Sivut

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Än.. Yyy.. Tee.. Nyt... Äitiysloma on ihan just!

Täällä raskaus on edennyt ihan viimeisille viikoille. Tänään on raskausviikko 34+4 ja äitiysloma alkaa huomenna. Ihan uskomatonta, että me olemme päässeet näin pitkälle. Neuvolassa olen käynyt nyt loppuraskauden aikana kahden viikon välein. Seuraava neuvola minulla on heti joulun jälkeen, ja silloin ajattelinkin tehdä tänne blogiin pientä yhteenvetoa kuluneesta raskausajasta "numeroiden muodossa". Hankintoja olen kuvannut sitä mukaan, kun ne ovat löytäneet täällä kotona paikkansa, joten pian myös luvassa sitä postausta meidän tekemistä vauvahankinnoista. :)

Sairaalakassia rupesin pakkaamaan viime viikon neuvolan jälkeen, kun neuvolalääkäri tuumasi ettei tämä raskaus välttämättä mene laskettuunaikaan asti. Lääkärin arvio perustui siihen, että vauva on jo hyvin kiinnittynyt, ja sisätutkimuksessa pää oli jo kuulemma tukevasti lähtökuopissa. Katsotaan kuinka paikkaansa lääkärin arvio pitää. Hemoglobiinin kanssa minulla on edelleen ongelmia vaikka olen syönyt Obsidania koko raskauden ajan. Nyt viimeisellä neuvolakäynnillä hemoglobiini oli jo alle sadan, joka selittää joltain osin varmasti nykyistä väsymystä. Muuten kaikki arvot ovat olleet hyviä jokaisella neuvolakäynnillä.

Selasin tuossa muutamia päiviä sitten lapsettomuushoitojen aikaisia tekstejä, ja oli omituista huomata kuinka nopeasti kaikki asiat unohtuu. En nimittäin muistanut ollenkaan vuoden takaisia pistämisiä, lukuisia ultria, pettymyksiä lääkkeettömässä kierrossa jne.. On se ihmismieli vaan ihmeellinen, kun näin hyvin olen voinut unohtaa asioita yhdestä elämäni rankimmasta ajanjaksosta.

Ennen raskautta murehdin usein sitä, että kaikki ystäväni ehtivät "tehdä" lapset ennen minua, ja olen ihan yksin raskaana sitten monien vuosien päästä heidän jälkeen. Onneksi olin väärässä, koska samaan aikaan minun kanssa on ollut muutama hyvä ystävä raskaana, ja yksi ystäväni saa vauvan vielä minun jälkeen. Ehkä äitiyslomalla voisi aktivoitua hankkimaan vielä muutamia äitiystäviä. :) En osaa vielä ollenkaan sanoa, että tuleeko minusta sellainen perhekerhossa tai perhekahvilassa viihtyvä äiti, mutta yksin en ainakaan halua koko äitiyslomaa viettää. Onneksi on mies, ystävät ja sukulaiset, mutta varmasti tulen kaipaamaan myös ihmisiä, jotka ovat samassa elämäntilanteessa. Oletteko te luoneet uusia ystävyyssuhteita raskaudenaikana tai äitiyslomalla?

18 kommenttia:

 1. Minulla on pari hyvää äitikaveria, joilla on samanikäiset pojat kuin meidän esikoinen. Lisäksi on paljon tuttuja juttukavereita avoimessa päiväkodissa. Kannattaa ehdottomasti mennä johonkin muiden äitien pariin. Siitä saa vinkkejä ja muutenkin seuraa sekä äiti että lapsi.

  Avoimessa päiväkodissa kävi syksyllä vuoden vanha lapsi, joka ei ollut ollut missään tekemisissä muiden lasten kanssa koko elämänsä aikana. Neuvolassa oli sanottu että olisi hyvä tutustuttaa muihin lapsiin ennen päiväkotia. Hän pelkäsi muita lapsia ja oli aivan ihmeissään. Toki en usko että teidän tapauksessa noin voisi käydä, kun kerran sanoit että sinulla on raskaana olevia ystäviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta, että sinulla on äitikavereita ja lapsellasi leikkikavereita! :) Hurjalta kuulostaa tuo ettei olisi missään tekemisissä muiden lasten kanssa koko elämän aikana ennen päiväkotia. :o
   Minulla on syntynyt muutama ihana kaverisuhde nyt äitiyden myötä myös vanhojen lisäksi. :)

   Poista
 2. Hitsi, ootpas jo pitkällä! :) Mä myös kaipailisin vähän enemmän mammakavereita, jokunen onneksi on. Taidettiin asua molemmat noin 100 km päässä Helsingistä, osuukohan yhtään samaan suuntaan.. ;)
  - Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin "kasan" kommentteja roskapostissa.. :( Taidan huhuilla sinua seuraavassa postauksessa. :D Helsingistä n.100km asun tosiaan. :P

   Poista
 3. Heippa! Ihanaa, että löytyy blogi, joka on alunperin käsitellyt lapsettomuutta ja sitten se oma pieni ihme on jo näin lähellä maailmaan tuloa. :) Meillä vasta starttasi lapsettomuustutkimukset, yritystä takana 2-2,5 vuotta. http://yli9kuukautta.blogspot.fi/ Tervetuloa kurkkaamaan myös minun tuoreeseen, pääosin lapsettomuutta käsittelevään blogiin.

  VastaaPoista
 4. Mä tutustuin ainakin neuvolan perhevalmennuksessa useampaan tulevaan äitiin :) Vertaistuki on kyllä superjuttu, suosittelen tutustumaan muihin odottajiin jos vain mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pitäisi olla pian treffit perhevalmennusryhmän kanssa. :)

   Poista
 5. Heippa :) Mitäs kuuluu? Pitkä aika kun olet viimeksi kirjoittanut niin olisi kiva kuulla kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi että vasta nyt vastaan kommenttiin, mutta "kasa" kommentteja oli jäänyt huomaamatta.. :/ Nyt tilanne korjattu. :)

   Poista
 6. Moikka! Olisi kiva kuulla kuulumisia, miten loppuraskaus sujui jne? Toivottavasti kaikki on hyvin! <3

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti siellä on kaikki hyvin, hiljaisuudesta huolimatta <3

  VastaaPoista
 8. Miten menee? Milloin vauva syntyi? -T

  VastaaPoista
 9. Mitä teille kuuluu..?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!