Sivut

tiistai 31. maaliskuuta 2020

Vauva 3kk

Vauvalla on nyt ikää 3kk. Esioisen ollessa vauva ajattelin, että olimme saaneet tyytyväisen vauvan, mutta tämä pikkusisko on ehkä vielä astetta tyytyväisempi tapaus. Hän arvostaa pitkiä yöunia ja vaunulenkkejä. Vauva sai ensimmäisen rokotuksen (rotavirus) kuukausi sitten. Rokotus ei aiheuttanut ilmavaivoja kummempaa. Oikeastaan voisin sanoa ettei rokotus aiheuttanut mitään, koska vauva on kova paukuttelemaan muutenkin. Ehkä paukuttelussa syy tyytyväisyyteen, ei jää ilma kiertämään mahaan.

Vauva on ollut täysimetyksellä, koska maitoa on tullut alusta asti hyvin. Vauva vietti ensimmäisen vuorokauden lastenosastolla hengitysvaikeuksien ja ilmarinnan vuoksi, jonka vuoksi olin huolissani, että imetys ei tulisi onnistumaan koska olimme eri osastoilla, mutta huoli oli täysin turha. Vauva oli alusta alkaen todella reipas syömään. Tuttipulloja emme tällä kertaa ostaneet kotiin, koska esikoinen ei tuttipullosta suostunut syömään kertaakaan ja tuttipullot lähtivät sitten kaverini lapselle käyttämättöminä.

Edellisessä neuvolassa (2kk) vauva oli 60cm pitkä ja painoi 5020g. Tällä hetkellä vaatteissa on käytössä koko 62/68cm ja vaippa on kokoa 3. Olen ollut tosi rento vauvan rytmin suhteen. Hän heräilee useimmiten hieman sen jälkeen kun esikoinen on tullut herättämään. Vauva jaksaa valvoa useimmiten 1-1,5 tuntia putkeen, jonka jälkeen nukkuu useimmiten tunnin päivällä. Yhdet pidemmät unet vauva nukkuu vaunuissa siihen aikaan kun ulkoilen esikoisen kanssa. Vaunuissa vauva on nukkunut jopa kaksi tuntia. Yöt hän nukkuu hyvin. Vauvan ensimmäinen unipätkä on usein kello 21-02.30. Herääminen on ähinää, johon auttaa tissi. Syötyään vauva nukkuu taas useamman tunnin. Päivällä uni katkeaa herkästi, mutta tällä kertaa luotan siihen, että rytmi syntyy kun siihen on oikea aika.

Vauva oppi viikko ennen 3kk:n ikää kääntymään selältä vatsalleen. Näyttää olevan kiire päästä liikkeelle. Esikoinen oli myös nopea näiden liikkumiseen liityvien asioiden kanssa. Isosisko on vain innoissaan ainakin tällä hetkellä, kun vauva alkaa olemaan seurallisempi. :)

Kirjoitin jo synnytyskertomuksen, mutta muokkaan sitä vielä hieman. Synnytys oli vuorokaudessa ohi, mutta päätyi lopulta sektioon. Sektiosta jäi tällä kertaa hyvä mieli, koska sain olla hereillä. Esikoisen sektiossa minut nukutettiin, jonka vuoksi kävin tässä raskaudessa pelkopolilla.

4 kommenttia:

 1. Teillä näyttää sujuvan hienosti :) Meidän esikoinen oli vauvana tosi huono nukkumaan, ja vasta yksivuotiaana alkoi nukkumaan kohtalaisesti. Toivon kovasti, että tämä meidän tuleva vauva nukkuisi edes hieman paremmin. Toisaalta uskon, että ehkä kaikki tuntuu joka tapauksessa vähän helpommalta, koska ensimmäisen lapsen kohdalla stressaa varmaan välillä liiaksikin kaikista yksityiskohdista, että menevätkö asiat suositusten mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän toisen kohdalla kaikki tosiaan tuntuu hieman helpommalta. :) Täytyy käydä lukemassa sinunkin kuulumisia.

   Poista
 2. Heippa Iina, täällä Inka esikoisenyrittelyajalta. :) Avasin vanhan (ekan raskauden aikana suljetun) blogini lukeakseni erään vahvasti vaikuttaneen elämänvaiheeni tunnelmia, ja klikatakseni, vieläkö joku tuttu nimi/nimimerkki pitää blogia..: Hieno lukea, että Sinullakin nyt on toinen pieni sylissä! <3 Meidän esikoistytölle syntyi nyttemmin kanssa vielä pikkusisko, mikä on suuri onni kaiken jälkeen. Hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi!
  t, Inka(-Riia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea myös sinne toisesta pienestä! <3 Täällä bloggaaminen lähes olematonta, mutta kiva välillä käydä päivittämässä kuulumisia. :) Kiva kun kommentoit.

   Poista

Kiitos kommentista!