Sivut

maanantai 8. syyskuuta 2014

Turhauttavaa

Tänään lapsettomuus on tuntunut erityisen pahalta. Kesä meni jotenkin liian helposti ohi, mutta nyt kaikki lapsettomuuteen liittyvä tuntuu liian vaikealta. Jostain syystä uskalsin viime kierrossa toivoa jotain ihmettä.. Kierto venyi siten, että lauantaina tuli kiertopäiviä kertyneeksi neljäkymmentä! Lauanataina ajattelin, että "entäpä jos.." Turha toive, koska uusi kierto starttasi työpäivän aikana eilen. Onneksi tänään oli vapaapäivä, koska kyyneleet nousi silmiin heti poliklinikalle soitetun puhelun jälkeen. Turhauttavaa odottaa. Miehen tulokset eivät ole saapuneet edelleenkään poliklinikalle, joten tässäkään kierrossa ei hoitoja päästä aloittamaan. 
Hoitaja totesi puhelun aikana, että viime viikon lopulla on tullut paljon sperma-analyysin tuloksia postitse, mutta ne vielä ihan paperisina versioina. Tietojen skannaaminen koneelle tapahtuu jonkun toisen henkilön toimesta, joten hoitaja pyysi vielä odottamaan. Lääkäri käy tulokset läpi heti, kun tulokset on skannattu. Ihmettelen kyllä edelleen sitä ettei meille tosissaan tullut mitään kirjettä sperma-analyysin tuloksista suoraan siltä yksityiseltä klinikalta, jolle saimme julkiselta maksusitomuksen. Ihan käsittämätöntä, että elämme 2000- luvulla ja ihmisten tuloksia lähetetään vanhanaikaisesti postitse!

Mies säikähti töiden jälkeen, koska olin kovin itkuinen. Saan olla kyllä kiitollinen tuosta miehestä. <3 Mieli parani välittömästi, kun mies nappasi minut kovaan halaukseen. Iltaa kohden yritin taas etsiä tästä jotain positiivista. Ainakin miehen yksi matka ehtii mennä tämän kierron aikana ohitse, joten sitä ei tarvitse enää jännittää, että onko mies paikalla hoitojen aikana. Ehkä saan myös noita veriarvoja paremmiksi kuukauden aikana. Toivotaan nyt, että tämä kierto jäisi edellistä lyhyemmäksi!

Tässä muutamien viikkojen aikana minulta on kysytty pariinkin kertaan, että koska olemme ajatelleet perheenlisäystä. Nyt olen hieman raottanut kavereille tätä tilannetta.. Vastasin nimittäin jotenkin näin "olemme toivoneet pitkään lasta, ja nyt tilanne on se että tarvitsemme tämän haaveen toteuttamiseen apua lapsettomuuspoliklinikalta". Vastaus on saanut lähinnä aikaan lisäkysymyksiä, joka oikeastaan on ollut ihan positiivinen juttu. Pelkäsin nimittäin, että joku pelästyy ja vaihtaa puheenaihetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!