Sivut

maanantai 15. toukokuuta 2017

Meidän vauvan tarvikkeita osa1.

Raskaana sitä mietti useita kertoja, että mitkä hankinnat tulisi tehdä ennen vauvan syntymää ja mitkä hankinnat ehtii sitten tehdä vauvan syntymän jälkeen tai ei ollenkaan. Me teimme hankintoja rakenneultran jälkeen, ja oikeastaan voin melko tyytyväisenä sanoa, että kaikki on tullut tarpeeseen. Ainoastaan tuttipullot (5kpl) ja lukuisat tutit jäivät lähestulkoon kokonaan käyttämättä, koska tuttipullosta vauva on juonut elämänsä aikana tasan kerran, ja sen jälkeen on kokeiltu ilman tuloksia minun lypsämällä maidolla, mutta vauva rupeaa kakomaan tuttipulloa tarjottaessa. Tuttia vauva imi ihan pienenä, mutta silloinkin harvoin äärimmäisessä hädässä (lue: tissit suihkussa/äiti vessassa)... Tutti roikkuu edelleen kuitenkin mukana mitä ihanimmassa tuttinauhassa, mutta ei sitä tuttia suussa montaa kertaa ole nähty, vaikka muutaman kuvan olen ehtinyt tuttisuusta napata. :P

Tässä tuleekin nyt meidän vauvan tavarat esiteltyä, eli ensimmäisenä meidän vaunut:
Aiheeseen liittyvä kuva 
(Kuva: lastentarvike.fi)

Vaunuina meillä on Emmaljungan Super viking. Värinä vaunukopassa on tuo sama mikä kuvassakin, ja runko on kuvassa näkyvä. Vaunuihin olemme olleet super tyytyväisiä. Talvivauvan kanssa vaunutellessa kiitin monta kertaa, että vaunut olivat kevyet mutta samaan aikaan tukevat.
Pinnasänkynä meillä on valkoinen Brion 3 in 1. Kokonsa puolesta tämä pinnasänky ei miellytä minua, mutta muunneltavuuden takia valitsimme mahdollisimman pitkäikäisen sängyn. Tässä sängyssä meidän vauva voi nukkua todennäköisesti vielä monta vuotta ilman, että sänky edes näyttää pinnasängyltä, koska kaikki laidat saa tarvittaessa pois.
Kuvahaun tulos haulle brio 3 in 1 sleep
(Kuva: hintaseurannan sivuilta)

Hoitopöytänä meillä on käytettynä ostettu Ikean Stuva. Stuva on myös kokonsa puolesta melko massiivinen, mutta Ikean hoitopöydäksi älyttömän tukeva ja kestävän oloinen. Hoitopöydän vetolaatikoihin sai mukavasti mahtumaan kaiken tarpeellisen, eikä isoimmatkaan vaippapaketit seilaile turhaan vauvanhuoneessa, kun niille on oma paikka hoitopöydän lokeroissa. 

Kuvahaun tulos haulle hoitopöytä ikea stuva
Kylpyammeen ostimme Tokmannilta, eikä se varmaan tarvitse kovinkaan kummoisia selityksiä, koska onhan se vain hirmu söpö muumien takia. 
Kuvahaun tulos haulle Kylpyamme muumi
Syöttötuolina meillä on Stokken tripp trapp. Tuoliin olemme hankkineet vasta käytössä olevan newborn- setin. Syöttötuoli on käytössä päivittäin meidän muun perheen syödessä tai nykyään voin tehdä ruokaakin vauvan istuessa newborn- setissä. 
Kuvahaun tulos haulle stokke tripp trapp valkoinen
(Kuva: Babystyle)

Tässä meidän isoimpia hankintoja. Seuraavaksi voisin esitellä niitä pienempiä hankintoja. Vaatteita olen laittanut jo hieman eteenpäin, mutta ihan niitä pieniä 50cm kokoisia vaatteita meillä oli muiden mielestä ihan liikaa, mutta kaikki tuli käytettyä ja enemmän kuin yhden kerran. Vaatteissa olen suosinut niitä, joissa käyttöikää voi pidentää hihojen pitkillä taitettavilla resoreilla ja bodeissa tuplaneppareita. Melkein voisin tehdä myös postauksen vaatteista, jotka meillä jäi käyttämättä epäkäytännöllisyyden vuoksi, koska niitä tuli vastaan melko paljon.. Mekot ihan minillä jäi käyttämättä yhtä mekkoa lukuunottamatta, samoin jumpsuitit jotka olisi pitänyt riisua kokonaan jokaisella vaipanvaihdolla. 

Mitkä on ollut teidän vauvan parhaimmat hankinnat? Entä huonoimmat tai turhimmat?

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Mielenkiintoinen postaus ja mielelläni lukisin lisää vaatteistakin.
  Meille on vasta kesän lopulla syntymässä pikkunen ja näitä on kyllä hyödyllistä ja kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Itseasiassa vaatteista olen luonnostellut jo seuraavaa postausta, koska ainakin itse olisin tarvinut hieman neuvoja sen suhteen, että mikä on riittävästi vaatetta.

   Poista

Kiitos kommentista!