Sivut

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Epäsäännöllistä ja keskeneräistä

Tänään on kiertopäivä numero 32. En osaa ollenkaan veikata, että kauanko tämä kierto tulee kestämään. Toisaalta helteiden aikana epämiellyttävin vieras olisi ehdottomasti kuukautiset. Hyi ja yök, jos nyt pitäisi olla rätit housuissa kun muutenkin tuntuu hikoilevan ihan älyttömästi. En valita helteistä, koska tänäänkin sai pukeutua taas ihanaan olkaimettomaan mekkoon, jonka ostin itseasiassa häämatkaa varten etelän lämpöön. Muistan nuorempana kauhistelleeni kavereideni lyhyitä kuukautiskiertoja, koska omien kuukautisten välissä saattoi olla satakin päivää. Yasmin ehkäisypillereiden aikana kuukautiset tulivat säännöllisesti. Muutamia kertoja kuukautiset käynnistettiin Primolut nor nimisellä lääkkeellä tai Teroluteilla, kun lapsihaaveet olivat ajankohtaisena. Tuota Primolutia ei suositella, jos toiveena on raskaus.

Mietin tänään, että ostaisinko seuraavaan kiertoon ovulaatiotestejä. Silloin ainakin tietäisin suunnilleen, että koska kuukautiset alkavat. Viime kierrossa nimittäin kuukautiset alkoivat tasan 14 vuorokautta positiivisen ovulaatiotestin tuloksen jälkeen. Kuinkakohan usein lapsettomuushoitojen aikana käytetään noita itse tehtäviä ovulaatiotestejä? Vai onkohan tapana käydä ainoastaan tietyssä kohtaa kiertoa seurantaultrassa? Helpottaisi ainakin epätietoisuutta, jos ovulaation bongaisi edes melkein jokaisesta kierrosta. Kuluttavinta näissä kuluneen kahden vuoden kierroissa on ehdottomasti ollut se, että yrityskiertoja tulee normaalia vähemmän kiertojen venymisen vuoksi. 

Olen viettänyt tänään melkein koko päivän ulkona maalaten viime kesänä kesken jäänyttä keinuhevosta. Keinuhevonen jäi kesken, koska lähdimme makalle. Matkan jälkeen lapsettomuutta oli takana yksi vuosi, joten keinuhevosen maalaaminen tuntui typerimmältä asialta, johon olisin kesälomaani kuluttanut. Keskeneräinen keinuhevonen on ollut makuuhuoneen nurkassa maalarinteipillä tehtyjen merkkien kera hieman yli vuoden. Keinuhevonen on toisinaan muistuttanut minua siitä toiveikkuudesta, joka minulla oli vielä 2013 keväällä. Brion kulunut keinuhevonen löytyi paikalliselta kirpputorilta alle kymmeneen euroon ja vielä keinuhevosta ostaessani ajattelin sen pääsevän uudelleen maalattuna pian meidän tulevaan lastenhuoneeseen. Tänään katselin keinuhevosta ja kävin ostamassa uudet pensselit. Sekoitin maalit ja totesin niiden olevan vielä siinä kunnossa, että saan keinuhevosen valmiiksi. Lopputulokseen olen tyytyväinen, enää se ei ole keskeneräinen. 
Hevosen lisäksi kirpputorilta olen löytänyt Brion mäyräkoiran. Mäyräkoira on pakattu pahvilaatikkoon, johon olen toiveikkaina hetkinä ostanut pieniä vauvanvaatteita. Ajattelin käydä syksyllä laatikon läpi. En muista ollenkaan, että mitä laatikko sisältää. Ehtiiköhän ne pahvilaatikossa olevat vaatteet mennä pois muodista, ennenkuin meille lapsi suodaan (äskeinen muoti juttu oli sitten ihan vitsi). :P On minulla nimittäin äitini säästämä vauvapeitto, sekä tyynyliinakin tallessa 80- luvulta, ja kyllä olen ihan tosissaan ajatellut laittaa ne meidän vauvan sänkyyn, jos lapsi meille joskus suodaan. 


Ylhäällä valmis keinuhevonen, mitäs tykkäätte? :)

Haluaisin lisää lapsettomuudesta kertovia blogeja luettavaksi. Luettavaa saa pistää kommenttina tulemaan.

4 kommenttia:

 1. Eksyin blogiisi, kun surffailin ja metsästin kohtalotovereita. Täällä siis yksi sellainen, blogimaailmassa vasta vähän aikaa. http://hennonotteen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä kurkistamassa ja pistämässä blogisi "seurantaan". :)

   Poista
 2. Onpas ihanan värinen! Hyvin kyllä onnistui! :)

  VastaaPoista
 3. Itse olen kovin tyytyväinen. :) Olisi pitänyt ottaa ennen ja jälkeen kuvat. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!