Sivut

perjantai 20. helmikuuta 2015

Hoitojen tauko

Pistin tilaukseen seuraavaa kiertoa varten Clearbluen ovulaatiotestejä. Valitsin sen jonkun uudemman version, vaikka hinta olikin aika suolainen. Yritän tässä ajatella, että ne IVF- hoidot tulisi jo huomattavasti kalliimmaksi, joten panostin nyt sitten noihin testeihin kerta etenemme edelleen tuolla Letrozolella. Tilasin myös varuiksi hieman raskaustestejä, koska ymmärrettävästi en ihan luota siihen etteikö voisi olla raskaana vuodosta huolimatta (ihan oman mielenterveyden vuoksi). Fiilis on tällä hetkellä yllättävän rauhallinen, ehkä tämä taukokierto oli ihan paikallaan.
Yritän pitää blogia aktiivisena, vaikka nyt onkin menossa tauko hoitojen osalta. Ajattelin ainakin tehdä yhden postauksen omista kokemuksistani koskien Letrozolea. Olen luonnostellut muutamia tekstejä, mutta niiden julkaisua mietin vielä hetken, koska ovat hieman henkilökohtaisemmista aiheista. En tosin pelkää, että kukaan minua täältä tunnistaisi, mutta katsotaan jäävätkö nuo postaukset tuonne luonnoksiin lopullisesti. Minkälaisia postauksia haluaisitte lukea? Onko toiveita? Tietysti voisin tehdä myös jonkun arkisemman lapsettomuudesta poikkeavan postauksen. Ehkä olisi taas aika tehdä joku arkeen liittyvä postaus kaiken tämän keskelle. :)

Pitipä vielä mainita tuosta uudemmasta (tai ainakin minulle viraasta) ovulaatiotestistä, että se mittaa kahden hormonin tasoa. Testin pitäisi myös havaita ainoana ovulaatiotestinä neljä hedelmällisintä päivää joka kierrosta. LH-hormoonin lisäksi testi havaitsee estrogeenipitoiduuden jonka ansiosta testi siis pystyy näyttämään nuo neljä hedelmällisintä päivää kierrosta.
Minun kokemukseni Clearbluen testeistä on todella positiiviset, joten en usko vaihtavani enää ikinä mihinkään muuhun testiin. Tykkään digitaalisista testeistä, koska silloin ei tarvitse arpoa viivojen vahvuuksia ovulaatiotesteissä, mutta onhan tuo vähän hölmöä, että testien loppuessa joutuu ostamaan aina uuden testilaitteen kokonaan, eikä vaan lisää noita tikkuja. Tuossa alla on kuva tästä uuden ovulaatiotestin toiminnasta. Letrozolea syödessäni käytin kaikissa kolmessa kierrossa niitä vanhempia digitaalisia testejä saaden hymynaaman jokaisessa kierrossa. Tuo kolmas kiertohan oli se, jossa raskauduin. :)


Tuohon uuteen testiin jää ovulaation havaitsemisen jälkeen hymynaama noin 3-4 päiväksi. Hymynaama on testin näytöllä niin kauan kuin on kierrossa paras hetki raskautua. Hymynaaman hävittyä voi testilaitetta käyttää normaalisti uudelleen aina uuteen hymynaamaan eli ovulaatioon asti. Tuo jäi minulle hieman epäselväksi, että myydäänkö tähän uudempaan pelkkiä puikkoja lisää, vai joutuuko koko homman ostaa uudestaan, kun kyseisen laitteen mukana tulleet testipuikot loppuvat. Ainakaan tuolla Raskauskeijun sivuilla ei myyty pelkkiä testipuikkoja. Tosin tuossa tilaamassani paketissa tulee kymmenen puikkoa mukana, joten mahdollisesti niitä riittää kahteenkin kiertoon?

Onko kenelläkään kokemusta tuosta uudemmasta testistä?

4 kommenttia:

 1. Olen juurikin noita testejä ehtinyt muutaman paketin käyttää ja pelkkiin puikkoihin en ole törmännyt, vaan jokaisessa paketissa on uusi testilaite. Kovin vaihtelevasti ovat toimineet, välillä tulee vilkuttava hymynaama monta päivää ja välillä ei ollenkaan. Luultavasti vika on kuitenkin minussa eikä testeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva, jos joku keksisi noihin Clearbluen testeihin pelkkiä puikkoja, jotka sitten kävisi siihen yhteen ja samaan testilaitteeseen. :) Sofilla tai jollain vastaavalla merkillä olen mielestäni nähnyt laitteen, johon pystyi ostaa pelkkiä puikkoja.
   Katsotaan että miten nuo uudet testit minulla toimivat. :) Jääkö se hymynaama oikeasti sitten useammaksi päiväksi siihen testilaitteeseen, jos laite tunnistaa korkean hormonitason?

   Poista
 2. Joo, lh-huipun kertova hymynaama jää käsittääkseni kahdeksi päiväksi - ainakin siis päiviksi, ei tunneiksi. Vilkuttava hymiö katoaa aika nopeasti, mutta on kyllä mielestäni tosi hyvä apu ennakoimaan ovulaatiota. Säännöllisessä kierrossa ei tietysti niin tärkeä, mutta nyt itsellä lääkkeellisissä kierroissa on voinut ovulaation ajankohta heittää melkein viikolla. Yritä siinä sitten pysyä kärryillä! Kaikki mahdollinen apu käyttöön vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin ovulaation ajankohta heittelee helposti useammallakin päivällä, joten ovulaatiotesteistä on ollut iso apu. :) Kiitos tarkennuksesta tuohon testiin. :) Toivottavasti pääsen pian testailemaan.

   Poista

Kiitos kommentista!