Sivut

tiistai 3. syyskuuta 2019

Mitä kuuluu raskausviikolla 25

Vauvan liikkeet tuntuvat nykyään hyvin selvästi. Vauva liikkuu eniten silloin kun olen syönyt tai olen paikallani. Illat tuntuvat olevan sitä aktiivisinta aikaa. Sanoisin tämän tyypin olevan vielä aavistuksen siskoaan rauhallisempi. Vatsassa on hyvin tilaa tehdä "kuperkeikkoja", joka tuntuukin melkoisena muljahteluna. Mielestäni vointini on hyvä. Jaksan käydä lenkillä, touhuta taaperon kanssa ja vielä viime viikolla pyöräilin neuvolaan. Hirveästi en enää uskalla pyöräillä, koska pelkään kaatumista ja siihen liittyviä vaaroja. Ehkä turha pelko, mutta kävelen mielummin tai käytän bussia.

Esikoisen kanssa kokeilimme kaukalopussia kaukaloon, joka oli esikoisen mielestä ihan super kivaa. Isosisko antaa pusuja vatsalle ja kertoo tällä hetkellä lähes kaikille, että "äidin masussa on vauva". Tämä odotus tuntuu menevän tällä hetkellä hurjaa vauhtia. Hieman reilun kaksi kuukautta, ja alkaa äitiysloma! Ei myöskään mene kauaa, että alkaa viimeinen raskauskolmannes.

Vauvalta puuttuu vielä kaukalon telakka (kaukalon ostin kaverilta), hoitopöytä tai hoitopiste, vaatteita pitää vielä hankkia, ja kaikki hoitotarvikkeet (vaipat, vanupuikot jne) puuttuu. Tälläkään kertaa en osta rintapumppua, imetys lähti sujumaan viimeksi hyvin ja sain lypsettyä käsin sen mitä tarvitsi lypsää. Lähinnä maidon pakkauduttua liian pitkän imetysvälin vuoksi lypsin, mutta tuttipullosta ei esikoinen koskaan juonut mitään. Lisämaidon (lypsetyn äidinmaidon) annoin kertakäyttöruiskulla ihan ensimmäisinä päivinä kotona. Hankinnoista kirjoitan vielä myöhemmin pidemmin.

Töissä vatsa kovettuu välillä, mutta mitään kipuja ei ole ollut. Muistan samat kovettumiset esikoisen aikana. Tässä kuussa pitäisi olla käynti pelkopolilla. Jännittävää.

6 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että kaikki on sujunut hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun jätit kommentin.:) Toisen odotus menee kyllä todella nopeasti.

      Poista
  2. Kiva kuulla kuulumisiasi ja että voitte hyvin! :) Olen välillä käynyt kurkkimassa täällä mitä teille kuuluu. Hyvää odotuksen jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vielä voidaan hyvin. :) Toivottavasti pitkälle mennään hyvällä voinnilla.

      Poista
  3. En tiedä miksi en ole ukenut blogiasi mutta nyt pahoinvoinnin kourissa päätin selailla. Ihana lukea mitä on mahdollisesti edessä <3 Onnea!

    VastaaPoista
  4. Täällä mennään ihan jo viimeisillä viikoilla. :) Sinullakin ihania uutisia, onnea! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!