Sivut

tiistai 4. huhtikuuta 2017

Hän tuli luoksemme tammikuussa

Pahoittelut blogini pölyynymisestä, mutta raskauden loppu meni vain vauvaa ajatellessa ja odotellessa. Vauva saapui maailmaan hieman ennen laskettua pitkän synnytyksen päätteeksi tammikuun lopulla, kun pakkaset paukkuivat oikein kunnolla vielä viimeisiä kertoja. Sairaalasta kotiutumisen jälkeen olemme tutustuneet tähän pieneen ihmeeseen, eikä blogi ole ollut ensimmäisenä mielessä, vaikka olen teidän muiden kuulumisia lukenut ahkerasti aina sopivan hetken sattuessa. Ihan ensimmäisenä pitää kysyä, että kiinnostaako ketään enää lukea blogiani? Aikaisemmin kirjoitin lapsettomuudesta, ja muutamat kerrat raskaudesta, mutta nyt aiheet liikkuvat tietysti tässä meidän vauvassa ja vanhemmuudessa. Polte olisi kova kirjoittaa näitäkin ajatuksia jonnekin ylös..

Vauva on i-h-a-n-a! <3 Syntyessään hän oli 3494g ja 49cm pitkä, ihan täydellinen tyttö. Vatsan ulkopuolella vauva on ollut jo reippaat kaksi kuukautta, eli jonkinlainen rytmikin meillä jo on. Vauva herää aamulla 7-9 välillä. Aamupesujen ja imetyksen jälkeen seurustelemme vauvan kanssa tai minä seurustelen, jos mies on töissä. Itse ehdin syödä aamupalan ja juoda kahvin, kun vauva istuu useimmiten tyytyväisenä sitterissä tai Stokken syöttötuolissa (siinä vauvalle tarkoitetussa osassa tietty!). Vauva jaksaa seurustella kanssani noin tunnin, jonka jälkeen hän käy ulos vaunuihin ensimmäisille unille, joko takapihalle tai vaunulenkille. Unet kestävät ulkona tunnista kahteen, mutta joskus muutamia kertoja vauva on nukkunut aamulla jopa kolme tuntia vaunuissa!

Ensimmäisten unien jälkeen vauva jaksaa olla hereillä taas tunnin tai kaksi. Hereillä vauva tykkää olla liikkeessä, mutta myös leikkimatolla hän köllöttelee mielellään pitkiäkin aikoja leluja katsellen ja meidän hassuja juttuja kuunnellen. Toiset unet ovat enemmän semmoiset "kauneusunet", koska kestoltaan nämä unet ovat vain noin 45minuuttia. Pienen unihetken jälkeen vauvan kanssa jumppaillaan/lauletaan/leikitään, eli ihan niitä samoja juttuja, kun hän on hereillä.

Kolmannet unet ajoittuvat useimmiten siihen kohtaan, kun "isi" tulee kotiin, ja käymme yhdessä kaupassa tai hengailemme kotona. Illat menevät ihan liian nopeasti, eikä "isi" ehdi vauvan kanssa hirveän montaa tuntia arkena seurustella, mutta onneksi on viikonloput ja lomat!
Iltaisin vauva tykkää käydä kanssani suihkussa tai kylvyssä. Vauvan iho on hyvässä kunnossa, joten mitään rajoituksia ei ole tuon päivittäisen kylvettämisen suhteen tullut. Vauva rauhoittuu ihanasti iltakylvyn/suihkun jälkeen rinnalleni, jonka jälkeen hän nukahtaakin yöunille kellon ollessa 20-21.00.

Yöt meillä on nukuttu aina hyvin, joka on ihan uskomatonta. Vauva herää yöllä 1-3 kertaa. Yöllä vauva on nopea syömään, kun taas päivisin meillä on toisinaan melkoisia maratoneja tissillä. Kolmen viikon iässä meillä valvottiin yksi viikonloppu, mutta se onkin ainoa kerta kun tämä tyttö on meitä valvottanut.

Vaipoista me käytämme Pamperseja, koska ne ovat olleet meidän pitkäselkäiselle parhaimmat. Vaipoissa käytimme kaksi ensimmäistä viikkoa kokoa yksi, ja kakkosta ehkä saman ajan, mutta nyt siitä reippaasta kuukauden iästä alkaen meillä on ollut käytössä jo koko 3, koska meidän tyttö on kasvanut ihan hurjasti pelkällä rintamaidolla. Imetyksen onnistustumisesta olen ollut hirmu ylpeä, koska se jännitti minua alkuun kovasti..
Vaatteista meillä on käytössä nyt 56-62cm. Ihan ne pienimmät vaatteet menivät vaihtelevasti kuukauden ikään asti.. Osa jäi pieneksi kahden ensimmäisen viikon aikana. Tällä hetkellä kasvetaan hurjaa vauhtia, ja kesällä viimeistään on käytössä varmasti jo koko 68!

Huhhuh, tästä sitä taas huomaa, että olisi aikaisemmin pitänyt tulla kertomaan kuulumisia, kun näköjään ei malttaisi lopettaa.. Lupasin raskausaikana tarvikepostausta, joka on tuolla luonnoksissa keskeneräisenä.. Viimeistelen sen valmiiksi ja kerrron samalla hieman käyttökokemuksia! :)

Mitä teille kuuluu? <3


21 kommenttia:

 1. Onnea hirmuisesti pienestä <3 kiva kun tulit kertomaan kuulumisia. Synnytystarina olisi mukava lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.<3 Luonnostelin jo hieman synnytystarinaa, eli tulossa on.

   Poista
 2. Onnea! :) meidän poika syntyi 2 päivää yli lasketun ajan eli 18.1 eli vauva-arkea vihdoin myös täällä! -T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea hurjasti! :) Meidän vauvoilla ei ole montaa päivää ikäeroa.

   Poista
 3. Ihana kuulla teistä! Onnea pienestä tytöstä <3 ja Kyllä kiinnostaa jatkossakin lukea kuulumisia 😊
  Terv. Lukija melkein alusta asti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ihana kuulla, että joku on seurannut meidän matkaa alusta asti. Toivottavasti pysyt mukana jatkossakin.

   Poista
 4. Paljon onnea pienestä tytöstä! <3 Oli todella kiva lukea pitkästä aikaan kuulumisiasi ja kuulla, että kaikki on oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kuinka vanha teidän pikkuinen on nyt?

   Poista
  2. Meidän pikkuinen on nyt vähän päälle 3 kk :) Taitaa olla noin kuukauden verran ikäeroa meidän tytöillä. Todella mukava senkin takia (ja toki muutenkin) lukea kuulumisianne! <3

   Poista
 5. Hurjasti onnea tytöstä <3 Minä kyllä mielellään jatkaisin blogisi lukemista, jos vain ehdit/jaksat kirjoittaa! Nuo teidän yöt kuulostavat oikein mukavilta ;) ja hienoa että imetys sujuu! Ihanaa kevättä sinulle ja pienelle perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.<3 Samoin sinulle ihanaa kevättä ja muistaakseni palaat takaisin töihin pian? Kerrothan blogissa töihin paluusta? :) Täällä taas uudella innolla kirjoittamassa, eli kuulumisisiamme pitäisi tippua toivottavasti säännöllisesti. :)

   Poista
  2. Juuri olen palannut töihin :) Tarkoitus onkin pian kirjoitella vähän miten meillä on elämänmuutos sujunut :)

   Poista
 6. Paljon onnea!! <3 Olipas kiva lukea pitkästä aikaa kuulumisia. Mihin suuntaan 100 km, pohjoiseen? :D

  - Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kyllä, pohjoiseen n.100km. :)

   Poista
  2. Hmm, sama suunta.. Pystyykö sulle laittamaan s-postia? :)
   - Kata

   Poista
  3. Mulla ei oo blogille sähköpostia, ja henkilökohtainen sähköposti sisältää etunimen ja sukunimen, mutta nopeasti luon blogille sähköpostin.:) Olisipa hauska sattuma, jos asumme ihan lähekkäin.

   Poista
  4. Onhan mulle sähköposti blogiin!!! kahdestaankolmehuonettakeittio@gmail.com

   Poista
 7. Täälläkin on jo pidempään seurattu teidän matkaa ja olisi kiva lukea vielä lisää. Meillä oli lasketut ajat todella lähekkäin, joten aika samanikäinen vesseli löytyy meiltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että samanikäisten vauvojen vanhemmat seuraavat blogiani. :)

   Poista
 8. Ihanaa kuulla että teillä kaikki on hyvin ja ihana pikkuinen tyttö kasvaa perheessänne! 😊❤️ niin se aika vain juoksee ja ihan oikeasti myös unelmat toteutuu! Meillä se pieni unelmakin jo juoksee, sillä ikää on jo puolitoista vuotta! Huh! Ihanaa vauvakevättä ja onnellista kesää teidän perheelle!! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän pikkuinen on jo puolitoista vuotta! Aika menee hurjaa vauhtia! :) Samoin ihanaa kevättä ja alkavaa kesää teille!

   Poista

Kiitos kommentista!