Sivut

perjantai 4. marraskuuta 2016

Viimeinen raskauskolmannes

Huomenna taitaa alkaa virallisesti viimeinen raskauskolmannes, kun raskausviikkoja on huomenna kertynyt jo hurjat 28+0. Raskaus on sujunut tähän asti todella hyvin, eikä raskaus ole vielä muuttanut normaaleja rutiineja juuri lainkaan. Ainoastaan jumpassa on pitänyt hidastaa vauhtia, ja huonon hemoglobiinin takia rautatabletteja on syöty yhden sijaan kahta. Kahdessa viime neuvolassa painokin on lähtenyt nousuun siten, että painoa on kertynyt välillä jopa 660g viikossa. Koko raskauden aikana painoa on nyt kertynyt 7,5kg. Ensimmäisten 17 raskausviikon aikana painoa tuli maksimissaan +47g viikko. Katsotaan kuinka tuon painon kanssa käy nyt loppuraskaudessa.

Vauvan liikkeet tuntuvat joka viikko paremmin, mutta päivässä saattaa olla edelleen pitkiäkin pätkiä etten ole tuntenut yhtään liikettä. Melko rauhalliselta tyypiltä tämä meidän vauva on tähän mennessä tuntunut. Kotidopplerilla olen kuunnellut sydänääniä edelleen melkein päivittäin, ja siinä 150 kummallakin puolella sykkeet ovat tällä hetkellä myös neuvolan mukaan.

Seuraava neuvola osuu tämän kuun loppupuolelle, jonka jälkeen neuvolakäynnit tihentyvät siten, että loppuraskaudessa käyn neuvolassa kahden viikon välein. Lääkärin luona menen käymään viimeistään raskausviikolla 35 tai 36. Mielestäni neuvolakäyntejä on ollut ihan riittävästi, vaikka alkuun kuukauden välit tuntui ihan liian pitkiltä. Onneksi tuli hankittua silloin alkuraskaudessa tuo kotidoppler, niin on säästynyt turhilta paniikeilta.

Hankintoja olemme tehneet miehen kanssa rakenneultran jälkeen melkoisesti. Jopa tapetit ovat vaihtuneet meidän makuuhuoneessa tämän toisen raskauskolmanneksen aikana. Kiinnostaako ketään nähdä täällä blogissa tekemiäni hankintoja? Voisin kuvata ainakin osan hankinnoista tänne blogiin. Meillä on hankittuna mm. vaunut (Emmaljungan SuperViking), hoitopöytä, pinnasänky, imetystyyny, vaunuverho, vaatteita, kylpyamme ja paljon kaikkea muuta pientä sälää.

Edelleen minua vaivaa välillä todella epätodellinen olo sen suhteen, että olenko minä ihan oikeasti raskaana? :) Uskomatonta, mutta kyllä tuo pieni ihminen jo sen verran liikehtii tuolla masussa, että kyllä minä ihan oikeasti olen raskaana, ja ensi vuonna vihdoinkin jonkun pienen minityypin äiti. <3

14 kommenttia:

 1. Apua! Muistan kun sinä vasta juuri plussasit ja nyt olet jo noinkin pitkällä <3 Aika lentää hurjaa vauhtia.

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea kuulumisiasi pitkästä aikaa! 😊 Minua ainakin kiinnostaa hankintanne, eli laita mielellään tulemaan! Itse kun ei vielä uskalla mitään hankkia, mutta mielen sopukoissa jo haaveilee kaikesta.

  Olen käynyt nyt jonkin verran lueskelemassa alkuraskauden postauksiasi, kun itsekin olen "kärsinyt" 😜 lähes oireettomasta raskaudesta (nyt menossa 13+2). Fyysisesti helppoa, mutta henkisesti kaikkea muuta...

  Kaikkea hyvää teille loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäsin jo, ettei kukaan enää seuraa blogia, kun viime postauksesta oli ehtinyt mennä jo pieni ikuisuus. :) Hankitojen kuvaaminen aloitettu viikonloppuna, joten tällä viikolla niistä rustailen. Me teimme ensimmäiset hankinnat rakenneultran jälkeen, joka oli varmaan ihan hyvä ajankohta, koska pikkuhiljaa kaikki tekeminen alkaa olla hieman hitaampaa. :P

   Fyysisesti tämä raskaus on ollut tosi helppo, mutta tosiaan toi henkinen puoli on ollut koetuksella.

   Ihanaa odotusta sinulle. <3

   Poista
 3. Miten nopeasti aika kuluukaan, sinullakin raskaus jo pian loppusuoralla <3 Luulen etten itse missään vaiheessa päässyt eroon tuosta epätodellisuuden tunteesta ;) Pian synnytyksestä on kolme kuukautta, ja raskaus tuntuu entistäkin epätodellisemmalta. Raskausvalokuvia kun nyt katson, niin en meinaa tajuta, että tuollainen vatsa minullakin oli ihan vähän aikaa sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää ettei ole epänormaalia ihmetellä päivittäin, että "minäkö raskaana?!?". :) Teidänkin pikkuinen jo kolme kuukautta! Aika tosiaan lentää siivillä.

   Poista
 4. Ihanaa, että viikkoja jo noin paljon kasassa! <3
  Ehdottomasti kiinnostaa hankinnat!
  Ihanaa odotusta ja nauti siitä, että tunnet pikkuisen masussa. On se ihmeellistä tuo uuden elämän kehittyminen toisen ihmisen sisällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan super ihanaa. <3 Hankinnoista tulossa postausta tällä viikolla. :)

   Poista
 5. Ihanaa, että teillä on kaikkiennyt hyvin. Aika tuntuu juoksevan kun olet jo niin pitkällä raskaudessa.
  Täällä viime torstaina tehty r-testi toi elämäni ensimmäisen kerran kaksi punaista viivaa testiin :) Tänään virallisena testipäivänä viiva oli jo lähes tasavahva kontrolliviivan kanssa. Huomenna vielä verikokeet. Tämä pieni voitto tuli meille viidennellä siirrolla jossa kaksi hippusta siirrettiin. Toki on vielä hurjan pitkä matka edessä eikä mikään ole varmaa, mutta kuten sanottu pieni voitto jo tämäkin :)

  -Toive*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjasti onnea plussasta! <3 Tule kertomaan kuulumisia raskauden edetessä. :) Oliko teillä aikaisemmin siirretty kahta alkiota?

   Poista
  2. Kiitos! Ensimmäisen ivf:n toisessa ja viimeisessä pas-siirrossa siirrettiin kaksi, mutta sillon ei tärpännyt. Tänään hcg oli 796 ja 29.11. ensimmäinen ultra <3 tämä oli ensimmäinen lääkkeellinen pas ja tuntuu toimivan paremmin kuin luonnonkierto, vaikka ei siinäkään mitään vikaa ole ollut. Tiedä sitten oliko tuo lääkkeellinen just se mikä tämän onnen toi vai onko vain sattumaa :)

   Poista
  3. Ekassa ivf:ssä siirrettiin tokassa passissa kaksi mutta ei tärpännyt. Tämä siirto oli kaikkineensa viides (toinen ivf) ja ensimmäinen pas mikä tehtiin lääkkeelliseen kiertoon. Normi kierrossakaan ei ole ollut vikaa, mutta tämä tuntui toimivan paremmin :)
   Maanantain verikokeessa hcg oli 796 ja ultra nt-polille 29.11. En malttaisi enää odottaa :)

   Toive*

   Poista
 6. Löysin vasta blogiisi ja jään varmasti seurailemaan. Hankinnat kiinnostavat kovastikin, täällä menossa viikko 20+1 ja kaikki vielä ostamatta. Eilinen rakenneultra toi hyviä uutisia ja jospa tästä vihdoin uskaltaisi alkaa intoilemaan oikein kunnolla. Jos haluat vaikka avata tarkemminkin esim. miten päädyitte valitsemiinne vauhuihin, niin kiinnostaa kovastikin. Itse olen näistä vielä ihan pihalla :D!
  Meillä kävi mieletön tuuri, että ensimmäinen ICSI tuoresiirto toi toivotun tuloksen ja tuo "minäkö muka raskaana" -tunne on niin tuttu!! Ja apua, mulle on tullut jo nyt tuo 7kg, mihinköhän lukemiin sitä vielä pääseekään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit blogiini! :) En ollut huomannut kommenttiasi aikaisemmin, mutta onneksi nyt huomasin. Vastaan mielelläni hankintoihin liittyviin kysymyksiin (ja kysymyksiin yleensä). :)
   Onnittelut raskaudesta, on tämä ihan mieletöntä. <3 Painonnousu on kovin yksilöllistä, eli siitä ei kannata murehtia. Pääasia että vauvalla on kaikki hyvin.

   Poista

Kiitos kommentista!