Sivut

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Lapsettomuus ja hyppy tuntemattomaan

Toisinaan mietin, että kuinka paljon lapsettomuus on muuttanut minua ihmisenä. Muistan miettineeni ennen ehkäisyn pois jätttämistä, että onko pian jo "se oikea aika" jättää ehkäisy pois. Onko oikein ruveta yrittämään lasta juuri uuden työn koeajan jälkeen. Minuthan oli vakinaistettu juuri kuukautta ennen ehkäisyn lopettamista. Tässä sitä kuitenkin edelleen ollaan lapsettomana kaksi vuotta ja reilu kahdeksan kuukautta tuon ehkäisyn pois jättämisen jälkeen. 
Lapsettomuus on ainakin opettanut minua tekemään rohkeitakin ratkaisuja, koska oikeastaan mitään asiaa ei voi tietää aivan varmaksi etukäteen. Emme mekään voineet aavistaa, että helmikuussa 2015 olemme edelleen lapsettomia ja olemme saaneet diagnoosiksi selittämättömän lapsettomuuden. Tässä yritän kai johdatella aiheeseen, että olen saanut uuden työn, joten taas sitä koeajalla ollaan. :) Tällä kertaa en anna ajatustakaan sille, että "onko oikea aika". Nyt on juuri oikea aika vaihtaa työtä, olla koeajalla, olla lapsettomuushoidoissa tai tulla raskaaksi. En enää ikinä lykkää minkään asian aloittamista sen takia, että pelkäisin ajan olevan väärä. Tämä on oikea aika hypätä taas hetkeksi ihan tuntemattoman. 
Taisin tehdä vuoden vaihtuessa muutamia uuden vuoden toiveita/lupauksia. Nyt niistä on sitten kaksi täytetty, eli olen saanut positiivisen raskaustestin (miksi ihmeessä muotoilin sen noin?), sekä aloitan uudessa työssä. :) Nyt tuntuu hyvältä, mutta voisinko vaihtaa tuon ensimmäisen toiveen siten, että toivoisin meille lapsen vuodelle 2015. <3 Toivon todellakin, että saisin lukea tämän vuoden vaihtuessa täältä blogista tätä tekstiä todeten, että meidän lapsi on syntynyt (okei siihen tulee jo kiire, mutta jos se lapsi olisi jo hyvää matkaa kasvamassa minun mahassani). Toivon myös pienenä lisä toiveena, että lapsettomuuden tuska helpottaisi. Tulisipa vielä niitä hetkiä, kun lapsettomuus ei ole enää näin isona osana elämää. 

Miehen mielestä tämän uuden työn vastaanottaminen on järkevää, koska vanhan työn tuoma stressi saattaa myös vaikuttaa tähän lapsettomuuteen. Saa nähdä että muutanko mieltä tästä työn vaihtamisen järkevyydestä, mutta tällä hetkellä se tuntuu juuri oikealta. Tosin kesälomaahan tänä vuonna ei sitten ole paria päivää enempää, mutta jos on mahdollisuus edes viikon palkattomaan, niin sen kyllä haluaisin pitää.
Jännittävä vuosi tulossa.. Ja mielenkiintoinen vuoden aloitus takana. :) En uskalla ihan hirveän pitkälle miettiä, mutta nyt on sellainen fiilis, että hyvä tästä vuodesta vielä tulee.. Alku vuoteen mahtui toki ikäviä juttuja, mutta ehkäpä nekin ikävät jutut saavat vielä pienemmän osan minun elämässä. 

Miltä teidän vuosi näyttää tähän mennessä?

(Weheartit)

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen työhön! :) Se on varmasti hyvä päätös, jos se parantaa mieltäsi ja vieläpä toivottavasti laskee stressiä. Itselläni ainakin stressi on ollut aina iso tekijä terveysongelmissa ja varmasti tässä lapsettomuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tällä hetkellä tuntuu juuri oikealta ratkaisulta tuo työpaikan vaihto. :) Olo tuntuu todella kevyeltä, kun se kaikki vanhan työn tuoma stressi poistui. :)

      Poista

Kiitos kommentista!