Sivut

torstai 14. helmikuuta 2019

Ei tarrannut hippu

Otsikossa olennainen, eli tänään alkoi vuoto. Eilen laitoin viimeiset Luget, ja jotenkin se kroppa tiesi alkaa vuotamaan sitten jo tänään. Testipäivä olisi ollut maanantaina, mutta ei näytä olevan mitään testattavaa. Höh, mutta toivottavasti seuraava siirto olisi sitten se meidän siirto. Pakkaseen jäi se yksi alkio, jos mikään niistä kolmesta seurantaan jäänytstä ei päässyt pakkaseen. Tukokierto ymmärtääkseni nyt, koska minulla pakastealkionsiirto tehdään lääkekiertoon.

17 kommenttia:

 1. Tosi harmi juttu! :/ onneksi teillä jäi sinne pakkaseen vielä! Et siis tiedä, miten niiden kolmen muun kävi? Jännä, ettei niistä oo mitään ilmoitettu..

  Meillä oli eilen punktio ja saaliiksi saatiin 5munasolua. Aika huono tulos, mutta näillä mennään. Huomenna onkin sitten jo siirto, jos jotain siirrettävää löytyy. Ja meille tehtiin tällä kertaa icsi!

  T. A-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on ainakin se yksi. Mitään ei ole kuulunut, eikä sitä digihoitopolkua ole päivitetty, vaikka siellä on kohta "biologin tekemille merkinnöille". Maanantaina tuon digihoitopolun kautta saan kertoa raskaustestin tuloksen.. Mietin jos soittaisin jo huomenna, koska tämän hoidon lopputulos on testiä tekemättä selvä.

   Menikö sulla koko ajan se 275UI? Toivottavasti siirtoon löytyisi teillä joku sisukas yksilö. Lupaan tulla oman sisukkaan kanssa perästä. Tulethan kertomaan miten teidän kävi. Täällä toivotaan parasta. :)

   Poista
  2. Soittele ihmeessä, niin saat lisätietoa, kyllähän sun nimenomaan pitäis saada tietää mitä niille lopuille alkioille on tapahtunut ja varmaan saat kysellä sitten siitä pakastealkionsiirrostakin!

   Mä pistin ensimmäiset 4pv 275iu ja seuraavat 6pv 300iu. Olis pitäny alottaa suoraan silöä 300, sitä pyysinkin, mutta sitten lääkäri pelotteli hyperistä. Kyselin että todellako hän uskoo että näillä munasarjoilla sais hyperin aikaiseksi, mutta niin hän kovasti epäili..

   Mutta toivotaan että mun puhelin ei aamulla soi, ja saan lähteä ajelemaan kohti siirtoa! Tsemppiä meille! :D

   Tuun ilmoittelemaan kuulumisia taas!

   Poista
  3. Laitoin viestiä tuolle "hienolle" digihoitopolulle. Toivottavasti vastaavat. Mulla meni toi 300IU kanssa lopussa, joka on ymmärtääkseni se maksimi. Ei tullut hyperiä ei. :D Mikä sun AMH arvo oli?
   Toivottavasti huomenna ei puhelin soi! Oma jännitys loppui, niin saa jännätä jonkun puolesta! Minkä ikäinen sun esikoinen nyt on? En muista kirjoititko aikaisemmin. Täällä juhlittiin tammikuussa kaksivuotiasta.

   Poista
 2. Juu 300 on maksimi, mutta ilmeisesti vaikuttavin asia on se aloitusannos. Eli vaikka nosto tehtiin, niin se ei enää auttanut niin paljon kuin jos sillä olis aloitettu. Mitta mistä näistä etukäteen tietää, kokemuksen kautta näköjään vaan! :D

  Meillä kävi nyt niin että sain kuin sainkin kyytiläisen mukaan klinikalta! <3 niistä 5:stä solusta 4 (!!) oli hedelmöittynyt ja nyt kahden pvn ikäisenä ne kaikki oli vielä voimissaan! <3 yksi top-alkio siirrettiin ja ne kolme muuta jatkaa vielä viikonlopun yli kasvuaan, ja menevät maanantaina pakkaseen blastoina, jos siis ovat vielä menossa mukana! :) oon ihan hämmentynyt tuloksesta, ja ennen kaikkea kiitollinen! <3 nyt sitten alkaakin se surullisen kuuluisa kahden viikon piina! :D

  Luin sun uusimman postauksen ja ihmettelen miksei sulle nyt oltu määrätty gonapeptyliä? Mulla sen pisto olisi edessä tiistaina!

  Niin ja meidän esikoinen on nyt 2vuotta ja melkein 3kk, eli hän syntyi lokakuun lopussa 2016 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon et jos vielä kolmas hoito tehdään, niin aloitetaan tolla 300 yksiköllä. Vähän tää tuntuu olevan semmoista kokeilua kaiken kanssa. Meillä tosiaan hoidot tehtiin edellisen kerran myös julkisella, mutta eri puolella suomea ja julkinen osti palvelun sitten yksityiseltä. Yksityisellä Gonapeptyl oli aina käytössä. Sen sai jopa ostettua sieltä klinikalta. Nyt sitten ei Gonapeptyliin uskota juurikaan nykyisellä klinikalla. Kysyn kuitenkin, jos sen voisi saada. Itseasiassa mulla on sitä vielä reseptillä, mutta en ilman lupaa kyllä uskalla tuikata, vaikka kuudentena päivänä se on aina pistetty tai siis et alkio on kuuden päivän ikäinen.

   Loistavaa! Toivottavasti tarraa lujasti, ja pääsette odottelemaan lokakuista? :) Ja ihan loistava tulos teillä. Saatko maanantaina tiedon vielä, että moniko pakkaseen asti pääsi?

   Aika saman ikäiset esikoiset meillä. :) Muistelinkin että viimeksi aloit odottamaan hieman minua aikaisemmin. Voidaan pitää tälläkin kertaa tämä järjestys. :D

   Poista
  2. Meillä ei edellisessä hoidossa ollut ollenkaan Gonapeptyliä mutta nyt näköjään se oli tullut käytännöksi, mikä on tosi hyvä juttu. En usko että siitä ainakaan mitään haittaakaan on! :) me siis myös julkisella ja molemmat hoitokerrat samassa paikassa. Meillä hoidon suunnittelu ja väliultrat on tässä lähisairaalassa (50km) mutta punktio ja siirto tehdään TAYS:issa (200km).

   Jos tästä nyt tärppää, niin taidetaan odotella Marraskuista, jos oon oikein laskenut :)

   Kysyin että miten ja milloin saan tietää meneekö mitään pakkaseen, niin he kirjoittavat kuulemma tuloksen heti omakantaan ja mulle lähtee samantien myös kirje tästä postiin :) TAYSin epit näkyy heti omakannassa, mikä on tosi hyvä juttu! Tosin niitä alkioita voidaan kuulemma viljellä tiistaihinkin asti, et varmaan aika usein alkuviikosta tsekkaan omakannan.. :D

   T. A-M

   Poista
  3. Teillä on matkaa melkoisesti punktioon ja siirtoon. Meillä tulee ehkä 60km, mutta käydään kaikki ultrat myös tuolla Naistenklinikalla. Onko omakannassa näkynyt vielä tietoa alkioista? :)

   Poista
  4. Senpä takia meillä nämä hoidot on jotenkin tosi hankala järjestää kun välimatkat on pitkät. Tai varsinkin nyt kun on tuo esikoinenkin jolle on tarvinnut hoidot miettiä jne. Ja tietysti töiden puolesta myös..

   Saatiin loppuviikosta tiedot jäljelle jääneistä alkioista, yksikään ei selvinnyt eli tälläkään kertaa ei saatu pakkaseen mitään. Hitto että harmittaa..
   Nyt eletään pp11, enkä tiedä yhtään voisko tässä olla raskaana vai ei. Luget kuitenkin aiheuttaa niin paljon eri oireita, että en oikein uskalla arvailla mitään.

   T. A-M

   Poista
  5. Esikoisen hoito on tosiaan täällä myös aiheuttanut hieman päänvaivaa. Pitkä kaava oli siitä helppo, että meillä näkyi ne varatut ajat heti silloin Synarelan aloituksen aikaan jo digiklinikalla. Vuorotyöläisenä laitoin sitten työvuorotoiveisiin aamuvapaita tai kokonaan vapaatoiveita.
   Koska meinaat testata? :) Luget on kyllä melkoista kamaa. Tajusin niiden vuoksi itkeneeni tammi/helmikuussa normaalia enemmän. :D

   Poista
  6. Mä en mitään niin paljon toivo kuin että tästä olis nyt raskaus alkanut, en millään jaksaisi kolmatta hoitoa enää, äärimmäisen stressaavaa aikaa kaikin puolin :/ mutta kyllä siihen mennään jos siltä näyttää ja mahdollisimman pian!

   En tiedä millon uskaltais testata, tuon esikoisen raskaustesti tehtiin 2pv virallisen testipvn jälkeen, en vaan uskaltanut tehdä ennemmin kun pelkäsin niin sitä negaa.. :D eli en todellakaan oo niitä aikaisia testaajia! :D

   Poista
  7. Me sit kuitenkin eilen illalla testattiin, ja meidän kyytiläinen oli pysynyt matkassa! <3 tässä on taas ihan liikaa kestämistä, niin jännittävää! :')

   T. A-M

   Poista
  8. Tuhannesti onnea!!! <3 Tulethan kertomaan kuulumisia jatkossakin? :) Sulla oli kyllä hyvät päivät jo testata. Itse en myöskään ihan varhain oo testaillut, viimeksi ehti vuoto alkaa ennen testiä, mutta on ne piinapäivät kyllä nimensä mukaisia.

   Poista
  9. Kiitos! <3

   Mulla alkoi olla aika selkeitä oireita joista aloin epäillä raskautta, mutta niinkun varmaan tiedät niin pää ei uskalla hyväksyä sitä mahdollisuutta, vaan epäilee ihan loppuun asti.

   Pistin silloin tiistaina 19.2 gonapeptylin, ja heräsin seuraavana yönä klo 4 siihen kun kohtuun sattui ihan järkyttävästi. Kauhea kramppi/repimiskipu ja ihmettelin mikä ihme. Kunnes tajusin, että hitto olisko alkio kiinnittynyt. Todennäköisesti!

   Sitten loppuviikosta (viikko sitten) alkoi mahakivut. Koko maha oli kosketusarka ja turposi jalkapalloksi. Se paheni joka pv, ja googlettelin että mitä vois olla. Tämän viiikon tiistaiaamuna makasin selälläni ja silittelin kohdunseutua ja tunsin vasemman munasarjan isona ja kovana, jopa näin sen! Sitten tajusin että mulla on lievä hyperi, ja sehän voi tulla vasta tosi myöhään jos nimenomaan raskaus alkaa, kun Hcg pahentaa sitä. Ja siitä sitten olin varma että mun täytyy olla raskaana.

   Eilen kun soitin polille ja ilmoitin plussasta niin kysyin tästä hyperistä hoitsulta ja sekin varmisti että se se on, kun kerroin oireet. Se voi tulla, vaikka vaste ei ollutkaan (todellakaan) suuri. Nyt vaan täytyis levätä ja juoda paljon, mutta onpa kyllä ikävä "jälkioire".

   Pysyn täällä linjoilla ja toivon teille paljon onnea tulevaan pas:iin :)

   T. A-M

   Poista
  10. Mulla oli esikoisen aikana kanssa tosi kova kipu vatsassa ihan hetken. Uskon tunteneeni kiinnittymisen. :)

   Kiitos, vielä on muutama viikko aikaa odotella uutta kiertoa, mutta perässä tullaan. :)

   Poista
 3. Niin ja mun AMH on 1.16, eli ihan paska! :/

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!