Sivut

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kuulumisia rv16+1

Raskaus etenee omalla painollaan. Uutena oireena on välillä tuntuvat vihlomiset alavatsalla, sekä kotidopplerilla selvemmin kuuluvat vauvan sydämensykkeet.<3 Istukka on minulla edessä, joten uskon sen vaimentaneen aikaisemmin sydämensykkeen kuulemista. Onneksi on keksitty tuollainen näytöllinen doppler, joten huonosti kuuluvista sykkeistä huolimatta olen saanut aikaisemmin lukea numeroina vauvan sykkeitä. Sykkeet pyörivät siinä 130-144 välillä. Poikasykkeiksi monet väittävät.

Seuraavaan ultraan (rakenneultra) tuntuu olevan ikuisuus, vaikka oikeasti siihen on vain kuukausi aikaa. Kuukauden kuluttua olen ylittänyt myös raskauden puolivälin! Puolivälin jälkeen uskon tekeväni ensimmäisiä vauvaan liittyviä hankintoja, ja pian tuon rakenneultran jälkeen saa kai (?) hakea jo äitiyspakkausta/avustusta? Itse olen kallistunut äitiyspakkauksen puolelle, on vauva sitten tyttö tai poika. Oletteko te ottaneet äitiysavustuksen pakkauksena vai rahana?

Töissä olen huomannut, että pieni vatsakumpuni saa jo katseita, mutta vielä ei kukaan ole uskaltanut suoraan kysyä.. :) Muutamille läheisimmille työkavereille olen kertonut raskaudesta, sekä tietysti lähiesimiehelle. Kai tässä tosiaan on uskottava, että raskaana tässä ollaan, vaikka tämä raskaana oleminen on ollut tähän asti ihan super helppoa, kun ei ole ollut mitään suurempia oireita. 

Välillä minua pelottaa, että entä jos menetänkin tämän pikkutyypin, mutta onneksi noita ajatuksia on raskauden edetessä aina vain vähemmän. Itse en voi kovinkaan paljoa vaikuttaa tulevaan, mutta toivon tietysti kovasti, että saan ensi vuoden alussa pitää sylissäni meidän esikoista. <3 

9 kommenttia:

 1. Nuo sykkeet eivät kyllä kerro kumpi on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en tosiaan noihin usko, mutta jotkut tuntuvat uskovan. :)

   Poista
 2. Me ollaan päätetty ottaa äitiyspakkaus, vaikka se onkin aika poikamainen. :) Siinä on kuitenkin niin paljon ilmaista ja tarpeellista tavaraa, mitä sillä 140 eurolla ei saisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin siinä pakkauksessa on huomattavasti enemmän tavaraa, kun mitä tuolla 140 eurolla saisi. :)

   Poista
 3. Mä valitsin äitiyspakkauksen näin ensimmäisen kohdalla :) Jos joskus lisää lapsia siunaantuu niin sitten ajattelin miettiä et tarvitsenko pakkausta uudestaan. Kaikkea kätevää sieltä kyllä löytyi :)
  Äitiyspakkausta voi hakea kun oot saanu neuvolasta raskaustodistuksen, josta selviää, että raskaus on kestänyt 154 päivää :)
  Kiva seurata sun matkaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen siten kauaa enää ole, kun tuon raskaustodistuksen saan. :) Kuin myös, toisen matkaa on kiva seurata. <3

   Poista
 4. Itse otin pakkauksen kaikessa poikamaisuudessaan vaikka tiesin että tyttö tulee. Siinä kuitenkin niin paljon tavaraa että. :) Mukavaa odotusta. <3

  VastaaPoista
 5. Mitäs sinne kuuluu? Joko on rakenneultrassa käyty? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne kuuluu hyvää. :) Puoliväli ylitetty ihan kohta ja ensi viikolla tulee kuulumisia rakenneultrasta, joka on viikon lopussa :)

   Poista

Kiitos kommentista!