Ensimmäisellä käynnillä sairaalassa oli mukana myös mies, joten alkuun kävimme läpi kaikki lomakkeet, jotka olimme täyttäneet käyntiä varten valmiiksi. Lomakkeita oli kaksi miehelle ja olisiko ollu kolme minulle. Miehen lomakkeet koskivat lähinnä elämäntapoja, murrosiän alkamista, mahdollisia sairastettuja sukupuolitauteja, perussairauksia, mahdollisia leikkauksia jne.. Miehen tutkiminen perustuu ainakin meidän kohdalla nähtävästi kaikista eniten tuohon siemennesteanalyysiin, koska mies on perusterve, eikä hänellä ole ollut koskaan mitään sukupuolitauteja.
Minun kohdallani lomakkeet koskivat myös elämäntapoja, mahdollisia sairastettuja sukupuolitauteja, kuukautiskiertojen pituutta, kuukautisten alkamisikää jne.. Minulla kiinnitettiin huomiota kuukautiskiertojen epäsäännöllisyyteen, sekä perussairauksiin. Ensikäynnillä sain ohjeeksi ilmoittaa heti seuraavien kuukautisten alkamisesta, jotta saisin ajan aukiolotutkimukseen. Pelkäsin kierron venyvän niin pitäksi, että aukiolotutkimusta ei ehditä tekemään ennen kesän sulkua. Onneksi juuri tuo kierto pysyi ihan mukavan mittaisena, joten minulle ehdittiin tehdä kaikki kiertoa kartoittavat tutkimukset juuri ennen poliklinikan sulkeutumista. Harmikseni tosin tulokset selviävät labrojen osalta vasta elokuussa.
Aukiolotutkimus oli minun kohdallani todella epämiellyttävä tutkimus, mutta kuitenkin koin tutkimksen ihan siedettäväksi, vaikka kipu oli välillä todella kovaa. Ajallisesti tutkimus kesti noin 10 minuuttia, koska toisen munanjohtimen aukiolo oli vaikeampi selvittää. Hetken odottelun jälkeen oikea puolikin veti hyvin, joten tutkimuksen tuloksena sain tiedon siitä, että kumpikin munanjohdin on avoinna eikä kohdussa ole mitään poikkeavaa. Ennen aukiolotutkimusta kiertopäivänä 2-4 piti käydä laboratoriossa muutamissa verikokeissa.
Kierronkartoitus oli minulle henkisesti melko raskasta aikaa, koska töissä oli juuri tuon kierron aikana todella kiireistä kesätyöntekijöiden perehdyttämisen vuoksi, eikä kolmivuorotyö auttanut yhtään sen enempää tuossa tilanteessa. Onneksi kävi joku aivan mieletön tuuri ja labrat osuivat yövuorojen jälkeisille päiville. Aukiolotutkimuksen jälkeen minun oli tarkoitus mennä töihin, mutta onneksi päivää aikaisemmin ilmoitin töissä pitäväni ylitöitä pois, joka onnistuikin töiden puolesta tosi helposti. Ainakaan itse en olisi voinut mennä aukiolotutkimuksen jälkeen töihin, koska sain todella kovan hartiapistoksen. Itselläni tuo pistos esti kotona raskaiden kotitöiden tekemisen lisäksi kaiken sellaisen, jossa olisin tarvinnut kahta kättä (!!!).
Todennäköisesti hoidoksi olisi määrätty miehen tutkimusten jälkeen Clomifen, mutta koska yksityisellä sitä jo neljän kierron verran kokeiltiin, niin lääkäri päätti vielä odottaa siemennesteanalyysin tuloksia. Letrozole nimisestä lääkkeestä oli puhetta, koska se kuulemma ei ohenna limakalvoa Clomifenin tapaan yhtä herkästi. Minullahan limakalvo oli Clomifenien aikana vain 5mm, eli liian ohut ymmärtääkseni että mikään edes voisi kiinnittyä(?). Onko kenelläkään kokemusta tuosta Letrozolesta? Täytyy oikeasti ruveta perehtymään eri hoitomuotoihin, koska ne ovat minulle ja varsinkin miehelle lähes hepreaa. :) Mitä tutkimuksia edes määrätään heti noiden kaikkien tutkimusten jälkeen? Tiedän toki, että miehen siemennesteanalyysin tuloksilla on tosi iso merkitys, mutta kyllähän näissä minunkin kierroissa on jotain häikkää.
Vielä pitäisi odottaa 34 päivää, että poliklinikka aukeaa. Kuinka moni muu kärvistelee poliklinikan sulkujen kanssa? Ymmärrettävää toki, että jostain on sääsöjä tehtävä, mutta miksi lapsettomuushoidoista. Tietysti olisimme miehen kanssa voineet vaikka jo vuosi sitten hakeutua kunnolla tutkimuksiin, mutta näillä mennään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!