Sivut

perjantai 3. toukokuuta 2019

HCG nousee

Hcg oli tänään raskausviikolla 7+1: 39788. Kuulemma hyvin noussut viime viikkoisesta, ja viitearvoissa mennään. Kätilö sanoi lääkärin todenneen, että nyt joudutaan kaikki jännittämään ja odottamaan keskiviikon ultraa. Ilman kipuja tai lisääntyvää vuotoa emme voi päätellä mitään. Arvon perusteella ihan normaalisti etenevä alkuraskaus. Tänään vuotoa tuli kerran taas holahtaen ja sitten ei mitään. Tää on r-a-s-i-t-t-a-v-a-a! Onnellinen tietty että arvo nousee, mutta miksi ihmeessä pitää vuotaa. Tuli vähän semmoinen olo että lääkäri olisi ollut varma sen suhteen, että arvo on laskussa. Googlaamalla ei oikein löydy enää uutta luettavaa. :D Mitä mieltä te ootte tästä? Jostain luin et arvo tuplaantuisi kahden päivän välein, mutta voiko se olla edes mahdollista. Siihen nähden tuo arvo olisi matala, mutta hcg taulukosta katsottuna menee ihan siellä arvoissa.

16 kommenttia:

 1. Hei hieno juttu! :)
  Kyllä musta ainakin tuntuu siltä että vuoto johtuu nyt jostain ihan muusta kun keskenmenosta.
  Mutta voin vain kuvitella kuinka tuo asia sua vaivaa! Enää alle viikko niin pääset ultraan, toivotaan että sielä sykkii vahva sydän ja saisit sinäkin jatkaa raskautta hieman helpottuneempana <3

  T. A-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi enää alle viikko ultraan. Toivon kovasti näkeväni vahvan sykkeen.<3 Helpottavaa olisi myös kuulla näille vuodoille syy..

   Poista
 2. Moikka, hyvin nousee hcg. Tuplaantuminen on yksilöllistä ja tapahtuu 2-3 päivän välein. Jos lasketaan 3 päivän välein niin on noussut ihan oppikirjamaisesti. Ja ihmiset on yksilöitä, ei oppikirjoja. :) Pitkää pinnaa ultran odottamiseen, toivon että kaikki olisi siinä hyvin. Tällä hetkellä ainakin vaikuttaa hyvältä, näin sanoisin itse potilaalle tuossa tilanteessa. T. IVF-hoitsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mistä uskot vuotojen johtuvan? Piinaavia päiviä edessä, mutta onneksi jo todella lähellä ultraa, joka toivottavasti tuo selvyyden tilanteeseen.

   Poista
 3. Tuo on vähän vaikea, kun tosiaan se on niin yksillöllistä. Toinen ongelma on se, että ei tiedetä, minä päivinä se aina tuplaantuu. Mä olen käsittänyt että arvo 1.5 kertaistuu 48-72h välein. Mikäli näin on, niin sun arvo on ihan hyvä. Veikkaisin, että jos vuoto johtuisi keskenmenosta, arvo olisi selkeästi laskussa sillä silloin raskausmateriaalia olisi jo poistunit kropasta. Mutta nää on ihan maallikon ajatuksia. Samanlaiselta kuulostaa tuo ruskea tuhru ja yhtäkkinen holahdus kun mitä mulla oli tuon istukan takia, voipi hyvin olla sitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Ihan totta, keskenmenossa hcg olisi todennäköisesti laskussa ja raskausmateriaalia olisi poistunut kropasta. Vuoto on välillä runsaampaa, mutta todella ihmeellistä ettei hcg ollut laskussa runsaammasta vuodosta huolimatta.

   Poista
 4. Vuoto voi johtua hematoomasta, polyypista, limakalvoärsytyksestä...voi myös olla että alunperin on ollut kaksosraskaus joista toinen on surkastunut jo varhaisessa vaiheessa ja vuotelee pois. Vaginahan ei ole mikään siistiseinäinen putkilo vaan siellä on poimuja: jostain kohtaa voi vuotaa ja kertyä poimuun josta sitten esim rasituksessa pääsee hulahtamaan pois hieman enemmän kerralla kuin tipoittain. Keskenmenovuoto on erilaista, tuolla viikolla kyseessä olisi jo selvästi runsaampi vuoto kuin kuukautiset ja siihen liittyisi kipuja. Keskeytyneessä keskenmenossa hcg ei oman kokemuksen mukaan nouse noin hyvin vaikka hissukseen voi vuodella. T. IVF-hoitsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polyypeista luin tän sun kommentin innoittamana, ja tää mun vuoto kuulostaa just samanlaiselta! Mulle siirrettiin vaan yks alkio, eli kaksosraskaus on mahdoton. Osaatko sanoa et voiko Luget ja Progynova pitää keskenmenovuotoa niukkana vai tulisiko jo kunnon vuotoa? Tänään taas hyvä päivä vuotojen suhteen. Seuraavaa holahdusta odotellessa.

   Poista
 5. Lääkkeet voi lykätä menkkoja mutta eivät etenkään enää viikolla 7+ keskenmenovuotoa. Yhden alkion siirrostakin voi alkaa kaksosraskaus, alkio voi jakaantua eli tulee identtiset kaksoset. Näitä raportoidaan etenkin blastokystisiirroista ja prosentuaalisesti hieman enemmän sellaisista blastokystista joille on tehty hatching eli alkionkuoren avaus laserilla. Yhtä yleistä kaksosraskaus ei tietenkään ole yhden alkion siirrosta kuin kahden, mutta sitä tapahtuu kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämä ei siis keskenmenovuotoa sitten ole. :) En oo muuten tullut ajatelleeksi, että yhden alkion siirrosta voi tulla kaksoset, jos alkio jakaantuu. Kestäisikö sellainen vuoto näin kauan? Nyt vuotoa on kestänyt kaksi viikkoa. On tietty niitä päiviä ettei vuoda ollenkaan, ja kaksi ihan runsaampaa vuoto päivää. Niin omituista vuotoa ettei oikein osaa itse enää suhtautua tähän mitenkään. Voi olla omituinen fiilis sitten joku päivä kun vuotoa ei tule ollenkaan.:D Toivottavasti kyytiläinen on mukana.

   Omakannassa kätilön tekstissä luki ne kaksi mitattua hcg- arvoa ja, että "potilas ottaa yhteyttä päivystykseen, jos keskenmenovuoto muuttuu runsaaksi tai tulee kovia kipuja".Tuo teksti tuntui siltä, että pitävät tätä selvänä keskenmenona joka ei vain ihan täydellisesti vielä vuoda. :(

   Poista
 6. Edellinen kommentti siis IVF-hoitsulta. :)

  VastaaPoista
 7. Voi olla tuollaista vuotelua osittaisessa keskenmenossa. Siinähän kohdusta tyhjenee vain toinen raskausmateriaali ja sekin pikkuhiljaa yleensä kun reitti ei ole samalla tavalla auki kuin tilanteessa jossa kohtu tyhjenee kokonaan. Osa raskausmateriaalista vain surkastuu ja häviää kohdussa jos siellä on toinen kasvuaan jatkava raskaus. Eli ei ole samanlaista vuotoa yleensä kuin kunnon keskenmenossa jossa koko kohtu tyhjenee.

  Onpa kurjasti kirjoitettu Kantaan sinun teksti, ymmärrän hyvin että tulee kurja fiilis siitä. Totuushan toki on se että kukaan ei voi tietää ennen ultraa mikä tilanne on. Hcg näyttää toki nousevalta mutta onhan se voinut olla korkeampi tässä välissä ja nyt todellisuudessa laskenut. Siksi mielestäni olisi parempi aina ottaa ns.tupla-hcg eli kahden päivän välein seuranta eikä viikon välein koska kukaan ei voi tietää kuinka korkealla hcg on siinä 6 päivän aikana käynyt. Että onko se todella nousussa vai ensin kohonnut ja nyt kääntynyt jo laskuun. Toisaalta kun ei asialle tässä kohtaa mitään voitaisi tehdä. Mutta etenkin lapsettomuusasiakkaan kohdalla se on riipivää odotella ultraan asti ennen kuin saa tietää. Onneksi ultra koittaa pian! T. IVF-hoitsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas kerran viestistäsi! En tosiaan tuota kaksosraskauden mahdollisuutta edes osanut ajatella. Mielenkiintoisessa työssä olet ja ihan uskomattoman selkeästi osaat kertoa.

   Tota oon miettinyt et mistä sitä tietää, että onko hcg käynyt jossain kohtaa korkeammalla ja onkin laskussa. Onneksi päiviä ultraan ei ole enää monta. Helpottaa varmasti oli sitten vastassa mitä vain. Näiden kahden viikon aikana on kyllä jo itketty ja valmistauduttu siihen, että palaamme sitten kesäsulun jälkeen taas hoitojen pariin tai seuraavaan alkionsiirtoon. Toivon toki vielä että kaikki olisi hyvin, mutta toki se toinenkin vaihtoehto on mielessä.

   Poista
 8. Minäkin veikkaisin hematoomaa tms. Itselläni keskeytyneessä keskenmenossa rv 9+6 oli hcg juurikin samoissa kuin sulla nyt eli hiukan alle 40000.
  Mulla taustalla tuon keskeytyneen lisäksi aikaisempien viikkojen keskenmenoja, kohdun ulkopuolinen sekä kemiallisia ja missään niissä ei noin korkeata hcg-arvoa. :)
  Meillä vihdoin onnisti toisessa ivf-hoidossa ja siitä saimme vauvan. Tuossa raskaudessa vuosin myös ja juoksin ultrissa, mitään vikaa ei löytynyt ja raskaus jatkui normaalisti vuodoista huolimatta. Mutta se oli toooooosi rasittavaa aikaa! Vuodot loppui ennen rv 12. Osaan niin samaistua sun tilanteeseen. Toivon sulle voimia näihin viikkoihin, onneksi pääset ultraan ihan kohta! Kyllä siellä vauveli on teille tulossa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten keskeytynyt keskenmeno oireili sulla? Oon myös pyöritellyt niitä vaihtoehtoja, että raskaus on keskeytynyt muttei vuoda vaan kunnolla.

   Oot kokenut kyllä hurjan monta menetystä. :( Ihana kuulla että lopulta saitte vauvan. Kiitos tsemppaavasta kommentista. <3 Pian on ultran aika.

   Poista

Kiitos kommentista!