Sivut

lauantai 27. heinäkuuta 2019

Raskausviikko 20

Tänään alkoi uusi raskausviikko 19+0, eli 20 raskausviikko. Puoliväli on todella lähellä ja samalla myös rakenneultra. Ensi viikon perjantaina on rakenneultran vuoro, joka tällä kertaa jännittää ihan älyttömästi. Esikoisen aikana en muista jännittäneeni. Tällä hetkellä vointi on vielä hyvä. Olen jaksanut pyöräillä työmatkat, mutta pian on varmasti siirryttävä kävelyyn tai julkisten käyttöön, koska pyöräillessä kaatuminen pelottaa. En kyllä ole koskaan aikuisiällä kaatunut pyörällä, mutta nyt siitä on tullut semmoinen pelko, etten pyöräilystä nauti sitten ollenkaan.
Repäisykipuja on edelleen, lähinnä yöllä kylkeä vaihtaessa saatan herätä siihen, että repäisee oikein kunnolla. Kuulemma vaaratonta, mutta pelästyttää joka kerta. Hengästyn myös nopeammin ja välillä on levättävä ihan pieniä hetkiä. Töissä olen jaloillani lähes koko päivän, joka tuntuu välillä raskaalta. Työkavereiden mielestä vauhtini ei ole hiipunut raskaudesta huolimatta, mikä tosin on mielestäni vielä tässä kohtaa raskautta hyvä juttu. :) Energiaa tuntuu olevan ja ällötysolo on väistynyt lähes kokonaan. Rakenneultran jälkeen voisin esitellä vauvalle tehtyjä hankintoja, sekä pientä suunnitelmaa siitä mitä olisi vielä hankittava.

Tuleva isosisko toistelee sukulaisille ja ystäville "äidin vatsassa on vauva, se tulee sitten talvella, kun lunta tulee". Isosikso puhuu pikkuveljestä, mutta uskon sen johtuvan Pipsa possu ohjelmasta, jossa Pipsalla on pikkulveli Jyri. Monissa lastenohjelmissa tuntuu olevan aina pikkuveli.

Vauvan liikkeet on vielä todella satunnaisia ja niin hentoja, etten niitä vielä tunne kovinkaan usein. Lähinnä silloin jos menen makaamaan heti ruoan jälkeen. Pian alkaa loma, jonka jälkeen on enää muutama kuukausi töitä ennen äitiyslomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!