Sivut

keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Synarelaa takana viikko

Synarelan aloituksesta on kulunut nyt viikko. Lääkäri varoitteli jopa voimakkaista sivuvaikutuksista, mutta tähän mennessä olen "kärsinyt" ainoastaan kuumista aalloista ja aivastus herkkyydestä heti sumutteen laiton jälkeen. Ensi viikolla keskiviikkona on Gonal-f:n aloitukseen liittyvä ultra. Kaikki hoitoon tarvittavat lääkkeet olen tilannut apteekkiin valmiiksi, mutta nyt arvon että uskallanko hakea lääkkeitä ennen tuota ultraa, jos esimerkiksi kuukautisten alkaminen viivästyykin ja hoidot sen takia sitten siirtyisivät jonnekin kauemmas. Kallein osa tätä hoitoa on juuri tuo Gonal-f. Lääkekatto paukkuu jo heti tässä tammikuussa, joka toisaalta on ihan kiva juttu tällä kertaa, niin loppu vuoden lääkkeet saa sitten lunastettua sillä muutamalla eurolla per kerta. Viimeksi hoidot tehtiin loka/marraskuun taitteessa, joten tuon lääkekaton täyttymisen jälkeen minulle siitä ei ollut semmoista hyötyä. Toisaalta aivan sama, kun saimme mitä parhaimman lopputuloksen niistä hoidoista.

Poliklinikan vaihtuminen toi eteen tunteen siitä ettei olisi ikinä mitään lapsettomuushoitoja läpi käynytkään. Ihan eri kaavalla menee tämä pitkäkaava. Ensin odotimme elokuusta alkaen sitä, että uusi poliklinikka ottaa lähetteemme vastaan. Sitten odottelimme ensimmäistä aikaa. Aikaa odotellessa saimme soiton, että meidän hoidoista on jo niin kauan, että minulta tulisi ottaa kaikki lapsettomuushoitoihin tarvittavat alkulabrat (AMH, TSH..) uudestaan ja mieheni tulisi toimittaa oma näytteensä, koska muutamassa vuodessa meidän molempien arvoissa on voinut tapahtua muutoksia. Mieheni tilanne oli pysynyt ennallaan, ja minulla vain tuo AMH oli laskenut, mutta se ihan suhteessa ikäni kanssa. Edelleen olemme siis ilman selitystä lapsettomia. Toki lääkärit aina välillä heittävät ilmoille mahdollisia syitä mm. ovulaationi ei tapahdu läheskään joka kierrossa, AMH on hieman siinä viiterajoilla, että olisi vissiin kyseessä hiipuvatmunasarjat, ferritiini laahaa matalalla, mutta on viitearvoissa. Syön lisärautaa, koska kuukautiset saavat hemoglobiinin laskemaan ja se taas vaikuttaa rautavarastoon.

Mukava jakaa taas fiiliksiä näistä hoidoista täällä blogin puolella. Punktio jännittää, koska muistan viime kerrasta, että se punktiopäivä ja sitä seuraava eivät olleet helppoja päiviä. Nyt niiden päivien aikana on hoidettavana touhukas taapero. Pitää keksiä kaikkea mukavaa puuhaa noille päiville. Ehkä rakennamme olohuoneeseen patjoista pedin, ja pistämme taaperon suosikit pyörimään televisiosta. :) Tietysti television lisäksi muutakin puuhaa, mutta liikaa en pistä odotuksia noille päiville, että esimerkiksi ulkoilisimme ainakaan punktiopäivänä.

2 kommenttia:

 1. Hei, olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi sivusilmällä, kiva kun taas kirjoittelet kokemuksistasi :) Minua tietysti kiinnostaa samassa veneessä olevien tarinat. Itse olemme kanssa selittämättömästi lapsettomia. Meistä ei löydy mitään vikaa. Nyt ollaan yritetty kaksi kertaa inseminaatiota luonnolliseen kiertoon. Minulla on hormoniarvot sen verran hyvät, että lääkäri ei halua turhaan kokeilla vielä lääkkeitä. Miten teillä tapahtui aikoinaan päätös IVF hoidosta? Eikö teille suositeltu inseminaatiota? Vai halusitteko ite heti järeempiin hoitoihin? Olisi kiva kuulla kokemuksiasi. Mietiskelen itsekseni, että tuhlaammeko me vain aikaa näillä inseminaatio hoidoilla...

  https://odotuksenodottaja.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Kiva kun kommentoit ja kerroit myös teidän tarinaa. Meillä kokeiltiin Clomifenia neljä kiertoa ja Letrozolea muutamia kiertoja. Yksi Letrozole raskaus alkoi, mutta päätyi keskenmenoon. Lääkäri koki inseminaation näiden jälkeen turhaksi, koska oli tiedossa että raskaudun, mutta jotain haastetta siittiöiden ja munasolun kohtaamisessa on. Tätä haastetta ei sen enempää tutkittu, vaan pääsimme suoraan jonottamaan IVF- hoitoihin. Tämä oli ihan mukava uutinen, koska muistaakseni tuli kesäsulut ja hoidot oli hetken tauolla. Joskus olen miettinyt, että olisimmeko onnistuneet inseminaatiolla, mutta onneksi sitten vihdoin IVF/ICSI toi meille lopulta lapsen. Meillä tosissaan tehtiin vielä puolelle munasoluista IVF ja toiselle puolikkaalle ICSI. Halusivat kokeilla, että näkyisikö tässä selvää eroa esimerkiksi ettei munasolut hedelmöittyisi ollenkaan pelkällä IVF:llä.

   Toivottavasti teille hoidot tuovat pian toivotun tuloksen. :)

   Poista

Kiitos kommentista!