Sivut

lauantai 2. helmikuuta 2019

Mietteitä

Maanantaina on edessä alkionsiirto. Edellisessä IVF-hoidossa alkiot pakastettiin jo kolmen päivän ikäisinä, ja tuoresiirto tehtiin myös kolmen päivän alkiolla. Tällä kertaa alkio on tuoresiirtopäivänä jo viiden päivän ikäinen. Kyseessä on meidän ensimmäinen ns. blastokystivaiheeseen viljelty alkio. Nyt jännittää kovasti maanantai, koska luin (virhe), että keskimäärin 40% hedelmöittyneistä (en tiedä vieläkään, että moniko hedelmöittyi) munasoluista kehittyy blastokystivaiheeseen.
Maanantaina toivon todellakin ettei puhelin soi. Eilen ei soinut, joten voin olla varma siitä, että ainakin yksi on hedelmöittynyt ja jatkanut jakautumista ainakin eiliseen asti.

Tänään alkoi Lugesteron 200mgx3. Lugesteronia käytetään 12 vuorokautta eteenpäin, eli ei edes raskaustestiin asti! Oli ihan hurjan kiva elää pari päivää ilman aikataulutettua lääkkeenottoa. Hoitojen aikana mietin aina niitä ihmisiä, joilla on säännöllinen lääkitys. Kai siihenkin tottuu? Synarela meni niin pitkään, että siihen jo melkein tottui. Vain yksi kerta unohtui, kun nukahdin illalla ennen sumutetta. Heräsin yöllä sitten sumuttamaan. :)

Ainoa mikä mietityttää tässä pitkässäkaavassa on tuo todella myöhäinen ajankohta siirrolle. Maanantaina on nimittäin jo kp24! Onko kiertopäivillä enää merkitystä, kun on jo muutenkin kierto sekoitettu kaikilla hormoneilla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!