivää ennen seuraavien kuukautisten oletettua alkamispäivää

Tästä kierrosta opin ainakin sen ettei minun kierroissani taida olla mitään tiettyä "kaavaa". Jännittävää huomata, että alkavatko tämän kierron kuukautiset jo kahden viikon päästä, kun LH-huippukin tuli jo näin aikaisin. Periaatteessahan ovulaation pitäisi olla tänään/huomenna, mutta mitään siihen viittaavia kipuja ei ole ollut. Onko ovulaation edes pakko aina tuntua joltain? Eilen illalla minulla oli kipeä vatsa, mutta se ei ollut sellainen munasarjoissa tuntuva kipu, vaan enemmänkin aaltoileva vatsakipu tai sellainen "vatsa sekaisin" olo. Tänäänkään ei ole ollut mitään sellaista, joka olisi viitannut ovulaatioon.

Ennen testin tekemistä

Tänään saadessani hymynaaman testiin laite havaitsi siis minun LH-huipun. Kaksi hedelmällisintä päivääni ovat tänään ja huomenna, joten hommiin pitäisi ehtiä seuraavien 48 tunnin aikana, jotta olisi edes mahdollisuutta tulla raskaaksi. Testaamisen lopetin tähän päivään, koska sillä ei vissiin ole mitään merkitystä vaikka testi hymyilisikin vielä huomenna? Testejä ostin sellaisen kymmenen kappaleen paketin, joten vielä olisi reilusti testejä jäljellä.. Mahdollisesti itseni tuntien en malta olla testaamatta vielä huomenna ihan mielenkiinnosta, vaikka tiedän ettei huomisella hymyllä ole mitään merkitystä tai sillä jos hymynaama ei enää ilmestyisikään tikkuun.

Minkälaisia kokemuksia teillä on Letrozolen tai Femarin kanssa kiertojen mahdollisesta lyhentymisestä tai ovulaation aikaistumisesta? Minullahan ei ole todellakaan aina testatessa tuota hymyä tullut, joten siinä uskossa olen etten kaikissa kierroissa edes ovuloi. En muista myöskään, että milloin minulla olisi ollut tai onko ikinä ollutkaan alle 30 päivän kiertoa. Ihmeellistä. :)

(Ps.. kaikki kuvat täältä).

11 kommenttia:

 1. Onnea hymynaamasta ja tsemppiä!! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos! <3 Hassua miten jo pelkkä ovulaatiotestin hymynaama saa näin onnelliseksi. Koko Suomi raikaa, jos joskus saan siihen raskaustestiin plussan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :D Mä taisin omasta hymynaamasta innostua enemmän kuin raskaustestin plussasta :D Raskaustestistä ensi innostuksen jälkeen jäi vaan se pelko ja ylireagointi jokaista nippasua ja tuntemusta kohtaan, kun ovulaatiotestin hymynaama ilahdutti monta päivää :D hassua.

   Poista
  2. Tuo on varmasti totta, että raskaustestin plussan jälkeen kaikki nippaisut rupeavat pelottamaan. :) Saa nähdä, että kuinka täällä käy.

   Poista
 3. Ovulaatioplussakin on plussa ja tuntuu kyllä niin hyvältä saada kerrankin edes joku hymynaama testiin :) onnea aikaisesta ovulaatiosta! Samoja kokemuksia aiemmin Letrozolella, eli 35 pvän kierto lyheni viikolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä kyllä se vaan hyvältä tuntui, kun testiin hymynaama ilmestyi! :) Kiva kuulla, että sinulla kierrot lyheni Letrozolella. Tuntui jotenkin aivan uskomattomalta, että ovulaatio voi tapahtua noinkin aikaisin! Kierron lyhenemisessä on ainakin se hyvä puoli, ettei nyt ainakaan mitään puolta vuotta enää odotella niihin rankempiin hoitoihin. Laskin nimittäin, että noilla minun mega kierroilla ollaan helposti jo pitkällä keväässä ennen kuin mitään alkaa edes tapahtumaan. :) Toki kieltämättä olisi ihana saada plussa jo aikaisemmin, mutta hieman olen kyllä skeptinen.

   Poista
 4. itsellä nyt toinen paketti menossa. eka näytti 2kertaa pelkää pyöreää rinkiä,loput olikin vilkkuvaa hymynaamaa. no tikut loppu kesken,ostin uuden paketin ja nyt jälleen pelkkä tyhjä rinki?! kiintoisaa mitä huomis aamu sanoo. tuli hyvinkin epäluuloinen olo koko testiä kohtaan. rahastusta kun ei voi ostaa edes pelkkiä tikkuja..no jospa aina ensimmäinen testi uudella tikulla onkin tyhjä ympyrä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko kalliitahan nuo testit on. Itse tykkäsin enemmän niistä vanhemmista digitaalisista testeistä. :) Tosin lapsettomuushoitojen aikana ei suositella sitä kaksoishormonia mittaavaa testiä, koska jotkut testit saattavat väärentää testin tulosta.

   Poista
 5. on tällainen hämärä ongelma tuon kahden hormonin clear bluen kanssa. elibtein yhden 10kpl pakkauksen,kaksi ensimmäistä oli tyhjiä ympyröitä ja kahdeksan seuraavaa vilkkuvia hymiöit. no paketti loppui,ostin uuden samanlaisen ja jatkoin heti seuraavana aamuna kuten aijemminkin.ei sius aamuakaan välissä. nyt ikkunaan tulikin tyhjä ympyrä!? käytännössähän sen olisi luullut olevan joko vilkkuva hymiö tai stabiili hymiö. onko muille näin käynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni sen ensimmäisen pysyvän hymynaaman jälkeen ei saisi testata enää samassa kierrossa, koska testi näyttää automaattisesti hymynaamaa, jos liian aikaisin testaa uudestaan. Sen vilkkuvan hymiön jälkeen pitäisi tulla se pysyvä hymiö. Se pysyy testissä 48 tunnin ajan.

   Poista
 6. Aivan. Sellaista ei vilkkuvaa hymiötä ei tullut. Vain vilkkuva ja sitten jälleen tyhjä ympyrä :/

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!