Sivut

torstai 8. lokakuuta 2015

Huomenna!

Huomenna tähän aikaan on meidän IVF- suunnitelma jo meidän tiedossa, ja illalla varmasti viimeistään tulen kertomaan sen myös tänne blogin puolelle. Ihan super jännittävää, vaikka hieman olemmekin jo "opiskelleet", että minkälaisia suunnitelmia muille on tehty. Mietin myös yhtä käytännön seikkaa, eli mahtaako kellään olla kokemusta pienempien paikkakuntien apteekkien lääketarjonnasta? Me asumme nimittäin melko pienessä paikassa, joten mahtaakohan meidän lähiapteekista löytyä niitä kaikkia lääkkeitä suoraan? Toisaalta nyt on menossa tämän kierron alkupuoli, eli hyvin ehdin varmasti tilata tarvittavat lääkkeet tuohon meidän lähiapteekkiin.

Huominen on nopeasti laskettuna kp11, joten vielä joudutaan hetki odottamaan hoitojen virallista alkua. Mitä kaikkea tuolla IVF- suunnittelussa tapahtuu? Sen tiedän tosiaan, että ainakin meistä molemmista otetaan ne infektiokokeet, ja ymmärtääkseni allekirjoitamme jotkut hedelmöityshoitoihin liittyvät paperit.. Edelleen minulla on melko hyvä fiilis tulevia hoitoja kohtaan. :)

6 kommenttia:

 1. Pienten paikkakuntien apteekeista tuskin löytyy suoraan mitään pistettäviä lääkkeitä eli ne täytyy tilata hyvissä ajoin. Isommissakin kaupungeissa yleensä vaan joku isompi, esim. Yliopiston apteekki, pitää niitä varastossa. Eli kaikki kannattaa hommata etukäteen, myös irrotuspistos ja jos käytössä pregnyl ampullit mieluiten kaksin kappalein. Lugesteroniakaan ei aina ole löytynyt riittävää määrää pienemmistä apteekeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. :) Täytyy heti huomenna käydä sitten tilaamassa tai hakea Yliopiston apteekilta hieman kauempaa. Onko kaikki nuo pistettävät jääkaapissa säilytettäviä?

   Poista
  2. En muista edes miten gonal f kanssa oli, oliko niin et säilytetään jääkaapissa ja kun aloitettu käyttämään niin käyttöaika huoneenlämmössä.. orgalutran oli huoneenlämmössä säilytettävä. Meillä irrotuspiikkinä oli ovitrelle joka pidettiin jääkaapissa. Se on kalliimpi kuin pregnyl eikä kelakorvattava, mutta ei tarvinut sählätä ampullien kanssa vaan oli samantyylinen kuin gonal f.

   Poista
  3. Joo tuo Pregnyl onkin hieman haastavampi, mutta eiköhän tuosta selviä. :)

   Poista
 2. Jännää! Käytiin suunnittelukäynnillä läpi hoidon kulku, eli milloin pistät mitäkin, milloin kerätään ja milloin siirretään, ja mitä siirron jälkeen. Nämä päivät ja määrät voivat todennäköisesti vaihdella matkan varrella, mutta antavat suuntaa. Lisäksi sain reseptit lääkkeisiin, eli kerkeätte nekin tilata. Lisäksi käytiin hoidon riskit äidille ja IVF-raskauksien ja -lasten kehityshäiriöt ynnä muut poikkeamat verrattuna luomuna alkunsa saaneisiin.

  Hyvin se menee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta. :) Tuo hieman jännittää, että miten mies mahtaa suhtautua noihin kaikkiin riskeihin.. Hän toki tietää ettei lapsi luomustikaan välttämättä ole terve tai saatika, että raskaus etenisi normaalisti, mutta hän on meistä ehkä se herkempi perääntymään, jos riskejä on paljon tai todennäköisyydet syntyvään lapseen hyvinkin pienet. Katsotaan, katsotaan. :)

   Poista

Kiitos kommentista!